Koncert

Puccini: Pillangókisasszony – keresztmetszet

Rost Andrea előadó
Ulbrich Andrea előadó
Boncsér Gergely előadó
Fokanov Anatolij előadó
Megyesi Zoltán előadó
Szennai Kálmán előadó
Mona Dániel műsorvezető
Online nézhető ONLINE
2021. február 24. (szerda) 20:00
Ingyenes

Az operairodalom egyik legtragikusabb szerelmi története, a Pillangókisasszony legszebb részletei hangzanak el az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.
Cso-Cso-szan és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az „ideiglenes házasságot” valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény utolsó morzsájának elvesztése után már csak a halál lehet a kiút. A librettót ihlető műről azt mondták, hogy „ha nem egzotikus helyszínen, tőlünk távol játszódna a dráma, elviselhetetlen volna ez a fájdalom.” Az operarajongóknak Puccini csodálatos zenéje emeli katartikus magasságokba a tragédiát.
A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei: Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője: Kovács Mária Anna, műsorvezető: Mona Dániel.