Koncert

Royal Republic (SE)

Royal Republic előadó
A38 Hajó
2019. december 05. (csütörtök) 20:30
Ár: 4900 Ft, elővét: 4200 Ft

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Svédország leghúzósabb rock 'n' roll zenekara, a Royal Republic 2019 márciusában ismét visszatér a fedélzetre! Az elmúlt két évben a Royal Republic végképp kiérdemelte, hogy ne csupán a The Hellacopters vagy a Backyard Babies követőjeként tekintsen rájuk a szakma és a közönség: a zakatoló riffekben, hatalmas, együtt-éneklésért kiáltó refrénekben és sodró energiákban tobzódó házibuli-rockját tökélyre fejlesztő kvartett már két alkalommal is megmozgatta a fedélzetet, legutóbb pedig már alig maradt pár belépő a pénztárban. Jegyek március 28-án 10 órától vásárolhatók.


Svédország amúgy sem szűkölködik a húzós rock and roll-zenekarokban, de a Royal Republic ezek közül is kimagaslik. A zeneművészeti főiskolásokból alakult, majdnem tízéves malmöi kvartett a leglazább bulizenét tolja, amit csak Skandinávia ki tud termelni. A tagok maguk sem gondolják, hogy őrült eredeti lenne a koncepciójuk, ők maguk sem sértődnek meg, amikor mondjuk a Hivest emlegetik velük kapcsolatban.


A Royal Republic ragyogó, sodró erejű powerpop-r'n'r fúziót játszik, a lehető leglazábban. Minden koncertje egy-egy high NRG házibuli, hatalmas, nagyszerűen üvölthető refrénekkel, zakatoló riffekkel és totális őrülettel. Leginkább talán az Eagles Of Death Metalra vagy a Danko Jonesra emlékeztet a Royal Republic rockból kovácsolt bulizenéje, amire végre egy elszabadult kulbbulin is tombolhatunk, először Magyarországon!

A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje