Koncert

Republic

Helyszín:


1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Az A38 Hajón március 13-án eddig még soha sem hallott formában hallhatjuk a jól ismert Republic slágereket az együttes első akusztikus koncertjén.


„A rengeteg koncert és a lustaságunk miatt soha sem volt még unplugged koncertünk, pedig nagyon régen szerettünk volna. Örülünk, hogy most végre megvalósult, és az év végére tervezünk színházi koncerteket is ezzel a produkcióval. Teljesen máshogyan fognak megszólalni a jól ismert Republic dalok...” – meséli Boros Csaba, a zenekar énekese-basszusgitárosa, aki azt is elárulta, hogy meghívott vendégek is színesítik majd az akusztikus előadást. Veér Bertalan a Republic állandó közreműködője ezúttal is kíséri a zenekart zongorán és hegedűn, és egyben a fellépő vonosnégyesnek (Road 67) is a vezetője. Mellettük még Bagossy Norbert és Kozma Zsombor a Bagossy Brothersből, valamint Pribojszki Mátyás, hazánk elsőszámú szájharmonikása színesíti még a produkciót.


Az 1990-ben alakult zenekar a magyar rock történetében páratlan sikereket tudhat magáénak. Az együttes eddigi munkásságát közönségük huszonnégy aranylemezzel, tíz platinalemezzel valamint egy gyémántlemezzel; szakmai döntnökeik a Magyar Rádió eMeRTON-díjával, két Arany Zsiráf díjjal és „Az év rock-lemeze” díjjal illetve az Artisjus Huszka Jenő-díjával valamint 2009-ben Fonogram – Magyar Zenei Díjjal ismerték el. Állami elismerésként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének a birtokosai.


Az együttes Bódi László – Cipő emlékét őrizve Boros Csaba basszusgitáros frontemberrel folytatja munkásságát. 2015-ben megjelent “Rajzoljunk Álmokat!” stúdióalbumuk háromszoros aranylemez és dupla platinalemez is lett. Az együttes fennállásának 25 éves jubileumának ünnepi koncertjét a teltházas, 13 ezer nézőt befogadó Budapest Parkban tartotta. Következő lemezük, a „Kimondom a neved” 2017 májusában jelent meg, és azóta platinalemezzé vált.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás