Koncert

Team Blast - ELMARAD!

Elmarad
Team Blast előadó
FÉM Arts & Café
2020. november 04. (szerda) 20:00
Ár: 1200 Ft

Helyszín:

FÉM Arts & Café
1056 Budapest, Váci utca 40

Rosecker Péter - a legkiválóbb groove-ok Király László - a legkövérebb bassline-ok Király Tamás - a legéteribb hangzások.


A Team Blast zenekar története 2004-ben indult: ekkor találkozott egymással Tamás és RP a Budapesti úti próbateremben. Tamás gitározni tanult a helyi zeneiskolában, RP ugyanott dobolni, László beszélni, ugyanis ekkor még csak 3 éves volt. Még ebben az évben koncerteztek először, majd más-más formációkban, közel 50-szer álltak együtt színpadon.
A jelenlegi felállás 2018 óta tart, de a zenekar tagjai pár kisebb kényszerszünettel, de több mint 15 éves zenei múlttal rendelkeznek együtt.
Mi történt eddig velünk?
Eddig egy albumuk jelent meg Buddha Blast címmel. Zenei pályájuk csúcsa a 2017-es teltházas, egész estés koncertjük az A38 hajón.
Honnan a név?
A blaszt azontúl, hogy angolszász területeken konkrét jelentéssel bír, a magyar szlengben minden olyan dolgot jelent, ami kompromisszummentes – ezt azért tudjuk ilyen pontosan, mert mi honosítottuk meg a pesti tolvajnyelvben, ugyanis a zenekar szabadidejében nyelvújítóként is folytat missziót. A Team Blast nevet választották, mert összeköti őket a blaszt szellemisége.
Hatással van rájuk:
Minden, ami 21. századi, modern, elektro, ami újra akarja gondolni az analóg és digitális kapcsolatát.
Zenei stílusuk:
Progresszív, elektro, szellemiségében jazz, hagyományőrzésben: elégtelen.
Mit csinálnak szabad idejükben?
(Nyelvújítás, ahogy fentebb említettük, de egyébként) civilben pszichológusként és párbajtőrözőként (Péter), pedagógusként (Tamás), és gimnazistaként (László) tevékenykedünk. Szabad idjükben dobolgatnak, gitározgatnak, billentyűzgetnek, de csak hobbiszinten.


Pepita Oroszlán Zenés Estek