Koncert

Spanyol románc

előadó
Spirit Színház
2019. március 20. (szerda) 19:30
Ár: 2500 Ft

Helyszín:


1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 3-4.

Beavató jellegű mesélő komolyzene, történetek, anekdoták, filmvetítés és öt évszázad spanyol zenéje.


A románc, mint irodalmi és zenei műfaj a spanyol reneszánsz tipikus műfaja, amely általában a spanyol történelem csodás, szerelmi motívumokkal átszőtt, dicső epizódjait eleveníti meg.


A műfaj sikere a spanyol kultúrában egészen a mai napig töretlen, de a modern spanyol irodalomban, így Garcia Lorcánál is már kizárólag lírai témák kifejezésére szolgál.


Az esten végigkövethetjük a spanyol pengetős zene évszázadait Fülöp király reneszánsz udvari zenéjétől Garcia Lorca dalaiig és a 20. századi szerzők spanyol népzenei ihletésű darabjaiig. Az előadás különlegessége, hogy az előadó a szólódarabok mellett, egyúttal a dalok megszólaltatója is.


Ha a helyszín és az időpont lehetőséget ad vetítésre,( projektor és vászon szükséges) az est színházi jelleget kap.


Kutik Rezső a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát gitár és énektanári szakon, gitárművészként és oratóriuménekesként számos koncertet adott és több mint 20 lemez közreműködője. A művész Papadimitriu Athina zenésztársa az unplugged koncerteken.


Az alábbi szerzők művei szólalnak meg: Luis Milan, Alonso Mudarra, Gaspar Sanz, Fernando Sor, Jose Viñas, Isaac Albéniz, Federico García Lorca, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo