Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét

november 18-24., Budapest, Olasz Kultúrintézet

Egy Hippokratész idézet szerint „ételed legyen orvosságod, és orvosságod legyen ételed”. A harmadszor megrendezésre kerülő Olasz Gasztronómiai Világhét témája a gazdasági, környezeti és egészségügyi szempontból is fenntartható táplálkozási étrend, a „Mediterrán diéta”. Általában a jól ismert táplálkozási piramissal szokták ábrázolni és a tudósok szerint, mivel táplálékban gazdag és kiegyensúlyozott alapokon nyugszik, a leghatékonyabb az egészséges táplálkozást biztosító étrendek között. Ez az étrend elsősorban a gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket, az olívaolajat és a hüvelyes növényeket részesíti előnyben, kisebb mértékben használ halat, húst és sajtot, és, mint tudjuk, a növényi rostokban gazdag táplálékok, mint a teljes kiőrlésű gabona, a gyümölcs és a hüvelyes növények, kiváló vitamin és ásványi só források.

Tudomány Mozaik - Pályaorientációs Fesztivál

november 19., Budapest, Csodák Palotája - CSOPA

A 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban megrendezett - több száz óvodást, általános és középiskolás diákot, családot vonzó - Tudomány Mozaik fesztivált idén 2019. november 19-én, kedden tartják 9 és 13 óra között a Csodák Palotájában.Ebben az évben központi témánk a pályaorientáció és a pályaválasztás.

BrandFestival 2019

november 20-21., Budapest, BMC - Koncertterem

Ne dobd ki! Ne vegyél felesleges dolgokat! Gyűjts szelektíven! Ne kérj szívószálat! Ne műanyag zacskóba pakolj! És még lehetne folytatni a sort, hogyan zúdítanak a cégek minden felelősséget az emberek, a fogyasztók nyakába. De mit tesznek közben ők, a vállalatok? Vagy nem is vállalnak semmit? Mindig a vezetőkre kell fókuszálni, akik a jelent formálják. Akiknek a befolyásuk körülölel mindent.

Harmadik Ember Fesztivál

november 20-23., Budapest, RS9 Színház, Három Holló Kávéház

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre Harmadik Ember Összművészeti Találkozó.Koncepció változatlan: az önszerveződő, a neoprogresszív, neounderground, avantgard és a kísérleti művészeti terepeket tartja frontvonalban eseményein . Első nap november 20-án (szerda) a kiállítások, installációk és performanszok kapnak szerepet: az est RS9-ben ( Bp. VII.Ker . Rumbach Sebestyén utca 9 ) lesz megtartva.

3. Blue Danube Filmfesztivál

november 21-24., Budapest, Lurdy Ház

November 17-24. közt rendezik meg a 3. Blue Danube Filmfesztivált (5 kategóriában, rövidfilmeket mutatnak be). Idén 1022 nevezés érkezett, ebből választottak ki 59 filmet. Nyolc vetítés lesz Bécsben a Schikaneder Kinoban és szintén nyolc Budapesten, a Lurdy Moziban, november 21-24 közt. A mezőnyben van Oscar-díjas rövidfilm, 8-9 Európa-Filmdíjra jelölt és egyéb díjazott film is az 5 kiválasztott magyar film mellett.

GASZTRO FESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

Gasztrohegy hétvégék 9. - Badacsony szárnyal

Badacsony, Kultkikötő, november 23-24.

GASZTROHEGY/9. - Badacsony szárnyal Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!

Jegyajánló

FILMFESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

3. Blue Danube Filmfesztivál

Budapest, Lurdy Ház, november 21-24.

November 17-24. közt rendezik meg a 3. Blue Danube Filmfesztivált (5 kategóriában, rövidfilmeket mutatnak be). Idén 1022 nevezés érkezett, ebből választottak ki 59 filmet. Nyolc vetítés lesz Bécsben a Schikaneder Kinoban és szintén nyolc Budapesten, a Lurdy Moziban, november 21-24 közt. A mezőnyben van Oscar-díjas rövidfilm, 8-9 Európa-Filmdíjra jelölt és egyéb díjazott film is az 5 kiválasztott magyar film mellett.

22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat 2019

Budapest, Premier Kultcafé, november 27-30.

A Faludi Ferenc Akadémia 22. alkalommal rendezi meg nemzetközi tematikus filmszemléjét, valamint 10. alkalommal fotópályázatát. A rendezvény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat. Fontos továbbá, hogy a pályázóknak lehetőséget kínáljanak a megjelenésre, az egymással és a szakmával való kapcsolatteremtésre, egy olyan tér, közeg létrejöttét eredményezve ezzel, amely nyitott a világ, illetve az emberi kapcsolatok megtartó értékeire.

17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Budapest, Francia Intézet, Lengyel Intézet, Uránia Nemzeti Filmszínház, Art+ Cinema, Magvető Café, november 27-december 1.

Tizenhetedik alkalommal érkeznek a budapesti Anilogue fesztiválra a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek. A programot a bristoli Aardman stúdió nyitja a Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációval az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A földkerekség legismertebb animált bárányának ezúttal egy ufót kell elbújtatnia a nyáj tagjai között.

ZENEI FESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

Nagy Pécsi Retro Fesztivál 2019

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, november 23.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... A nagy Pécsi Retro Fesztivál a Lauber Dezső Sportcsarnokban idén november 23-án! Online jegyek! AZ ÉV LEGNAGYOBB RETRO BULIJA!

Nagy Mohácsi Retro Fesztivál 2019

Mohács, Városi Sportcsarnok, november 30.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... Nagy Mohácsi Retro Fesztivál idén novemberben online jegyvásárlási lehetőséggel. Újra megrendezésre kerül Baranya megye legnagyobb retro fesztiválja!  

Nagy Szombathelyi Retro Fesztivál 2019

Szombathely, Agora Savaria Művelődési és Sportház, november 30.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál...A nagy sikerű, óriási telt házas márciusi ARENA SAVARIA-s Retro Fesztivál után, itt az eddig LEGNAGYOBB durranás!    

A sikerre nem születni kell, hanem keményen dolgozni érte

Kenyeres Andrással, a magyar férfivízilabda-válogatott mentáltrénerével beszélgettünk.

A nő Van Gogh sikerei mögött: nélküle talán azt sem tudnánk, ki volt

Csak a halott festő a jó festő – állapította meg Vincent van Gogh, és ez igaznak bizonyult az ő esetében is.

Így térül meg a pihenőnap az edzéstervben

Szuper, ha kitartó vagy és erős, de a kevesebb néha több.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!