Koncert

Szeder, Lámpaláng

A38 Hajó (Koncertterem)
2022. január 14. (péntek) 19:30
Ár: 3000 Ft, elővét: 2500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik. A Lámpaláng akusztikus trió vers-zenét játszik.


Szeder, a Junior Artisjus díjas énekes-dalszerző 2014 óta meghatározó része és egyedi színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. A Reggeli dal és Feri feneke írója sok szívbe belopta magát kortól és nemtől függetlenül. Bájos, szókimondó, humoros, hol könnyed, hol mély szövegeihez egyedi, egyszerre karcos és lágy hang párosul. Új anyagában a sanzonos alapokat integrálta egy dinamikus, sokszínű, már-már rockos világba.


Harmadik lemezével, a Bátran lépekkel Szeder bátran lépett egy új szintre. A szövegek mélyebbek, személyesebbek lettek, segítenek válaszokat találni az útkereső embernek a mai változó világban. Legfrissebb kislemeze, a Belső napfény is ezen az úton segít tovább menni, a karantén alatt született dalok segítenek belső kapaszkodókat találni az összeomlás közepén is. Újdonság még a hangszerelés, mandolin és steel gitár is megjelent a zenekarban.


Felállás: Szeder-Szabó Krisztina (ének, gitár, szinti), Bodacz Péter (gitár, steel gitár, mandolin), Kristóf Martin (gitár), Hegyi Zoltán (basszusgitár), Klausz Ádám (dob)


A Lámpaláng akusztikus trió formációként alakult 2018 tavaszán. Dalainkat énekre, gitárra és hegedűre hangszereljük.
Zenénket vers-zene-ként definiáljuk, mivel magyar nyelvű dalaink szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítjük. Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, mi a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány, fogyasztható, mégis minőségi ízt képviselünk.


Első lemezünk Rejtettelek sokáig... címmel 2020 februárjában jelent meg.


A hatályos jogszabályok alapján a különböző védettségi igazolványok fizikailag vendégeinknél lévő személyazonosító igazolvány, vagy útlevél együttes felmutatásával érvényesek.