Koncert

Simon Phillips | Protocol V

Simon Phillips előadó
RaM-ArT Színház
2023. május 02. (kedd) 20:00

Helyszín:

RaM-ArT Színház
1133 Budapest, Kárpát u. 23.

Jazz. Rock. Jazz-rock. A legendás dobos, Simon Phillips több mint négy évtizeden át megmutatta, hogy a legtöbb zenei környezetben képes kiválóan helytállni. A precizitás, az intenzitás és az érzelmek jellemzik Simon hangzását. Fiatal korától kezdve a világ számos kiemelkedő zenészével dolgozott együtt, többször is letette névjegyét történelmi felvételek és turnék sokaságával szerte a világon.
Simon Phillips olyan ikonikus személyiségekkel dolgozott együtt, mint Jeff Beck, Jack Bruce, Pete Townshend, Al Di Meola, Jon Anderson, Jan Hammer, Stanley Clarke, Jon Lord, Mike Oldfield, Brian Eno és mások. Hamarosan olyan neves lemezfelvételek és turnék következtek, mint Mick Jagger, Asia, The Who, Gary Moore, Joe Satriani és még sokan mások.

Az első Protocol kiadvány 1989-ben jelent meg, de Simon kompozíciói a 2013-as Protocol II albummal kezdtek igazán kiteljesedni. A Protocol II szilárdan megalapozta Simon új felállását, mint a jazz-rock történetének egyik igazán nagy zenekarát. 2022-ben jelent meg a Protocol V. A zenekarban Ernest Tibbs (basszusgitár), Otmaro Ruiz (billentyűk), Jacob Scesney (kürtök) és Alex Sill (gitár) játszik. Ez egy nagy energiájú dallamokkal teli gyűjtemény, melyben megtalálható az a Simon Phillips kézjegy, amit a Protocol örökségtől már megszokhattunk!