Koncert

Verdi: Requiem

Miksch Adrienn előadó
Schöck Atala előadó
Cser Krisztián előadó
Hollerung Gábor karmester
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2019. november 03. (vasárnap) 19:30
Ár: 2000, 3500, 4500, 5500, 7000 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.: Miksch Adrienn (szoprán), Schöck Atala (alt), László Boldizsár (tenor), Cser Krisztián (basszus), Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság (Karigazgató: Tőri Csaba), vezényel: Hollerung Gábor


A Requiem ötlete Rossini halálakor fogalmazódott meg Verdiben. Elképzelése szerint zeneszerzők egész sora írt volna egy-egy tételt a Requiemhez, hogy így tisztelegjenek Rossini emléke előtt. A kezdeményezésből azonban a zeneszerzők vetélkedése miatt nem lett semmi, ám Verdi a tervezett Libera me tételhez később megzenésítette a teljes szöveget.


A XIX. századi komponisták a Dies irae látomásszerű szövegét egyre inkább dramatizált műként fogják fel. A requiemek így kinőtték a templomot, egyre inkább hangversenydarabbá váltak.


Verdi Requiemjét leegyszerűsítve legnépszerűbb operájának is tekintjük, hiszen ebben a műben a szerző konzekvensen lírai és drámai képek sorozatában gondolkodik, melyekben fantasztikus módon állítja szembe egymással az esendő embert megjelenítő szóló- és a drámai freskókat megjelenítő kórustételeket. A hallgatók fantáziáját képek és szövegek fogják segíteni.


 

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás