Koncert

The Queen of Swing - Gunhild Carling és a BJC Big Band

BJC Big Band előadó
Gunhild Carling előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2019. szeptember 01. (vasárnap) 20:00
Ár: 2500, 2900, 3500, 4500, 5900, 7900 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

BJC Big Band:
Ifj. Tóth István (gitár), Fonay Tibor (nagybőgő), Ducsai Szabolcs, Csizmadia Dávid, Pecze Balázs, Koós-Hutás Áron (trombita), Csapó Krisztián, Korb Attila, Varga István, Nagy Viktor Dániel, Abbas Murad (harsona), Meleg Tamás, Nagy Balázs, Dennert Árpád, Elek István, Stencli Tamás (szaxofon), Tálas Áron (zongora), Csízi László (dob)
Vendég: Gunhild Carling


A Budapest Jazz Club házi nagyzenekara Magyarország legkiválóbb zenészeiből alakult, vezetője Csizmadia Dávid trombitás. Repertoárjukon a leghíresebb, eredeti big band hangszerelésű darabok szerepelnek, és ahogy az ezen az esten is hallható lesz, céljuk, hogy olyan műveket szólaltassanak meg, melyeket Magyarországon nem vagy csak ritkán játszanak, illetve olyan szólisták működjenek közre koncertjeiken, akik szintén nem szerepeltek még hazánkban nagyzenekari kísérettel. Az együttes rövid fennállása ellenére is sikeresen alakította ki saját zeneiségét, melyet a széles dinamikai tartomány, a virtuozitás és az autentikus hangzás jellemez. Olyan szólistákkal dolgoztak már együtt, mint Ryan Quigley, Malek Andrea, Micheller Myrtill és Szakcsi Lakatos Béla.
A neves szólisták sora ezúttal Gunhild Carling multiinstrumentalista nevével bővül. A svéd muzsikus ugyanolyan könnyedséggel játszik trombitán és harsonán, mint dudán, furulyán vagy éppen hárfán. E készségeit gyakran kamatoztatja akár egyetlen dalba sűrítve is, néha kiegészítve ének- vagy sztepptánctudásának megcsillogtatásával. Saját big bandjével többször szerepelt a svéd királyi udvar ünnepségein, köztük XVI. Károly Gusztáv svéd király hetvenedik születésnapján. Nevét a legtöbben azonban a Scott Bradlee's Postmodern Jukeboxból, az elmúlt évtizedek popslágereit swing stílusban feldolgozó „one woman band”, azaz egyszemélyes zenekar projektjéből ismerhetik.