Koncert

Simon Izabella gyermekműsora - Beethoven napok

Elmarad
Simon Izabella előadó
Zeneakadémia (X. terem)
2020. november 29. (vasárnap) 13:00

Helyszín:

Zeneakadémia (X. terem)
1061 Budapest, VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.

A koncert 2020.04.25-ről került át új időpontra!


A Beethoven-napok gyermekkoncertjén a nagy zeneszerző életútját végigjárva, a művei és a társművészetek segítségével, a gyermekeket is bevonva az előadás folyamatába, izgalmas kérdésekre keressük majd a választ.
több...


Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a Concerto Budapest több előadása a koronavírus-veszélyhelyzet miatt elmarad vagy új időpontban kerül megrendezésre.


Beethoven-napok: Beethoven és a hal(l)hatatlan dallamok - gyerekprogram 1-2.
Simon Izabella gyerekkoncertje a Concerto Budapest művészeivel


Vajon ki lehetett az a titokzatos hölgy, Elise, aki számára Beethoven megkomponálta azt a gyerekek körében is máig legnépszerűbb zongoraművét, amelynek dallamaiból szinte minden gyermek fel tud idézni egy-egy motívumot? Vajon mi lehet az a belső hallás, amit a komponáláshoz segítségül hívott az óriás géniusz, mikor súlyos fülproblémái miatt nem hallhatta saját születő alkotásait? Honnan eredhet a zenei hang, ami dallamokká alakulva zeneművé fejlődik? Vajon Beethoven egyes darabjaiból tényleg ki lehet hallani a jazzt, ragtime-ot? A Beethoven-napok gyermekkoncertjén a nagy zeneszerző életútját végigjárva, a művei és a társművészetek segítségével, a gyermekeket is bevonva az előadás folyamatába, ilyen és más hasonlóan izgalmas kérdésekre keressük majd a választ.


A Concerto Budapest szervezésében.