Koncert

Winand Gábor szerzői estje

Winand Gábor előadó
Gödöllői Királyi Váró
2019. május 16. (csütörtök) 20:00
Ár: 3000 Ft

Helyszín:

Gödöllői Királyi Váró
2100 Gödöllő, Állomás tér 1.

Winand Gábor mindenek előtt jazzénekes, a kortárs jazz első számú egyénisége Európában! Első szóló lemeze a Corners of my mind 2002-ben a legfontosabb francia jazzmagazin, a Jazzman Choc de l'année díját nyerte el, az év egyik legkiemelkedőbb lemezeként.


A további BMC kiadónál megjelent lemezei is mind jelentős nemzetközi sikert értek el: Agent Spirituel (2003), Different garden (2004), Opera Budapest (2006), Fabulas (2009). Saját repertoárjával az elmúlt években számos külföldi meghívást kapott. Legújabb zenekarával a Winand Update-tel a rájuk jellemző vegyületét hozzák létre a modern mainstream jazznek, a klasszikus kamarazenének és a balkáni népek páratlan ritmusokban gazdag muzsikájának.
Winand Gábor - ének, zongora, szaxofon, fuvola
Ma este abművész egyedül mutatkozik be.
Szokatlan neki énekelni, jelen lenni a színpadon egyedül. Én mondanám, hogy nekünk akik hallgatjuk, egyáltalán nem furcsa. Minden egyes előadása trió, duó, vagy bármilyen formáció, amikor a hangja terjed, mindazok, kik hallgatjuk, feltöltődünk. Vele mámoros állapotba lehet kerülni, és ilyenkor minden a háttérbe szorul körülötte. Arra invitállak benneteket, hogy teljes békében hallgassuk, csukot szemmel, és hagyjuk hogy elvigyen minket ez a mágikus szőnyeg, tele isteni melódiákkal, amit Gábor ajándékoz nekünk.
Egy egyszerű ember, ugyanakkor egy óriás férfi. A legnehezebb dallamok királya és kaszkadőre. (Elsa Valle)