Koncert

Palya Bea – Életöröm

Palya Bea előadó
Czirják Tamás előadó
Lisztes Jenő előadó
Orbán György előadó
Városmajori Szabadtéri Színpad
2021. július 17. (szombat) 20:00
Ár: 3400, 4200, 5200 Ft

Helyszín:

Városmajori Szabadtéri Színpad
1122 Budapest, XII. kerület, Városmajor hrsz: 6835/17

Palya Bea évek óta visszatérő fellépője a Városmajori Szabadtéri Színpadnak! 2021 nyarán az énekes-dalszerző új, Élet című lemezével – a fájdalmasabb hangvételű Hazatalálok album után – tér vissza, amelyben az életörömöt és életigenlést köszönti.
Így ír Palya Bea erről:
“A válásom után pár hónappal összefutottam egy tapasztalt, híres íróval az utcán, még égetett engem belül a gyász, s megkérdeztem tőle, “te mondd csak, van élet a válás után?” Csak az van! – vágta rá nevetve, és akkor ott megfordult bennem valami. A traumatikus tanulási szakasz után egy teljesebb, az életet sokkal jobban értékelő, kevesebbet panaszkodó, még őszintébb lény lettem. Az élet értékelése központi témám lett, a hála kifejezést napi gyakorlattá tettem, az örömküszöbömet pedig alaposan legyalultam, alacsonyabbra, hogy még több öröm tudjon bejönni az ajtómon. Így az album témája az életöröm, önmagam még teljesebb elfogadása és a gondolataimra, érzéseimre mondott hatalmas és egyértelmű IGEN.”
A koncert során a korábbi népszerű dalok – mint a Szabadon, Szaladós – mellett új slágerek – Élet, Igen, Meztelenül főkötőben – is felcsendülnek.
A fellépéseken Palya Bea hamar bűvkörébe vonja közönségét gyönyörű hangjával és kivételes energikusságával. Melegséggel teli személyiségével és közvetlenségével pedig egyre nagyobb közösséget énekel egybe.
Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadó és tréner. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással voltak a cigány, a bolgár, a szefárd, az indiai és az afrikai zene mellett olyan kortárs dalírói egyéniségek munkássága is, mint Leonard Cohen, Joni Mitchell vagy épp Aretha Franklin.
Az énekesnőt a különböző, ősi népek zenéi inspirálják, mégis, leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Folyamatosan játszik hagyománnyal és modern témákkal, újat építve ezáltal a tradíció talaján.
Bea mindannyiunkról énekel, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról ír dalokat, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket. Éppen ezért a dalok témái, a megfogalmazott élethelyzetek és érzések ismerősen csenghetnek bárki számára. Szövegei szókimondóak, sokszor fájóan őszinték, ugyanakkor
felemelőek, táncra perdítenek és a humort sem nélkülözik.


A zenekar tagjai
Palya Bea (ének, tapan, kézi dob, kanna, shakerek), Czirják Tamás (dob, ütőhangszerek), Lisztes Jenő (cimbalom), Orbán György (nagybőgő)