Koncert

Vasárnapi Iskola 9 - online fesztivál

Créme de la Pop előadó
Mayfly előadó
Josef K. előadó
Ötödik Évszak előadó
Vibe előadó
¡Nosnach előadó
Peltzer Ferenc előadó
Váray László előadó
Online nézhető ONLINE
2020. július 05. (vasárnap) 10:30 - 23:59

Nagyszabású online fesztiválsorozatot indít az A38 Hajó a Hajónapló.ma csapatával közös szervezésben, amelyben a Kárpát-medence mintegy száz zenei produkcióját juttatja el az érdeklődőkhöz tíz egymást követő vasárnapon. Az alkalmanként tíz bemutatkozó fellépő az A38 Hajón ad koncertet, amelyeket a Hajónapló élőben közvetít a Facebook-oldalára.
A Vasárnapi Iskola bő két hónapon át tart május 10-étől kezdődően. Tíz olyan vasárnappal ajándékozza meg a közönséget, amelyen új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása. Az online fesztivál koncertfelvételei a live streamek lezajlása után a Hajónapló YouTube-csatornáján lesznek elérhetők.


10:30 „Ellopták szívemet"  – Virágénekek


Régi magyar dalok és virágénekek Kővári Eszter Sára énekes és  Peltzer Ferenc gitáros előadásában. Az „Ellopták szívemet"  – Virágénekek a méltánytalanul háttérbe szorult régi magyar dalokat és virágénekeket kívánják átmenteni és megújítani. Élményszerű előadásmóddal, a mai koncerthallgatóság által is könnyen befogadhatóan mutatják be a dalokat. A szakma kiválóságai nyomdokán válogatták és gyűjtötték az énekeket, melyeket előadóművészi egyéniségünkre formálnak.Így ezek a magyar zenei gyöngyszemek gitár kísérettel, klasszikus zenei köntösben hangzanak el.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

11:40 Crème de la Pop


A zenekar 2013 tavaszán tett  fogadalmat, hogy közös erővel megmenti  a 90-es évek számukra legkedvesebb magyar dalait a kifakulástól és lassú elmúlástól, mégpedig egy másik veszélyeztetett zenei kinccsel való házasítás útján.  Ez a „manouche”, a 30-as évek francia swing stílusa, melyet Django Reinhardt tett híressé. 2016 áprilisában megjelent első nagylemezük, a 'Swing Szól a Házban' a Gold Record gondozásában. Azóta újabb dalok kerültek célkeresztbe.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

12:50 MAYFLY zenekar


A magyar zenészekből álló MAYFLY együttes 2019-ben elhatározta, hogy saját dalaival elrepíti a hallgatóságot a pozitív gondolatok, dallamos ritmusok, húzós basszus groove-ok, dögös szaxofonszólók, fekete-fehér billentyűfutamok és táncra perdítős gitártémák világába. Az old-school 70-es évek funk zenéje és a későbbi disco-pop slágerek lendülete, egy édes hip-hop cseresznyével a tetején. Ez a funk supergroup family, ez a Mayfly.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

14:00 Josef K.


A 2018 őszén megalakult indie-rock zenekart öt lelkes szegedi fiatal alapított. Zenéjük témái széles intervallumon belül mozognak, így bárki tud velük azonosulni.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

15:10  Metropol Group 


 A Metropol Group a hetvenes évekre az erdélyi magyar rockzene legnépszerűbb előadójává vált, hard rock zenéjükön nemzedékek nőttek fel, nemcsak Erdélyben, hanem Románia-szerte. Az együttes önálló, karakteres hard rock hangzást alakított ki, a magyarországi színtérhez képest lágyabb, countrys beütéssel. Szövegeik jelentős részét lefordították románra és Bukarestben is komoly sikereket értek el.  A Metropol Group tagjai Nyugat-Európába és Magyarországra települtek át, a csapat Budapesten alakult újjá a kilencvenes évek elején és több-kevesebb rendszerességgel azóta is léteznek, időnként koncerteznek.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

17:00 Ötödik Évszak Zenekar


A népi kultúra szellemisége nagy hatással volt a városi értelmiségre legalább annyira , mint a nyugat-európai kultúra bizonyos részei. A magyar kultúra észrevétlenül integrálja és használja mai napig ezeket. A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, de ebben a felállásban az európaiságot a magyar gondolkodás szabadságával ötvözik. Énekesnőjük francia-magyarsága kulcs a megszólalásukban. Zenéjük az őszinte, eredeti és rögtönzött, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi ember zenéje. Dalszövegeiket Vörösmarty, Radnóti, József Attila , Csoóri Sándor és Victor Hugo versei erősítik. A hagyomány kreatív megélésének egyfajta kifejezésmódja.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

18:10 Vibe


A Vibe 2014-ben alakult, egyik célkitűzése, hogy az instrumentális zenét közérthető és élvezetes formában tárja a közönség elé. Zenéjüket áthatja az improvizáció szelleme, mely mindig frissességet visz az adott kompozícióba.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

19:20 Váray László Akusztik Stand Up


A műsorban kéz a kézben jár az irodalom és a zene. Okos, de sötét humorral megírt dalok a blues, bluegrass és az indie-rock világából.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

20:30 ¡Nosnach


Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabad zenei elemekkel. Ádám és Endre nem teketóriázik. Nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot és mindeközben egymást is igyekeznek lépte-nyomon meglepni.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-

21:40 Kóbor Zsóka és Polgár Patrik


A duó 2 éve alakult. Akusztikus jellegű alternatív-pop zenét játszanak. A formáció igen aktív múltat tud máris maga mögött, hiszen a kisebb klubokon túl már a nagyobb fesztiválokra is eljutottak. Idén bekerültek a DAL 2020 műsorba, ahol egészen a döntőig jutottak.


Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:


-