Koncert

The Bluebay Foxes x Meg Egy Cukorka

Meg egy Cukorka előadó
Instant-Fogasház
2020. február 08. (szombat) 19:00
Ár: 1700 Ft, elővét: 1300 Ft, early bird: 1000 Ft

Helyszín:

Instant-Fogasház
1073 Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.

EUROSONIC 2020 AFTER!
A rókák az év elején Hollandia egyik legtávolabbi szegletébe repülnek, hogy megmutassák magukat európa legnevesebb showcase fesztiválján. A hazatérést egyből egy fergeteges estével ünneplik, ráadásul jó barátaik, a Meg Egy Cukorka társaságában.


A 2015-ben alakult The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és amerika déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és a dallamos refrének jellemzik.
Megjártak már jó pár klubkoncertet, ott voltak szinte az összes hazai nagyobb fesztiválon, de játszottak már a környező országok színpadain is. A számos single, EP, livesession mellett 2018-ban megjelent első nagylemezük is. Májusban bejutottak a Nagyszínpad tehetségmutató döntős 3 zenekara közé, végigzenélték a teljes fesztiválzezont, majd a Budapest Park színpadán zárták a nyarat több ezer ember előtt. Idén ott lehetnek a holland Eurosonic fesztiválon is, hogy európa szinten is térképre helyezzék a zenekart.
Addig azonban még új anyaggal jelentkeznek, érkezik az új dal, klippel. ;)


A Meg Egy Cukorka, magasan szálló, széleken táncoló beatrock, koszos eleganciával, érzékeny lélekkel és a rock'n'roll hőskorához méltó momentumokkal.
A Meg Egy Cukorka még csak három éve koptatja a színpadok deszkáit, de már bebizonyosodni látszik, hogy a magyar dalszövegek és a gitárzene korszakának messze sincs még vége. Bár az alulról építkezésben, a függetlenségben és a kompromisszummentes alkotásban hisznek, mégis populárisnak tekinthető zenéjük, hiszen a koncertközönség pillanatok alatt szereti meg őket őszinte dalszövegeik és kifogyhatatlan energiájú kisugárzásuk miatt.

Ajánlók és kritikák: