Koncert

Orfeo Zenekar, Purcell Kórus, vez.: Vashegyi György

Elmarad
Orfeo Zenekar előadó
Purcell Kórus előadó
Vashegyi György karmester
Pintér Ágnes előadó
Balogh Eszter előadó
Bárány Péter előadó
Megyesi Zoltán előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2020. szeptember 22. (kedd) 19:30
Ár: 2390, 3590, 4790, 5990 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Km.: Szutrély Katalin, Pintér Ágnes (szoprán), Balogh Eszter (alt), Bárány Péter (kontratenor), Megyesi Zoltán (tenor), Melkovics Zoltán, Najbauer Lóránt (basszus)


Bach: h-moll mise, BWV 232


A huszonöt éven át íródott monumentális mű számos megválaszolatlan kérdést rejt magában. Teljes előadására csak a legfelkészültebb előadógárdák vállalkoznak, hiszen a majdnem kétórás mise szinte folyamatos jelenlétet kíván a kórustól. A Purcell Kórus rajongói számára igazi örömünnep lesz a mostani előadás!


A hazai kóruskultúra egyik legkiemelkedőbb együttese, a Vashegyi György által alapított Purcell Kórus három évtizede működik. A historikus előadások szerelmeseit sok éve lenyűgöző élményekkel gazdagító kórus és vezetőjük fáradhatatlan munkájának minőségét semmi nem tükrözi jobban annál, hogy 2014-ben René Jacobs velük vitte turnéra a h-moll misét, a kórusrepertoár talán legnagyobb kihívást jelentő darabját. Most testvéregyüttesük, a kiváló Orfeo Zenekar közreműködésével mi is hallhatjuk előadásukban a Bach-életmű összefoglalásának is tekinthető nagyszabású kompozíciót, amelyen a zeneszerző a halála előtti utolsó időszakban is dolgozott, s amelyben számos korábbi kantátájából használt fel tételeket, afféle szerzői válogatást nyújtva egy nem akármilyen œuvre legnagyszerűbb darabjaiból.