Koncert

Savaria Szimfonikus Zenekar, vez.: Madaras Gergely

Madaras Gergely karmester
Langer Ágnes előadó
Camille Thomas előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2020. február 23. (vasárnap) 19:30
Ár: 2300, 3200, 3900, 4900 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.: Camille Thomas (gordonka), Langer Ágnes (hegedű)


Dohnányi: Ruralia Hungarica, op. 32
Bartók: I. rapszódia, Sz. 86, BB 94a
Bartók: II. rapszódia, Sz. 89, BB 96a
Butterworth: A Shropshire Lad
Elgar: Csellóverseny


Hány olyan múlt- vagy jelenbeli, figyelemre méltó zeneszerző lehet a világon, akiről még nem hallottunk? Hány olyan értékes mű, amely sok éven át lappang anélkül, hogy a zenehallgatók megismernék? A Müpa közönsége ezen az estén poétikus angol zenével találkozhat - olyan szerzőtől, aki több mint egy évszázada halott, de műveit Magyarországon még nem játszották.


A Savaria Szimfonikus Zenekart és fiatal, de már számos nemzetközi sikert aratott karmesterét, a francia Orchestre Dijon Bourgogne zeneigazgatójaként is aktív, 1984-ben született, Junior Prima-díjas Madaras Gergelyt nem kell felfedeznünk: a zenekar 1974-es alapítása óta a magyar zeneélet fontos szereplője, Madaras pedig alighanem az a fiatal magyar karmester, aki külföldön és idehaza egyaránt a legnagyobb sikereket aratja. Elgar népszerű Csellóversenyének előadója, a francia-belga Camille Thomas Párizsban, Weimarban és Belinben tanult. Exkluzív szerződést írt alá a Deutsche Grammophon céggel, Fazil Say számára komponálta Never Give Up című csellóversenyét. Langer Ágnes, aki a koncerten Bartók Rapszódiáit szólaltatja meg, felsőfokú tanulmányait Mainzban és Maastrichtban végezte. Magyarországon nevét a legtöbben 2017-ben ismerhették meg, amikor harmadik díjat és számos különdíjat nyert az először megrendezett Bartók Világversenyen.
A műsor befejező számának alkotója, George Butterworth angol zeneszerző 1885-ben született, és mindössze harmincegy évesen, 1916-ban halt meg az I. világháborúban, a nyugati fronton vívott somme-i csatában. A Shropshire Lad (Egy shropshire-i legény) című zenekari rapszódiája lágy hangvételű, színgazdag, késő romantikus mű, a szerző azonos című dalciklusának „utóhangja”.


 

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!