Koncert

Vasárnapi Iskola 7 - online fesztivál

The Abstract előadó
Southern Comfort előadó
Fatal Error előadó
Kőhalmi Ferenc előadó
Online nézhető ONLINE
2020. június 21. (vasárnap) 10:30

Immár hetedik epizódjához érkezett a Vasárnapi Iskola. Most vasárnap, június 21-én újabb tíz izgalmas zenekart láthatunk.


Nagyszabású online fesztiválsorozatot indít az A38 Hajó a Hajónapló.ma csapatával közös szervezésben, amelyben a Kárpát-medence mintegy száz zenei produkcióját juttatja el az érdeklődőkhöz tíz egymást követő vasárnapon. Az alkalmanként tíz bemutatkozó fellépő az A38 Hajón ad koncertet, amelyeket a Hajónapló élőben közvetít a Facebook-oldalára.


10:30 The Abstract


A trió 2017 végén alakult Heidrich Roland kezdeményezésére. A bandában Roland elektromos a gitáros, Pengő Csaba nagybőgőn játszik, Sárvári Kovács Zsolt pedig a dobokért felelős.  2019 szeptemberében jelent meg a formáció első lemeze „Where are we going?" címmel, a Hunnia Records gondozásában. A trió zenéjében egyaránt megjelenik az experimentális rock nyersesége, az „északi jazz” finom szövetei valamint a szabad improvizáció izgalmas világa. Roland témái adnak keretet a kalandozáshoz, mely során a klasszikus felállást a legkülönfélébb minőségekben hallhatjuk megszólalni.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető. 


-

11:40 The Budapest Turnarounds


A scifi-jazz, kísérleti instrumentális duó elektromos gitárral, dobbal, hangeffektekkel és élo vetítéssel jelentkezik.  A gitár, basszus és a loopok  Sütő Márton asztala, Szegő Dávid a dob és a special FX, Hajdu Gáspár pedig az élő vetítés mestere.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető. 


-


12:50 Chris Devil Trio


A formáció 2011-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakos hallgatóiból. Repertoárjuk saját szerzeményekből, illetve egyedi felfogásban játszott örökzöldekből áll. Mindhárman részt vesznek zeneszerzőként is a munkában, amely igazán változatossá teszi koncertjeiket, az egyes tagok különböző zenei világa miatt. Céljuk a kísérletezés, a harmónia hangszer nélküli felállás lehetőségeinek feszegetése, olykor a hagyományos vagy fúziós jazz, olykor a szabad zene eszközeivel. A trió az Opus Jazz Clubban 2019 októberében mutatta be első lemezét Big Dipper címmel.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető. 


-

14:00 Kőhalmi Ferenc – Fütyülök a világgal


Kőhalmi Ferenc végzett óvodapedagógus, műsorvezető és elismert, népszerű bűvész. Elkészítette első lemezét, amelyre saját dalokat írt, valamint Nemes Nagy Ágnes és Nagy Bandó András verseit zenésítette meg, gyermekek és felnőttek számára egyaránt.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


-


15:10 Southern Comfort


A felvidéki blues-rock zenekar aktívan koncertezik Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. Eddig egy nagylemezük jelent meg a Nail Records gondozásában, 2014-ben. Jelenleg épp a második albumuk felvételeire készülnek, amit szeretnének még ebben az éven kiadni.  A zenekar 12 éve megállás nélkül terjeszti az élőzene fontosságát.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


-

17:00 Transform Project


 A Transform Project zenekar jelenlegi célja, hogy a lehető legtöbb helyszínre eljuttassa a 2019-ben megjelent „Never mind” kislemezét, melyet kibővített olyan művekkel, amelyeket ezidáig még nem hallhatott a közönség. Az album a fúziós zenei műfajhoz áll a legközelebb, megtalálhatók benne klasszikus zenei elemek, de a jazz számtalan műfaja is.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


-

18:10 Kisszabó Riz Olivér szerzői est


Olivér 4 éves korában kezdett zongorázni tanulni, azonban legfőképpen nem zongoristának, hanem zeneszerzőnek vallja magát. A zenéje befelé sodor, a középpontig. Olyan hallgatni, mintha egy friss hegyi patakban mosná le magáról az ember az út porát. Jelenleg gyakran tart zeneterápiás foglalkozásokat és zenés meditációkat. A koncerten ezekből a saját szerzeményekből válogat egy csokorra valót, amely segít az ellazulásban és megnyugtatóan hat lelkünkre. Az est sajátossága, hogy saját darabjai mellett, kedvenc zeneszerzője Ludovico Einaudi művei is hallhatóak Kuszkó Anett hegedűművész és Kirkósa Tünde csellóművész közreműködésében.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


-

19:20 SZABYEST és Zenekara


Önmagát menedzseli és ő gyártja le tartalmainak legjavát. Karrierjét is saját munkájának és a közösségi média nyújtotta lehetőségeknek köszönheti. Egészen pontosan a hálószobájából a saját maga által összeállított stúdiófelszerelésekkel indult minden. Az első nagy átütő slágerének, a Kártyavárnak  köszönhetően robbant be a köztudatba, ekkor kezdett egyre nagyobb népszerűségre szert tenni. Ma teljes zenekaros felállásban láthatjuk őt.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


A38-  
Fotó: A38

 

20:30 Noisemaker Live Act


Breakbeat, techno, newwave némi rockkal és funkyval. Elektronikus, élő folyamatzene hangszerekkel és analóg kütyükkel, füsttel, lézerrel, tokkal, vonóval. Nagy Gergely – analóg szintetizátorok, Hermann Gábor – gitár, Horkai András – basszusgitár, Benkő Zsolt – szaxofon.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


-

21:40 Fatal Error


Igazi energikus, rock n roll zene. Zenéjük a fiatalok problémáit, élményeit , megpróbáltatásait veszi górcső alá. A zenekar igazi ereje pedig az élő fellépéseken látszik csak igazán. Idén a Néma c. dalukkal a DAL műsor döntőéig meneteltek.


Az élő koncert az alábbi képre kattintva követhető.


-