Koncert

Slayer, Anthrax

előadó
előadó
Papp László Budapest Sportaréna
2019. június 11. (kedd) 20:00

Helyszín:


1143 Budapest, XIV. kerület Stefánia út 2.

“Meg szeretnénk nyugtatni a rajongókat, hogy még 2019-ben is úton leszünk, és annyi városba megyünk el, amennyibe csak lehetséges”


A vég közeleg … a Slayer egyetlen, utolsó világkörüli turnéval búcsúzik


A budapesti búcsúkoncertre 2019. június 11-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában


2018 januárjában a Slayer bejelentette, hogy egy utolsó világkörüli turnéra indul, amely Észak-Amerikában vette kezdetét májusban, majd ősszel egy európai koncertkörúttal folytatódott. A turné meghosszabbításában a banda fellép még Dél-Amerikában, Ausztráliában és Japánban is, majd a nyár folyamán visszatérnek Európába.


Tom Araya a zenekar rajongóinak mond köszönetet: „Tényleg hűséges és elkötelezett rajongók vagytok, amit nagyra értékelünk. Még van pár helyünk, ahol játszani fogunk, ezért tartsátok nyitva a szemeiteket és a füleiteket, hogy elkaphassunk benneteket még egy utolsó alkalomra. Köszönjük nektek, még egyszer!”


Harminchét éves karrierje alatt a Slayer megmaradt annak a kimagasló punk-thrash bandának, amellyel létrehozták magát a műfajt, és utat mutattak a feltörekvő metál arcoknak. A zenekart ötször jelölték Grammy-díjra - és ebből kétszer el is nyerte -, amiért olyan dalokat írtak, amelyek tükrözik társadalmunk zűrzavarát és rendellenességeit.


A Slayer helye biztos a zenetörténetben mint a Nagy Négyes egyike (a Metallica, a Megadeth és az Anthrax mellett): akik megalkották a thrash metál műfaját.


A Nagy Négyesből az Anthrax is csatlakozott a Slayer búcsúturnéjához!


A világ egyik legnépszerűbb thrash metál bandája közel 35 éve tartozik az élvonalhoz. Az 1981-ben alakult New York-i zenekar eddigi pályafutása alatt több mint tízmillió lemezt adott el, több arany- és platinalemez tulajdonosa, és számos díjjal, valamint hat Grammy-jelöléssel ismerték el teljesítményüket.