Koncert

Szarka Tamás és zenekara (HU/SK), Jóvilágvan (HU/SK), Noémo, DJ Palotai

Elmarad
Jóvilágvan előadó
Noémo előadó
Szarka Tamás előadó
DJ Palotai előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2020. november 08. (vasárnap) 19:00
Ár: 6500 Ft, elővét: 5900 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Szarka Tamás legendás felvidéki zenész kiváló zenekarával, a hajót már sokszor megjárt nagyszerű alternatív Jóvilágvan, a kitűnő Noémo duó és dj Palotai együtt utaztatnak körbe világunkban ezer színben ezen az estén.


KÉZFOGÁS 2020


A 2020-as évre összeállított koncertjén Szarka Tamás legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Alhambra, Kézfogás) mellett, a „Sósósó“ című szólóalbuma néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók.


Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.
Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet.
Az elmúlt évtizedek alatt közel 500 dalt szerzett (a 35 éves Ghymes Együttes működése alatt eddig 27 önálló albumot jelentettek meg, melyekhez túlnyomó részt a zenéket Tamás komponálta, dalszövegeit pedig ő írta.)
A 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. A 30 perces, grandiózus mű szól Szent István királyunk intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról. Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta (A cigánytábor az égbe megy, Vérnász, Benyovszky, Dózsa, Mária). Az Éden földön című darabot 2015. szeptember 25-én mutatta be a Budapesti Nemzeti Színház és az eltelt időszakban húszezren tekintették meg. A művész Rudolf Péter felkérésére komponálta meg az Üvegtigris 2. filmzenéjét. Több mint 3000 koncertet adott a világ 28 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.


A Jóvilágvan 2007-től működik azért, hogy megérintsen, kifejezzen és őszinte legyen.
A héttagú csapat baráti társaság, akiknek fontos a zene iránti alázat, a közös alkotás és a különböző művészeti ágak közelítése. Jelenleg Felvidék legismertebb underground zenekara.


A Jóvilágvan eleddig három lemezt jelentetett meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2013) és jóvilágvan (2017)


Dalaikat magyar nyelven szerzik, melyekre a mély gondolatiság és a költői kifejezésmód jellemző. Zenéjük ötvözi a legkülönfélébb stílusokat, a népzenétől a vad elektronikáig. 2015-ben Harmónia díjjal jutalmazták Levegő című dalukat, mely az eddigi legnagyobb szlovákiai magyar zenei koprodukció és a Gombaszögi Nyári Tábor fesztiválhimnusza volt.


A NOÉMO egy 100%-ban természetes összetevőkből álló levendula-pop formáció. Névadója, frontembere és dalszerzője Takács Noémi, énekesnő. Négyen, együtt, az érzelmek tágas világába kalauzolják a hallgatóságot. Oda, ahol mindenkinek jut egy saját szoba antik bútorokkal, hosszú, nemes függönyökkel, levendulával az asztalon, vendégszeretettel, elfogadással, és ami a leglényegesebb: széles panorámával a saját belső világukra. "Tartsatok velünk az utazásra!"


DJ Palotait valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Számtalan év számtalán szavazásán nyerte el a legjobb DJ kitüntető címét. Több évtizetes tapasztalatával a leginkább tisztelt hazai underground DJ-k közé tartozik. Zenei irányvonalát lehetetlen meghatározni, drum and bass-t éppúgy játszik, mint Britney Spears-t, bossa novát vagy bangrát – amit épp a helyzethez illőnek érez.