Koncert

The Southern Oracle, Lifesick (DK), Reach (SI)

Lifesick előadó
Reach előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2019. október 11. (péntek) 19:30
Ár: 1900 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Fennállása 10. évfordulóját ünnepli a The Southern Oracle olyan nagyszabású klubkoncerttel, ahol a teljes életművéből adja majd a legeslegjobbat, Vendége a dán Lifesick, valamint a szlovén Reach együttesek lesznek.


Hosszú évek kemény munkájával a The Southern Oracle 2018 decemberében méltóképp térhetett vissza az azt megelőző évek dalszerzésének látszólagos csendjéből. Harmadik nagylemezük, a Hiraeth nemcsak az eddigi leginkább önazonos albuma a zenekarnak, hanem egy olyan állásfoglalás, ami a metal/hardcore színtér generációit köti össze a dalok, valamint az azokat felkaroló, alig pár hónap alatt elkelt képregény formájában is.


A The Southern Oracle az elmúlt tíz évben kitaposta saját, önálló ösvényét: a zenekar ez idő alatt nemcsak teljesen függetlenné vált a rajongói támogatásnak köszönhetően, hanem zenei felnövését is meghatározhatták azok az évek és megtett utak, melyek révén a 90-es évek metalos hardcore-ja, a thrash metal időtlen hagyatéka és a felkavaró groove-ok hatásmechanizmusa definiálhatja legkönnyebben napjaink TSO-ját. A korábban a Harms Way-jel, a Sepulturával, a Deez Nutsszal, a Walls of Jerichóval és a Hatebreeddel is koncertező zenekar fellépésről-fellépésre válhatott napjaink egyik legszuggesztívebb koncertbandájává a szubkultúrán túl is, ezt az állásfoglalást pedig a tavaly megjelent harmadik nagylemez csak még inkább megerősíti. A Hiraeth dalait összefogó történet egy utópisztikus, Pán Péteri valóságot ír le, ahol a gyermekek követendő példa híján kell, hogy szembenézzenek azzal, hogy új, felnőttektől mentes társadalmat építsenek ki a saját szabályrendszerük szerint. A dalokat közrefogó idézetek - amik többek között Nelson Mandelától vagy Elon Musktól származnak - Kókai Barnabás és Kókai Márton képregényében éledek fel igazán: az alkotópáros negyvenoldalas története hónapok alatt elkelt, narrációjában pedig egy olyan zenekar üzenete teljesedhet ki, amely nemcsak tisztában van saját formanyelvével, hanem tudja használni is azt.


2019-ben a The Southern Oracle fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli egy különleges szettel, ami felöleli a zenekar teljes útját, ezzel olyan dalokat is elővéve, amik a legkitartóbb rajongóknak is kedveznek majd - ez a turné azonban nem a nosztalgiából, hanem a jövőbe tekintésből merít majd erőt, és minden koncert azt mutatja majd meg, hogy mitől nyerhetett kitartást és folyamatosan megújuló saját hangzást az itthoni underground egyik legkitartóbb és legsokoldalúbb zenekara.