Koncert

Vasárnapi Iskola 6 - online fesztivál

Savages y Suefo előadó
yesyes előadó
Kati Bár előadó
Antares band előadó
Fiúk előadó
Roma Soul előadó
MC Fedora előadó
Sárközi Lajos előadó
Online nézhető ONLINE
2020. június 14. (vasárnap) 10:30

Nagyszabású online fesztiválsorozatot indít az A38 Hajó a Hajónapló.ma csapatával közös szervezésben, amelyben a Kárpát-medence mintegy száz zenei produkcióját juttatja el az érdeklődőkhöz tíz egymást követő vasárnapon. Az alkalmanként tíz bemutatkozó fellépő az A38 Hajón ad koncertet, amelyeket a Hajónapló élőben közvetít a Facebook-oldalára.
A Vasárnapi Iskola bő két hónapon át tart május 10-étől kezdődően. Tíz olyan vasárnappal ajándékozza meg a közönséget, amelyen új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása. Az online fesztivál koncertfelvételei a live streamek lezajlása után a Hajónapló YouTube-csatornáján lesznek elérhetők.


10:30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl


A ma már kétszeres Fonogram-díjas zenekar 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben. Az öt tagú zenekar nagy igénnyel választja a szövegeket, írja a dalokat, nagy gondot fordít a hangszerelésre és a minden esetben élő előadásra és stúdió munkára. Ízlést formáló szerepük tudatában, fontosnak tartják, hogy csak igényes produkciót hozzanak létre, hiszen a gyerekeknek szóló produkciók készítői nevelik ki a jövő koncert és színház látogató közönségét. A produkció az egész családot szólítja meg, hogy a minőségi együtt töltött idő szülő és gyerek között valóban megvalósuljon.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

11:40 Antal Gábor Trió


Az Antal Gábor Trió 2016-ban alakult. Első, csak saját szerzeményeket tartalmazó, Whirl című lemezük 2017 elején jelent meg. Még ugyanebben az évben a zenekar első helyezett lett a kolozsvári Jazz in the Park nemzetközi zenei versenyen, és két héttel később közönségdíjat kapott a budafoki pincejárat által meghirdetett versenyen. A gyümölcsöző indulást hasonló díjakkal és fontos megjelenésekkel teli folytatás követte, és ezt a mai napig tartják. A zenekar mindeközben aktívan koncertezik, és járja a Kárpát-medence legjobb jazzfesztiváljait, de nem ritka a nemzetközi megjelenésük sem. A formáció zenei mottója, hogy a rockzene energikusságát a funkzene dögösségével kapcsolja össze, mindezt progresszív ritmikai-metrikai és harmóniai megoldásokkal élénkítse, de hangulatában a modern, mainstream jazztriók világát idézze némi humorral, öniróniával és elmélyültséggel.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

12:50 Savages y Suefo feat. Fedora


A Savages y Suefo dj/producert duó a budapesti eklektikus zenei szcénából jön. Fellépnek dj-ként és live act-ként, zenét készítenek, és saját kiadót irányítanak Mana Mana Records néven. 2008 óta olyan elismert zenekarokat és producereket remixeltek, mint a DelaDap, Kid Loco, Watcha Clan, vagy legutóbb az Anima Sound System. Debütáló albumuk 2013 januárjában került a boltokba világszerte. Megjelenésekor a hét lemeze volt a népszerű Funkhaus Europa és a multicult.fm rádióknál. A Judie Jay közreműködésével készült Ballroom Breakers című dalukat egy sor népszerű válogatáslemezre liszenszelték és azóta is játsszák a rádiók.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

14:00 yesyes


A yesyes két vérbeli igenember álma. Szabó Ádám (ének, harmonika) és Katona Tamás (dob) együttese egy új elektroakusztikus hangzásvilágot épít, amit állandó megújulás jellemez. A yesyes nagy lendülettel tört utat magának, 2018-ban az ’I let you run away’ című dalukkal A DAL verseny döntőseként végeztek, majd a kezdeti sikerek után a dalt a Los Angeles-i Trap Nation karolta fel. 2019-ben a BRAINS előzenekaraként járták az országot és a turné keretén belül a Budapest Parkban is felléptek.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


yesyes-
Fotó: yesyes


15:10 Kati Bár zenekar


A  zenekar a híres 80-as évekbeli szórakozóhely a Kati Bár nevét vette fel, ahol megfordult az akkori magyar jazz élet színe java - zenéjükkel az ottani atmoszférát szeretnénk visszaadni. A repertoárjuk tartalmaz jazz örökzöldeket és 70-es 80-as évekbeli funky, soul slágereket is.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

17:00 Sárközi Lajos és zenekara


A 10 éves zenekar muzsikáját a klasszikus zenére alapozza, de közel áll hozzájuk a jazz, a világzene, a filmzene és a különböző könnyebb műfajok is. A Junior Prima díjas Sárközi Lajos klasszikus és jazz zenei versenyeken is nyert már díjakat, de életében a legfontosabb cél mégis a magyar nóta újbóli felvirágoztatása.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

18:10 Antares


A Junior Artisjus-díjas ANTARES zenekar 2018 végén kezdte működését, miután közel kétévnyi próbatermi munka után egy klubkoncerten lépett először a közönség elé az osztrák Mother’s Cake előzenekaraként. Zenéjükben a rock, funk, soul, metál, jazz, hip-hop és pop műfajok keverednek. A 2019-ben megnyerték a Fülesbagoly Special tehetségkutatót és az Öröm a Zene! tehetségkutatót is. Első lemezüket 2019 őszén jelentették meg.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

19:30 Fiúk


A Fiúk 2018 őszén alakult Budapesten. A zenekar stílusát a közép-kelet-európai keserűség és az amerikai “feeling good” ötvözése határozza meg R’n’B és indiepop elemek összemosásával. A Félek című debütáló daluk 2019 tavaszán jelent meg, amellyel hivatalosan is elindult a Fiúk. A zenekar eddigi egy éves pályafutása alatt játszott - többek között - a VOLT Fesztivál színpadán, az Akvárium Nagyhallban, a Follow The Flow előtt és az A38 gyomrában, a Bagossy Brothers Company előzenekaraként.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

20:30 Roma Soul


Az X-Faktor győztes Oláh Gergő ötletéből alakult meg a zenekar, amely Roma Soul néven ősi-autentikus cigányzenét, saját és nemzetközelig ismert feldolgozásokat játszik modern hangszereléssel, amelyek egyedi stílust képviselnek. Ebben az egyedi hangzásvilágban megfér egymás mellett a latin ütős hangszer, az elektromos hegedű, a hagyományos cigány hangszerek, és a beatbox is. Hitvallásuk szerint a zene nem csak hangok sokasága, hanem egy láthatatlan, de annál erősebb kapocs előadó és közönsége között, vallják, nincs különbség ember és ember között függetlenül bőrszíntől és hovatartozástól, így a zenekar célja a népek közötti kapcsolat ápolása is.


A koncert az alábbi képre kattintva követhető élőben:


-

21:40 Lámpaláng Trió


Zenéjüket vers-zene-ként definiálják, mivel magyar nyelvű dalaink szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítik. Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, ők a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány ízt képviselnek, így zenéjük nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen.


-

A koncert a fenti képre kattintva követhető élőben.