Koncert

Sanhedrin (USA), Spirit Adrift (USA), Haw

Spirit Adrift előadó
Sanhedrin előadó
HAW the band előadó
Auróra
2019. szeptember 18. (szerda) 19:00
Ár: 3500 Ft, elővét: 2800 Ft

Helyszín:

Auróra
1084 Budapest, VIII. kerület Auróra utca 11.

Elég erős felhozatal jött össze Szeptember 18-ára az Auróraba, hiszen a heavy metal/doom szcéna két kiemelkedő zenekara, a Sanhedrin és a Gatecreeper tagokat számláló Spirit Adrift közös Európa turnéja fogja érinteni Budapestet!
Hazai részről pedig a The Devil's Trade, Torn From Earth, Igor tagok stoner/metal bandája, a HAW the band fogja nyitni az estét!


Budapestre látogat a Gatecreeper tagok zseni heavy metal bandája, a Spirit Adrift, méghozzá nem is akárkivel az oldalán, hiszen a classic doom metalt zseniálisan megidéző Sanhedrin fog velük jönni Brooklynból!
A 2015-ben alakult phoenixi négyes eredetileg Nate Garrett szólóprojektjének indult, amit még Mesában (Arkansas) kezdett el (ahonnan korábban jött el reménytelennek tűnő jövőképe miatt), és a 2016-os 'Chained to Oblivion' még egy doomosabb, Sabbathias érát idézett meg, ami a 2017-es nagylemezre egy kicsit komplexebb anyaggá érett be, nem tagadva a hatásokat, mint a Judas Priest, a Metallica és természetesen továbbra is a Black Sabbath. A második nagylemezre már teljes zenekarként beszélhettünk róluk, amit intenzív turnézás követett. 2015-ben Garrett egyébként a Gatecreeperbe is beszállt, ahonnan pedig az énekes / frontember Chase Masont tisztelhetjük basszusgitárosi fronton a Spirit Adrift soraiban. A Spirit Adrift legnagyobb kártyája, hogy zseniálisan tartja a balanszt a klasszikus metal stílusai között, mindezt egy rendkívüli dalírói vénával az élen, aki mindamellett, hogy zseniális gitártémákat hoz számról-számra közben olyan énekeket pakolt fel a lemezekre, amikre a legnagyobbak is felkapják a fejüket. A legújabb 'Divided by Darkness' talán jobban visszakanyarodik a klasszikus metálhoz, mint a doomhoz. Van itt, minden: Az Ozzy 'No more tears' érából is kapunk egy nagyon sajátos, egyedi 2019-es újraértelmezést, néhol a korai Metallica legjobb pillanatai is eszünkbe juthatnak, de mégis valami extra súllyal megspékelve, amit megkérdőjelezhetetlen hitelességgel tálalnak elénk.
Ám ezzel még nincs mindennek vége, hiszen a Spirit Adrift mellett a brooklyni Sanhedrint is megnézheted, akik szintén zseniálisak és a klasszikus metált megidézve késztetnek könyörtelen ökölrázásra. A 'The Poisoner' gond nélkül az év egyik legjobb heavy metal lemeze, amiben az Iron Maiden legjobb pillanatai ötvöződnek sok más hatással egyetemben, de mindezt úgy, hogy az elejétől végig izgalmas marad és képes a megújulásra. Az egykori Amber Asylum sorait is erősítő Erica Stoltz énektémái után egyből beléd fognak vésődni ezek a dalok, amit ez a hármas valószínűleg élőben is hibátlanul fog prezentálni. Mindamellett, hogy könyörtelen headbangelésben van az ember, érdemes megemlíteni a dalszövegeket, amelyek komoly témákat boncolgatnak, adva ezzel egy óriási pluszt az összképhez. Akinek számít az ilyen, annak egy plusz infó, hogy a Black Anvil gitárosa is játszik a zenekarban (Jeremy Sosville).
Hazai részről pedig nem más, mint a The Devil's Trade, Torn From Earth, Igor tagok stoner / metal bandája, a HAW fogja nyitni az estét, akikről már tudjuk rég óta, hogy elég jók!
Ne maradj le az év egyik legfontosabb heavy / doom metal eseményéről!

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás