Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Bach Mindenkinek Fesztivál

Március 20-25., Országos

2018. március 21-25. között  negyedik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben.

JELEN/LÉT Nemzetiségi Színházi Fesztivál

Március 20-27., Nemzeti Színház

A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetséggel közös szervezésben 2018. március 20- 27. között kerül megrendezésre az idei Jelen/Lét Fesztivál, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléje.

BÁBU Fesztivál

Március 21-23., Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház hagyományosan márciusban megrendezendő BÁBU Fesztiválján ezúttal a legfiatalabb bábos generáció alkotóival ismerkedhet meg a közönség, a színházi szakembereket pedig színházi nevelési szakmai nap várja.

Felczak-napok

Március 21-24., Fonó Budai Zeneház

Magyarország és Lengyelország is olyan intézmények alapítását határozta el, amelyek a lengyel-magyar barátság hagyományát hivatottak átörökíteni a fiatal nemzedékekre.

Macaron Nap

Március 20., 15:00, Tesla

A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez. A Macaron Napon a legfinomabb macaronokhoz juthatsz hozzá!

Jegyajánló

GardenExpo és Orchidea Ünnep

2018. március 23-25.

A Gardenexpo hagyományosan a tavasz hírnöke. A zöld környezetről a helyszínen felépülő díjnyertes bemutatókertek mellett azonos jeggyel látogatható az Orchidea Ünnep is, idén különleges egyiptomi hangulatban, ahogy Kleopátra megálmodta.

38. Budapesti Tavaszi Fesztivál

2018. március 30 - április 22.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál minden évben több meghatározott tematika, évforduló, fontos motívum köré épül: Liszt Ferenc alakja és művészete évről-évre központi szerepet tölt be a fesztiválon. 2018-ban csodálatos oratóriuma, a Szent Erzsébet legendája nyitja meg a programok sorát.

11. Ördögkatlan Fesztivál

2018.július 31. - augusztus 8.

Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak. A Bárka Kikötő baranyai horgonyzása az Ördögkatlan Fesztivál lassan hagyományosan a térség egyik legfontosabb kulturális eseménye.

Budapesti Nyári Fesztivál

2018. nyár

2018-ban 80 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad!

Fesztiválhíradó

Legújabb hírek a VOLT házatájáról

A VOLT évek óta az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar fellépővel találkozhat a közönség, s a jelenleg legsikeresebb hazai sztárok kivétel nélkül fellépnek a VOLTon. Itt lesz például - többek között - a Brains, a Punnany Massif, a Wellhello, a Kiscsillag, a Road és a Quimby.

Lana Del Rey a Szigeten

A friss lemezével érkező Lana Del Rey bejelentésével teljessé vált a Sziget Nagyszínpadának headliner sávja. „Minden idők egyik legjobb Sziget fesztiváljára készülünk” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, hozzátéve, hogy a fesztivál történetében eddig még nem fordult elő, hogy már március közepén lekötötték az összes főműsoridős fellépőt a Nagyszínpadra.

Ismerd meg az idei Nagy-Szín-Pad fellépőit!

Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek egész évben ajánlások azokról a zenekarokról, előadókról, akik láthatóan önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban, vagy YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre.

A rockereknek is kedvez az idei EFOTT: érkezik a Volbeat

A már több mint 17 évet megélt dán rockegyüttes négy év után visszatér hazánkba: 2018. július 10-16. között az EFOTT-on John Newman és Jessie J mellett ők is headlinerként szerepelnek a fellépők sorában. Idén a Velencei-tó partjára egy visszatérő, tematikus nappal készülnek a szervezők.

Hasznos és érdekes

Civileket várnak a Szigetre, a jelszó: Love Revolution

Civil szervezetek jelentkezésére írt ki pályázatot a Sziget Szervezőiroda. A szervezők az idei Szigetre olyan pályázókat várnak, kiknek programja csatlakozik a fesztivál “Love Revolution” kiáltványához, illetve olyan kampányokkal is lehet jelentkezni, melyek kiemelt üzenetként kezelik a béke, a környezettudatosság, az emberi jogok témákat. A pályázat leadásának határideje: 2018. április 15.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál idei különlegességei

Sir Roger Norrington, Martha Argerich, Emmanuelle Haïm és a Le Concert d’Astrée, Kurt Elling, Anneke Boeke, a friss Grammy-díjas Danyiil Trifonov, Maxim Vengerov és tanítványai, Yuja Wang, Daishin Kashimoto és Andreas Ottensamer, Kovalik Balázs, Ákos, a Duna Művészegyüttes, Henrik Schwarz és Bugge Wesseltoft, a Jazzanova és Hobo.

