Koncert

Zuboly, Pantaloons (SI)

Zuboly előadó
Pantaloons előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2022. január 15. (szombat) 20:00
Ár: 2900 Ft, elővét: 2500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A Zuboly zseniális agrár hiphopja találkozik ezen az estén Leo Pellegrino szlovén kedvenceivel, a Pantaloons underground karnevál-jazz-ével egy őrületes szeretetpartiban.


A Zuboly Magyarország legkorszerűbb népzenei formációja, egyben a hazai zenetörténet egyik legelképesztőbb vállalkozása. Az elmúlt években a brémai muzsikusok elszántságával zenélték, dalolták, regölték és reppelték végig hazánk minden valamire való akusztikai terét. Zsuppal a hátukon megjárták már a söntések és színháztermek jótékony homályát és a modern művészeti galériák ragyogó fehér kiállítótereit. A Zuboly turmixgépében opera, operett, popslágerek, hiphop, beatbox-ritmusok, jazz-elemek, népdalok, szájharmonika- és falevél-szólók, nagybőgő, groteszk, népi hagyomány és a modern nagyvárosi folklór kavarog körbe-körbe, a végeredmény pedig élvezetes és lebilincselő.


A Pantaloons trió három „ügyetlen fickó” közössége, ahogy ők szeretik magukat nevezni. Luka Belič (szaxofon), Aljaž Markežič (szuzafon) és David Nik Lipovac (dob) először 2016-ban jelent meg a Chilli Brass Band tagjaként, ahol zenei dallamokkal és ritmusokkal kezdtek kísérletezni jam session formában. Néhány szerzemény után feltették egyedi zenei stílusukat az elektronikus tánczene térképére: egy csipetnyi jazz, funk, breakbeat, dubstep stb. A 2019-es Klubski Maraton koncertturnéra a Radio Študent választottjaként a Pantaloons trió kapott lehetőséget arra, hogy felrázza a szlovén zenei életet. Továbbá 2020-ban felléptek a ljubljanai MENT nemzetközi zenei fesztiválon és a Liverpool Sound City Fesztiválon, az INES#talent 2020 támogatásával. 2021 elején online közvetítést adtak a Kino Šiška-ból Stella Ivšek képzőművész (VJ 5237) közreműködésével. Nemrégiben pedig felléptek a romániai Electric Castle fesztiválon és a franciaországi European Youth Eventen.


A hatályos jogszabályok alapján a különböző védettségi igazolványok fizikailag vendégeinknél lévő személyazonosító igazolvány, vagy útlevél együttes felmutatásával érvényesek.