Koncert

Patak: Forrástól a tengerig – Fodor Réka és Ölvedi Gábor koncertje

Bethlen Téri Színház
2020. március 01. (vasárnap) 19:00
Ár: 3500 Ft

Helyszín:

Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

Fodor Réka és Ölvedi Gábor a Patak letisztult, ősi szimbólumát és alapenergiáját választotta meghatározó jelképnek közös útjára, hiszen nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy zenéjükkel összekössék a Forrást a Tengerrel.


Március 1-én a Bethlen Téri Színház meghitt, varázslatos aurájú színháztermébe invitálják azokat, akik szeretik mélyen megélni és felfedezi a zene, a népdalok, az emberi hangok által megnyitott, szimbólumokkal teli tereket.


"A két zenész között a leglényegesebb kapcsolat a közös anyanyelvük: a magyarországi és erdélyi népzene, a népdalok és néptánc, valamint az ütőhangszerek, hiszen mindketten ebből a világból érkeztek.
Ezt látták meg egymásban és határozták el, hogy olyan új megvilágításba helyezik az általuk ismert és szeretett, gyerekkoruk óta énekelt magyar népdalokat, ami visszavezet a magyarok ősibb világlátásába, amely elválaszthatatlan a doboktól és a transzélményektől és összekötik a népdalok végtelenül gazdag szimbólumrendszerét a befelé figyeléssel, önvalónk, lelki közösségünk feltárásával.
Teszik ezt a legősibb és a legmodernebb eszközökkel, hiszen mindketten képzett énekesek, akik a különböző ősi énektechnikák széles tárházát használják, amelyből loop-rendszerek segítségével egész hang-városokat építenek fel."