Újabb tehetséget támogat az Aterába Fesztivál

A jótékony célú támogatásai miatt is egyedülálló háromszoros Fair Play díjas Alterába Fesztivál ismét egy tehetség mecénása lett. Idén a többszörös bajnok fiatal motorversenyzőt, Zsigovits Norbertet karolta fel, aki 2016-ban, 16 évesen az Év Motorsportolója is lett.

Kérj a nyuszitól húsvétra színház- vagy koncertjegyet!

Ez alkalommal Massive Attack és a Szent Efrém Férfikar húsvéti koncertje szerepel kiemelt programajánlataink között. Megannyi március havi színházi premiert is összeválogattunk. Április egyik nagy durranása pedig az Art of Magic - A mágia művészete show lehet.

Boszorkányüldözés és Godard-film az online filmfesztiválon

Idén március elsején negyedik alkalommal indult el a Scope100 online filmfesztivál. Az itthon a magyarhangya szervezésében zajló filmes mustra idén 5 friss európai filmet mutat be a 100 fős, zártkörű közönségnek, akik egyben maguk a zsűri: ők választják ki a szerintük legjobb alkotást a rendelkezésükre álló egy hónap alatt.

Márciusban gondoljunk természeti értékeinkre!

A Víz Világnapján gondoljunk az egészségmegőrzésre!

Március 22-én minden a vízről szól, sokszor nem is gondolunk bele annak jótékony hatásába. A Magyar Fürdőszövetség által szervezett programokon akár az egész napot gyógyfürdőzéssel is tölthetjük.

Kapcsolj ki és kapcsolódj a Földhöz!

Ahogy az elmúlt több mint 10 évben, úgy március 24-én idén is lesz WWF Föld Órája. A szimbolikus 60 perces sötétség mellett azonban a világ legnagyobb önkéntes akciójának üzenete megújult: a kezdeményezés ezúttal a természeti értékekre hívja fel a figyelmet.

Jön-jön-jön!

BÁBU Fesztivál

Március 21-23., Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház hagyományosan márciusban megrendezendő BÁBU Fesztiválján ezúttal a legfiatalabb bábos generáció alkotóival ismerkedhet meg a közönség, a színházi szakembereket pedig színházi nevelési szakmai nap várja.

V4 Future Sports Festival

Március 23-25., BOK Csarnok, Budapest

2018-ban egy elképesztően izgalmas eseménnyel pörgethetjük fel a tavaszt, ugyanis március 23. és március 25. között debütál Magyarország első, világszínvonalú e-sport fesztiválja, a V4 Future Sports Festival! A rendezvényre a V4 országok, azaz Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország gamerei nevezhetnek.

Tisza-tavi napok - TÓMÉK

Március 23-24., Tiszafüred

Szezonnyitó fesztivál a Tisza-tónál. Punnany Massif, Vad Fruttik, Kiscsillag, Intim Torna Illegál, 30Y, Ocho Macho, Esti Kornél … kóstolj bele a legjobb magyar zenekarok koncertjeibe, fedezd fel a régió legjobb termékeit! Március 23-24.! 

38. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Március 30. - április 22., Budapest

A Budapesti Tavaszi Fesztivál minden évben több meghatározott tematika, évforduló, fontos motívum köré épül: Liszt Ferenc alakja és művészete évről-évre központi szerepet tölt be a fesztiválon. 2018-ban csodálatos oratóriuma, a Szent Erzsébet legendája nyitja meg a programok sorát.

Ezeket hallgatta a komolyzenerajongó Stephen Hawking

Stravinsky és Poulenc voltak a ma elhunyt fizikus kedvencei között: nem szokványos zenék egy különleges élethez.

Madonna rendez filmet a nehéz sorsú balerináról, Michaela DePrince-ről

A nyomorból indult, bőrbetegséggel született Michaela DePrince világhírű balerina életét filmesíti meg a pop nagyasszonya.

Videó: Szétrobbant egy brácsa koncert közben

A brácsa érzékeny hangszer, ami nem is csoda. Róla szól a legtöbb gonosz vicc és alig írtak rá versenyművet.

Teszt: vigyázz, mert ráfázhatsz az eldobható borotvákkal

Nem minden termék akciós, ami annak látszik, és a neveikkel is baj van.

10 egészséges irodai nassolni való

Egy részük inkább egy teljes étkezésre hajaz, de ez ne gátoljon meg.

Különleges öltönynadrágok 7000 forint alatt

Nem baj, ha nem szeretsz elegánsan öltözni. Ez rejlik a műfajban.