Koncert

Pankastic! Félúton felnőttem - Lemezbemutató Kiskoncert

Pankastic! előadó
FÉM Arts & Café
2019. január 25. (péntek) 20:30
Ár: 3500 Ft

Helyszín:

FÉM Arts & Café
1056 Budapest, Váci utca 40

A Pankastic! zenekar bemutatja legújabb lemezének anyagát, teljes felállásban, elejétől a végéig. A Fém Arts & Café nagytermének helyszíni adottságait kihasználva intim, bensőséges koncert lesz, egy kis színházzal megfűszerezve.


A koncert után az Oláh Krisztián trio tart jam sessiont.


Figyelem! Kevés hely áll rendelkezésre, érdemes mihamarabb jegyet venni!


A Pankastic! már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. “Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével.
A manouche swing és a cimbalom hangjának ötvözése nemzetközileg is eredeti zenei koncepció, mely az énekesnő, Pálmai Panna derűs, energikus kisugárzásával párosulva teszi utánozhatatlanná a Pankasticot.


A zenekar elsősorban Kálmán Tamás dalszerző és a formáció saját szerzeményeit játssza, néhány merész, szellemes feldolgozással színesítve a repertoárt. Első, “Tavasz, nyár, ősz, tél” című slágerük a Petőfi rádióban debütált, majd 2015-ben nagy sikerrel szerepeltek az “A Dal” című tv műsorban is, melyet sorra követtek a meghívások és máig emlékezetes koncertek.
A Pankastic! hangos sikert aratott a MOM-ban, az A38-on, a MÜPA teltházas nagytermében pedig a Dohnányi zenekar, Hajós András és Myrtill is a formáció meghívott vendégei között szerepelt. Az énekesnő Oláh Gergővel közös, Bújjunk el című duettje a zenei tv adókon máig látható. A budapesti koncertek mellett a zenekar játszott a Bansko Jazz, az Arad Jazz és a Savaria Történelmi fesztiválokon, a SZIGET-en, a VOLT-on, a Művészetek Völgyében, a Paloznak Jazz Pikniken, a Gere Jazz Fesztiválon, a Veszprémfeszten, és mostanra összesen közel száz vidéki és külföldi fesztiválon, klubban és privát rendezvényen.


A Pankastic! sikerének titka, hogy a jazz zenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg. Kardos Dániel gitáros virtuóz játéka mellett a humoros színpadi jelenlét és a műfaj sajátosságából adódóan, egyben a ritmusszekció motorja. Lisztes Jenő világklasszis cimbalmos, aki a Royal Albert Hallban a Budapesti Fesztiválzenekar szólistájaként is szerepelt. Orbán György megszámlálhatatlan hazai jazz formáció bőgőse, együtt dolgozik Szakcsi Lakatos Bélával és Palya Beával is. Serei Dániel dobos a Budapest Jazz Orchestra ütőse, aki olyan világsztárokkal is szerepelt, mint James Morrison és Raul Midón.
A zenekar lelke, Pálmai Panna énekesnő, aki egyedi hangjával, közvetlen kisugárzásával a koncertek alkalmával mindig vidám és pozitív atmoszférát teremt.