Koncert

Sleep Ritual - iamyank Live Ensemble // OMC live session

Helyszín/Időpont változás
iamyank előadó
Hole Anna előadó
Nagy Teodóra előadó
Rádli Ramóna előadó
Tarcza Eszter előadó
Online nézhető ONLINE
2021. április 17. (szombat) 19:00
Ingyenes

Az OMC Live Session keretein belül a zenekar, grafikus kották és saját szabályrendszerek alapján hozza létre az időtlen, folyamatosan változó textúrákat a stúdió bensőséges terében.


Iamyank neve első sorban a szóló előadói, produceri tevékenységével, az elektronikus hangzásvilággal fonódott össze. A stúdióban hangzásokkal kísérletezés mellett kezdetektől foglalkoztatta az anyagok hagyományostól eltérő előadásmódjainak lehetősége is. A számítógépet az évek alatt vezérlők, gitár, majd kisebb (trió) és nagyobb (19 fős kamarazenekar) zenekari felállások egészítették ki. A pozitív melankólia, az éteri hangzásvilág pedig állandó ismertetőjegyévé vált. Zeneszerzés közben a saját mentális nehezékei alóli felszabadulást tekinti személyes céljának miközben igyekszik egyensúlyba állítani az intuíció és az intellektus jelenlétét. Előadásai inkább kérdéseket ébresztenek mint választ adnak és nagyobb teret hoznak létre mint amekkorát betöltenek, ezzel szabadon engedve benne a hallgatót.
Az IAMYANK LIVE ENSEMBLE gondolata 2017-ben született, a Művészetek Völgye felkérésének mentén. A felkészülési időszakban, az elektronikus eszközök és effektek mellett yank zenei perspektívájába bekerültek a 20. századi zeneszerzési eljárások, a vonós hangszerek és a zenei ötletek lejegyzésének hagyományos és attól eltérő módjai is.
A felállás debütálása után eljutott a Trafóba, a MüPÁba és a sepsiszentgyörgyi PulzArt fesztiválra is. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon történt fellépésükön készült felvétel pedig 2020-ban meg is jelent ‘Live at CAFe Budapest’ címmel.


A zenekar tagjai: Hole Anna (fuvola), Nagy Teodóra (brácsa), Rádli Ramóna (cselló), Tarcza Eszter (hegedű), iamyank (gitár, elektronika, effektek)


A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre február 24-én este 7-kor és már indul is.