Koncert

Utcazene az utcán élőkért

Ørdøg előadó
Csókolom előadó
Felső Tízezer előadó
Black Bartók előadó
Bajnoq előadó
Németh Róbert előadó
Petruska Emma előadó
Széll Kálmán tér
2018. december 10. (hétfő) 18:30 - 21:00

Helyszín:

Széll Kálmán tér
1024 Budapest, II. kerület

Az Amnesty International Magyarország idén úgy ünnepli az Emberi Jogok Világnapját, hogy igyekszik segíteni azok munkáját, akik a legelesettebbekért dolgoznak. Az akció záróeseménye egy ingyenes, akusztikus aluljárókoncert lesz, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett.


A fellépők listája folyamatosan bővül: The Devil's Trade, Ørdøg acoustic, Csókolom, Szabó Benedek és a Galaxisok, Felső Tízezer, Bajnoq, Petruska, Mayberian Sanskülotts, Black Bartók, Németh Róbert


Mit tehetek én?


Vásárolj jelképes koncertjegyeket, annyiért, amennyi neked belefér a jó ügy támogatására! Az így befolyó összeget teljes egészében A Város Mindenkié (AVM) csoport és az Utcáról Lakásba! Egyesület javára ajánlják fel.


Az Amnesty International Magyarország a jótékonysági eseménnyel arra szeretné felhívni Budapest egyik legnagyobb közlekedési csomópontján az áthaladók figyelmét, hogy bár a hajléktalan emberek eltűntek onnan, a probléma távolról sem oldódott meg. Hiszen a szállókon továbbra is 9000 férőhely jut 30000 rászorulóra, a hajléktalanság pedig állapot, így nem lehet bűncselekmény, de még csak szabálysértés sem.


Mutassuk meg adományainkkal és jelenlétünkkel, hogy sokan gondoljuk azt, hogy a rászorulóknak valódi segítség jár, nem üldöztetés!


Kiket segítesz a jegyvásárlással?


A Város Mindenkié csoport 2009 augusztusában alakult, olyan hajléktalan emberek és szövetségeseik részvételével, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. A csoport tagjai hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő emberek, valamint biztos lakhatással rendelkező szövetségeseik.


Az Utcáról Lakásba! Egyesület fő tevékenysége az otthonteremtés: hajléktalan embereket, rászoruló családokat segítenek hozzá szociális bérlakásokhoz, illetve alternatív lakhatási megoldásokhoz. Azért küzdenek, hogy ezt innovatív lakáspolitikai eszközök bevezetésével és támogatásával segítsék elő. Céljuk az Elsőként Lakhatást módszer hazai bevezetése, a módszer elemeinek alkalmazása a hazai jogszabályi keretek közt.


Az esemény a Holland Királyság Nagykövetségének támogatásával valósul meg.


Lineup:
19:00 - 19:30
Rutkai Bori, Csókolom, Németh Róbert, Hippikiller, Barkóczi Noémi, Bajnoq


19:30-20:00
Ladánybene27, Muzsik és Volkova, The Devil’s Trade, Mushu Israel, George Jones, Trillion (Apey + Lee Oliver)


20:00-20:30
Ördög, Szabó Benedek és a Galaxisok, Black Bartók, Mayberian Sanskülotts, Sonya, Bujdosó János


20:30-21:00
Másik János, Menyhárt Jenő, Legát Tibor, Felső Tízezer, Frenk, Anton Vezuv


21:00-21:30
Szekeres András és Barbaro Attila (Junkies), Szántó Faszi Gábor (Üllői úti fá:k), Szeder, Petruska, Boggie, Ivan & The Parazol


21:30-22:00
Lázár Tesók, Leskovics Lecsó Gábor, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, Likó Marcell, Molnár Áron noÁr

Ajánlók és kritikák: