Koncert

White Ward (UA), Perihelion

Elmarad
White Ward előadó
Perihelion előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2020. április 12. (vasárnap) 20:00
Ár: 2900 Ft, elővét: 2500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Ukrajna egyik legizgalmasabb black metal zenekara, a White Ward újra a városban! Tavaly ősszel az Aurórában mutatkoztak be a budapesti közönségnek, 2020. április 12-én pedig az A38 Hajó Koncerttermében lépnek fel a debreceni Perihelion társaságában.


Az odesszai White Ward sötét, intenzív és deviáns zenét játszik, ami a nyers és depresszív black metalban gyökerezik, de egy műfaj kevés lenne a bekategorizálásához. Az instrumentális jazztől és a progresszív témáktól sem riadnak meg, ugyanolyan magabiztosan nyúlnak improvizatív elemekhez, mint a zakatoló blast beatekhez. Szövegeik az emberi psziché tabuként kezelt oldalairól, mentális zavarokról, sötét atmoszférákról és az elmúlásról szólnak. Első nagylemezük, a 2017-es Futility Report megjelenése után a Debemur Morti Productions-höz szegődtek, mely kiadó gondozásában 2019-ben érkezett meg második albumuk, a Love Exchange Failure.


Az este első fellépője, a műfajában a White Wardhoz közel álló debreceni Perihelion tavaly decemberben megjelent új, Agg c. lemezét ezen az estén mutatja be a budapesti közönségnek.


A koncert az európai tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Liveurope támogatásával valósul meg.