Koncert

Richter102 – A szakrális Wagner

Rácz Rita előadó
Busa Gabriella előadó
Fülep Máté előadó
Ducza Nóra előadó
Heiter Melinda előadó
Gradsach Zoltán előadó
Rálik Szilvia előadó
Szántó Andrea előadó
Kelemen Zoltán előadó
Palerdi András előadó
Csiki Gábor karmester
Lothar Zagrosek karmester
Online nézhető ONLINE
2021. április 17. (szombat) 20:00
Ár: online jegy: 1990 Ft

Richter102 – A szakrális Wagner címmel látható a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának hangversenye az Opera Otthonra streamsorozatban.


A győri születésű Richter János, akit a nagyvilág Hans Richterként ismer, korának egyik legjelentősebb zenei egyénisége volt. Ő volt az első, aki elvezényelte Bayreuthban a 19. század zeneművészetének egyik legfontosabb művét, A Nibelung gyűrűjét. A Wagner és Liszt bizalmát élvező művész gyakran megfordult a budapesti Operaházban, de nevéhez fűződik a Londoni Szimfonikusok megalapítása is. A 2018-ban rögzített hangversenyen az Opera együttesei Wagner szakrális oldalát mutatják be a Tannhäuser és a Parsifal című zenedrámákból vett részletekkel, valamint egy igazi kuriózummal, Palestrina Stabat Materének wagneri átdolgozásával.
Közreműködik Rácz Rita, Busa Gabriella, Szerekován János, Fülep Máté, Ducza Nóra, Heiter Melinda, Kristofori Ferenc, Gradsach Zoltán (Stabat Mater), Rálik Szilvia, Kovácsházi István (Tannhäuser), Szántó Andrea, Kovácsházi István, Kelemen Zoltán, Palerdi András (Parsifal), valamint a . Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara. Vezényel: Csiki Gábor (Stabat Mater) és Lothar Zagrosek (Tannhäuser, Parsifal).