Koncert

Serei Dániel – Refrection

Serei Dániel előadó
Pálmai Panna előadó
Molnár Sándor előadó
Oláh Krisztián előadó
Fonay Tibor előadó
IF Cafe
2023. április 29. (szombat) 20:00

Helyszín:

IF Cafe
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 19.

Km.: Pálmai Panna (ének), Molnár Sándor (szaxofon)Oláh Krisztián (zongora), Fonay Tibor (bőgő, basszusgitár), Serei Dániel (dob, ütőhangszerek)


A Refrection zenekar Serei Dániel Artisjus díjas előadó legújabb projektje. A zenekart vezető dobos, többek között a Budapest Jazz Orchestra, az Oláh Krisztián Quartet és a Pankastic! zenakar koncertjein hallható. 2015-ben a hazai Jazz Combo verseny legjobb szólistája lett, 2017-ben pedig Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadóművészeti Ösztöndíjban részesült.

A Refrection tagjai különböző formációkban már számtalanszor játszottak együtt, de ebben a felállásban most először hallhatóak. A kvintett egy fajta reakció a XXI. század első évtizedeire, a nap mint nap megélt örömteli és traumatikus pillanatokra. Olykor örülünk a technikai fejlettségben és kommunikációs hálózatok rengetegében lubickolva, olykor elbújnánk minden és mindenki elől. A műfaji határok feszegetése és a különféle zenei irányzatok keverése mellett, a zenekar elsősorban a mindennapi szépséget és harmóniát igyekszik zenéjén keresztül megjeleníteni.

Serei szerzeményei mellett, a többi partner kompozíciói és néhány új megvilágításba helyezett jazz standard is helyet kap a műsorban.