Koncert

TérTáncKoncert

Fischer Iván karmester
Szent István Bazilika előtti tér
2019. június 16. (vasárnap) 19:00
Ingyenes

Helyszín:

Szent István Bazilika előtti tér
1051 Budapest, V. kerület Szent István tér

Ludwig van Beethoven: 7. szimfónia


Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2019-ben ötödik alkalommal rendezi meg ingyenes szabadtéri programját, a TérTáncKoncertet, ahol idén is többszáz hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal táncol együtt, ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára.


„Beethoven 7. szimfóniáját Wagner a »tánc apoteózisának« nevezte. Különösen az utolsó tétel folyamatosan lelkesítő lüktetése miatt tekintették akkor ezt a zenét a szabadság zenéjének. Jó, hogy erre fognak most táncolni a gyerekek!” – mondja Fischer Iván karmester.


A BFZ 2015-ben indította el a TérTáncKoncerteket. A program nemcsak zenéről és táncról, hanem elfogadásról, toleranciáról, a közösen megteremtett pillanatok átéléséről is szól.


A kezdeményezés főszereplője minden évben az a többszáz gyerek, aki együtt táncol a zenekar játékára Budapest szívében. A fellépők hónapokon át dolgoznak a közös célért, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, az eredményt pedig már egy több ezer fős közösség tagjaként élvezhetik. A részt vevő iskolák partnereink abban, hogy minél több roma és nem roma, hátrányos helyzetű és szerencsésebb sorsú gyerek táncoljon együtt.


Örüljünk a zenének, a közös mozdulatoknak, a gyerekek tehetségének és a nyárnak!