Koncert

"Szállj fel, szabad madár - Nemzeti koncertshow - Sztárvendégek: Singh Viki & Kovács Áron

Singh Viktória előadó
Kovács Áron előadó
Réthy Zsazsa előadó
Ragány Misa előadó
Szigliget Várudvar
2024. július 04. (csütörtök) 21:00

Helyszín:

Szigliget Várudvar
8264 Szigliget, Kusfaludy utca 30

A „SZÁLLJ FEL, SZABAD MADÁR” c. nemzeti koncertshow megálmodója, létrehozója, producere a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéssel díjazott, Arany- és Platinalemezes énekes, Nagy Szilárd.


A produkció fő témája nemzeti identitásunk, hazaszeretetünk, az elmúlt több, mint 1000 év színes és változatos magyar történelme előtti tisztelgés, főhajtás. Mondanivalóban elkalandozunk egészen a Géza fejedelem halála utáni helyzetig, Szent István államalapító királyunk és legnagyobb ellenfele, Koppány vezér közötti hatalmi összeütközésig. Hiszen a műsor záróblokkjában elhangzanak dalok a népszerű, 40 éves István, a király rockoperából. Kihangsúlyozva és nyomatékosítva azt, ami által minden magyar ember büszke lehet arra, hogy Istvánnak köszönhető az, hogy a magyar nyelvet beszélő magyar nép ma is államba szerveződve él Európában és Istvánt halála után ötven évvel avatták szentté, ezzel az európai kereszténység hőse és példaképe lett. Tisztelete elterjedt az egész akkor ismert keresztény világon, tehát már egy évezreddel ezelőtt megjelentünk a térképen.


A műsor második blokkja népszerű Kormorán dalokból áll, az első blokk pedig legnépszerűbb nemzeti érzelmű dalainkat tartalmazza, mint például a Honfoglalás, a Hazám, a Nemzeti dal, a Magyarország, a Hazám, hazám, a Mesélek a bornak, az Európa vagy a Nélküled.


A nemzeti koncertshow énekes szereplői: Singh Viki, Kovács Áron, Réthy Zsazsa, Nagy Szilárd, Ragány Misa


Az élő zenekar vezetője és zongoristája/billentyűse Benedekfi István.


Producer: Nagy Szilárd