Koncert

Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm RÁADÁS

Quimby előadó
Lukács László előadó
Sidlovics Gábor előadó
Pásztor Anna előadó
Pásztor Sámuel előadó
Papp Szabolcs előadó
Bodor Áron előadó
Online nézhető ONLINE
2021. március 06. (szombat) 20:00 - 2021. március 08. (hétfő) 23:59
Ár: online jegy: 3900 Ft, családi jegy: 7500 Ft, támogatói jegy: 10000 Ft

Mi történik Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarával egy világjárvány idején? Hogyan birkózik meg a Quimby frontemberük távollétével? Erről szól ez a koncertfilm, amelyben Livius, Dódi, Faszi, Fefe és Szilárd őszintén vall az elmúlt egy év érzelmi hullámvasútjáról. A film igazi főszereplője azonban a közös örömzenélés, amelyhez csatlakozott Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából, Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & the Barbies zenekarból, Papp Szabi, a Supernem frontembere és Bodor Áron az Esti Kornélból. Ők a legkedveltebb Quimby-dalokat erre a különleges alkalomra új köntösbe öltöztették.


A szórakozatóipart is alapjaiban rázta meg az elmúlt egy év. A Quimbynek nem csupán a világjárvány okozta leállást kell kezelnie, de a tagoknak frontemberük időszakos hiánya is feladta a leckét. Egy zenekar tagjai, akik gyakran kifejezik, hogy a világ legjobb munkahelyét a rajongóiknak köszönhetik, ezúttal a négy fal közé szorultak. A kezdeti sokk és a hirtelen nyakukba szakadó idő egyszercsak átfordult alkotó energiává. Kialakult a tagokban a közös vélemény, hogy így tudják aktív alkotóközösségbe visszavárni Kiss Tibit. Változatlanul zenélnek és új perspektívába is helyezték magukat és az őket körülvevő világot. Egy évnyi közös csend után úgy döntöttek, már meg tudják osztani az elmúlt időszak tapasztalatait, tanulságait a számukra legfontosabb közeggel, a közönséggel.


Mindenki tisztában van azzal, hogy Tibi pozíciója nem helyettesíthető a zenekarban, ahogy ez nem is volt cél egy pillanatig sem. Néhány zenész barát segítségét kérték, akik példátlan összefogással álltak melléjük a Quimby Plusz-Mínusz koncertfilm megszületéséért és formálták át az általuk választott Quimby-dalokat a saját képükre. A közös zenélés elképesztő energiákat szabadított föl a stúdióban.


A koncertfilmmel a Quimby egy számára igen fontos ügy mellé is àllt: a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó összegből a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthon munkáját segítik, hiszen kiemelten fontos ügyként kezelik, hogy minél többen merjenek segítséget kérni, ha szükségük van rá. Ahogy megtette Tibi és a Quimby Plusz-Mínusz koncertfilm által ők maguk is.