Koncert

Rendhagyó Prímástalálkozó

Kodály Központ
2020. október 23. (péntek) 19:00
Ár: 1990, 2990 Ft

Helyszín:

Kodály Központ
7621 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. Korábban Universitas utca

A magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt.


„A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)


A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, Balogh Kálmán (cimbalom), Gombai Tamás (hegedű) Doór Róbert nagybőgős, Mester László brácsás, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva.


E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin beválogatta Top of the World listájára, és a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját is.