Koncert

Tudósok - Akkor is nevetek! - lemezbemutató, Blue Tips

Tudósok előadó
Blue Tips előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2019. november 23. (szombat) 19:30
Ár: 2500 Ft, elővét: 2000 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Hatalmas összművészeti örömkonferencia, agykatapultálás és zsigerkacaj a Tudósok szédületes Akkor is nevetek című új lemezének bemutatóján a Ricsárdgír-testvér Blue Tips-szel és megannyi vendéggel és baráttal.


A Tudósok zenekar nem tegnap kezdte a kísérletezést, de nagyon úgy tűnik, hogy sokévnyi tapasztalatukat összegezve most végre megalkották zenében azt, amit Teller Ede a fizikában: sikerült szintetizálniuk James Brown és Jean Paul Sartre világát és létrehozni egy tizenöt számból álló olyan rettenetes nukleáris robbanótöltetet, amely képes kigyógyítani minden depressziót. Az Akkor is nevetek album dalainak választéka széles, őrült és vad: van rajta gumibaba-gyilkos atom-funk, lapp társadalomkritikus pszicho-metál, karagandai diszkó, countrydal Trumpnak, Orbánnak és Putyinnak, San Remo-i sláger a lét tagadásáról, párkereső dadaballada, forradalmi gyermekdal, ellenőr-űző jazz-punk, Karcsi vígeposz és még sorolhatnánk: itt mindenki megtalálja a magáért, s abból a legjobbat.


A lemez - melynek melléklete egy 24 oldalas füzet festményekkel és szövegekkel - a GrundRecords kiadásában jelenik meg. A hangfelvétel az A38 Hajón készült, az utómunkákat az újvidéki Firchie Think Tank Studio-ban Fece Iván Firchie végeszte el Vibor Sukara hangmérnök közreműködésével.


A Tudósok a magyar underground ékköve, amely hosszú fennállása során számtalanszor újult meg érintve, átalakítva, hasznosítva, újraértelmezve a punk, a jazz, a funk, a pop, a dadaista színház, a költészeti perfomansz, a fekete színház és egyéb műfajokat felállásában a duótól a nagyzenekarig.


A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más.


A Tudósok története a Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetben olvasható.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!