Programkereső

Keddi programok

FESZTIVÁLAJÁNLÓ

Strand fesztivál 2020

Zamárdi, augusztus 18-23.

2020-ban is STRANDolj velük Zamárdiban! 2020-ban a megszokottnál sokkal később indul a fesztiválszezon. Az idei évben sajnos több, nemzetközi turné elmarad. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett, ez a STRAND Fesztivál programját is érinti. Az idei fellépők közül a SUM 41, Ellie Goulding és a Milky Chance lemondta a teljes turnéját, de már megállapodás született arról, hogy mindhárman a 2021-es STRANDon pótolják az elmaradt koncerteket.

Fekete Zaj Fesztivál 2020

Mátrafüred, Sástó, augusztus 19-23.

A mátrai Sástóra az elmúlt 10 évben a világ minden tájáról érkeznek a könnyűzenei műfajok határterületeken alkotó, rendkívül izgalmas előadók. 2020-ban sem lesz egy másképp. Ha nem szeretnél lemaradni, vedd meg most a 4-napos bérleted, ezzel legyél te az egyik a leghűségesebb Zajongók közül.  

9. Paloznaki Jazzpiknik

Paloznak, augusztus 20-22.

A Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben a festői szépségű Balaton-felvidéken augusztus 20-án a Magyar Jazz Napját ünnepli . A jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker, az élő jazzlegenda látogat Paloznakra a Finucci Brothers vendégeként.A csütörtöki est folytatásaként a De Phazz német jazzkollektíva és a Dan von Schulz – Andrew J páros őrjíti meg a piknikezőket. A pénteki napon a Mörk, Jamie Winchester és a szaxofonistennő, Candy Dulfer, míg a szombati záróesten Zséda, Mario Biondi és a Kraak & Smaak Live Band örömzenél a dűlőkön.

Kolorádó Fesztivál 2020

Nagykovácsi, augusztus 26-29.

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között. Egy olyan erdő közepén, ahol kicsit minden más: valahogy jobban működik a világ. 2020-ban újra bevehetitek az erdőt négy napra.

Fishing on Orfű 2020

Orfű, Panoráma Camping, augusztus 26-29.

A 2020. augusztus 26-29. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.    

Szegedi Ifjúsági Napok 2020 - SZIN

Szeged, Közép Kikötő Sor - augusztus 26-29.

Szegedi Ifjúsági Napok  Az ország nyárzáró bulija Szegeden. 4 napig csak a fesztiválozóktól nyüzsög a partfürdő és a város. Zárd velük a nyarat 2020-ban is!

EFOTT 2020

Velencei-tó, augusztus 26-30.

A 2020-as EFOTT fesztiválnak ismét a Velencei-tó északi partja ad otthont augusztus 26-30. között, ám a rendezvény területe az előző évekhez képest fél kilométerrel nyugatabbra, Sukoró irányába költözik. Azaz önmaga mellé. A rendezvény szervezőcsapata idén is igyekszik a maximumot kihozni a fesztiválból,  segítségükre mindebben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz. Hazánk legnagyobb múltú fesztiválját, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén már 45. alkalommal rendezik meg 2020.augusztus 26-30. között.

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2020

Veszprém belvárosa, augusztus 26-29.

A 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene Fesztivál Magyarország egyik meghatározó ingyenes köztéri megmozdulása. Helyszínül Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai szolgálnak. 4 nap, 11 helyszín, 180 koncert. A rendezvény ingyenes, minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre, ám idén az ismert okok miatt augusztusra tolták a fesztivált. A fesztiválról további információk később.  

Jegyajánló

ZENEI FESZTIVÁLOK

Nyit a Dürer Öböl a Lupán

Budapest kultikus szórakozóhelye, a Dürer lett a névadója a Lupa-tó eddig Öböl Strand néven ismert részének. A közönség tavaly már megismerkedhetett a Dürer Öböl „tesztverziójával”, ám idén a teljes partszakasz vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer.

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az – újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

A Bagossy Brothers Company nyitja az idei STRAND Fesztivált

A közönség minden évben fokozott érdeklődéssel várja, hogy milyen programmal indul Zamárdiban a STRAND Fesztivál. 2020 augusztus 18-án egy igazán különleges koncerttel a Bagossy Brothers Company, a nagyszínpadon nyitja meg a későn induló fesztiválszezont.

A világzene ismét Budapestre költözik!

A WOMEX, a világzene legnagyobb showcase-fesztiválja ismét Budapesten! Több ezer zenei szakembert és zenészt láthat vendégül ősszel Budapesten a WOMEX, a World Music Expo. A világzene legrangosabb nemzetközi eseményére már elkezdődött a regisztráció. Az idén 26. alkalommal megrendezett WOMEX-et Budapest immár másodszor látja vendégül a Hangvető csapatának szervezésében 2020. október 21. és 25. között.

FILMFESZTIVÁLOK

Szánsájn fesztivál

Cirko Gejzir, július 2-29.

Idén júliusban is lesz Szánsájn fesztivál a Cirko-Gejzír moziban!  Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2020. július 2. és 29. között. Több mint nyolcvan film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált nyári fesztiválon, ahol olyan közönségsikereket vetítenek újra, mint például a Paterson, az Élősködők, vagy az Izlandi amazon. A Szánsájn 2020 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve hűsítő nyári italok kíséretében mozizhat a közönség.

7. Vertigo Filmhét

Puskin mozi, július 22-29.

Az elmúlt hat év nagy sikerét követően július 22-29. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt látható majd.

Szeptemberben rendezik meg a 8. Friss Húst

Toldi mozi - szeptember 10-16.

Megvan a 8. Friss Hús új időpontja: szeptember 10. és 16. között rendezik meg a Toldi moziban a várva várt eseménysorozatot, amely az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát Magyarországon.

A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni

22 ember fulladt a vízbe, de az ÁVH minden erejével azon volt, hogy ez ne derüljön ki.

Ha nem kicsi, akkor legalább ne legyen cigány – történetek az örökbefogadásról

Június elején jelent meg Mártonffy Zsuzsa újságíró örökbefogadásról szóló könyve, az Akiknek két anyja van. A szerzővel beszélgettünk.

Így engedd el, hogy folyton mások kedvében akarj járni

A te szükségleted is számít annyit, mint bárkié. Ismerd meg!