Koncert

PénteK13 – Színpadon a Kerület! - Herczku Ági és a Banda

Online nézhető ONLINE
2021. március 19. (péntek) 20:00
Ár: 1500 Ft

Ha világzenéről, illetve a kortárs ethno-jazz-ről van szó, Herczku Ági és Nikola Parov megkerülhetetlen személyisége a műfajnak.

Herczku Ágnes elkötelezettsége a magyar népdal iránt megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor, fogékonysága más (fuziós, kortárs) zenei műfajok iránt a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette. A Magyar Állami Népi Együttes volt szólistája, a Liszt –díjas Herczku Ági csakúgy, mint Nikola, többszörös FONOGRAM díjasok a népzenei és világzenei kategóriában. A Bandázom című CD lemezük a rangos világzenei Songlines Magazine top 10 listáján szerepelt hónapokig.

Nikola Parov zenekarvezető a 1980-as évek elején kezdte pályáját Budapesten, a Zsarátnok, Barbaro, Riverdance Orchestra alapitójaként. szólistájaként a RIVERDANCE SHOW-val többször körbeutazta a világot. 2000-ben hazatérve Nikola megírta a Naplegenda táncprodukció zenéjét, amelyet a Magyar Állami Népi Együttes a mai napig is teltházak előtt ad elő.
A Banda tagjai a hazai népzenei mezőny legjobbjai. Hegedűs Máté és Pálházi Bence hegedű, Fekete Márton kontra, Molnár Péter nagybőgő, valamint Gera Gábor és Herédi Zsombor harmonika.

Az előadás megtekinthető 2021.03.19. 20.00 – 2021.03.21. 21.00 óráig.