Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

9. Mozinet Filmnapok

október 17-20., Budapest, Puskin mozi

A 9. Mozinet Filmnapok programjában idén tíz film tekinthető meg, akár hónapokkal a hazai mozibemutató előtt. Idén először bérletet is vásárolhattok a 9. Mozinet Filmnapok / teljes budapesti műsor! vetítéseire a Puskin moziba. 10 vetítés, 12.000 forint, a jegyek külön-külön is felhasználhatók (azaz amire nem tudsz elmenni, azt odaadhatod másnak), az összes film premier előtti! A 10 filmre a jegyek egyébként 20.000 forintba kerülnének. 

V. Építészeti Makett Fesztivál - Mi épül Budapesten?

október 18-20., Budapest, KÉK - Kortárs Építészeti Központ

A Kortárs Építészeti Központ rendhagyó kiállítással, kísérőprogramokkal és interaktív élményekkel várja a budapesti fejlesztések és építészeti makettek iránt érdeklődőket az V. Építészeti Makett Fesztivál keretében. Idén Budapest áll majd a makettfesztivál fókuszában: egyfelől az új fejlesztések lehetőségeit, megvalósítását és fontosságát vizsgálják, másrészről a város nyilvános makettjeit felkeresve a mindennapi hasznukat mutatják be. 

Nemzeti Vágta 2019

október 19-20., Budapest, Hősök tere

Idén 12. alkalommal ad otthont a patinás budapesti Hősök tere Közép-Európa és Magyarország legnagyobb amatőr lovasversenyének, a Nemzeti Vágtának. A területen jelenleg is jelentős építési munkálatok zajlanak, ezért annak érdekében, hogy az esemény a megszokott magas színvonalon kerüljön megrendezésre, a Nemzeti Vágta szervezőbizottsága az elmúlt hónapok során folyamatosan egyeztetett a Liget Zrt. képviselőjével. Ennek eredményeképpen a felújítási munkálatok fázisaihoz igazítva a Vágta döntője idén október 19-20. között kerül megrendezésre.

Lajosmizsei Csokoládé Fesztivál

október 19-20., Lajosmizse Város Művelődési Ház és Könyvtár

Csokoládé az egész világ Lajosmizsén! Kézműves Csokoládé mustra . Kihagyhatatlan édes 2 napos program a Lajosmizsei Város Művelődési Ház-ban!  Délelőtt gyermek programokkal, valamint délután Szuper Koncertekkel spékelve. Egész napos Mézeskalács workshoppal, csokoládé gyurmázással és a felnőtteknek: csokoládé akadálypályával és chilis csoki evőversennyel. Belépés Ingyenes !  

SZEGA - II. Nemzetek Sajtfesztiválja

október 19., Budapest, Folyondár Sport- és Táncközpont

Egyszeri belépődíj fejében a látogatók korlátlanul kóstolhatják meg a világ 25 országának több mint 400 kiemelt sajtját. A sajthoz természetesen elengedhetetlenül hozzátartozik a bor is: számos minőségi magyar és külföldi bort kóstolhatnak a vendégek. A rendezvény során a nagyközönség számára szakmai előadások mellett, színvonalas zenés programokkal is készülnek.

GASZTROFESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

Őszi Gasztroséta

Etyek, Gasztrosétány, október 19-20.

Mindkét nap 10.00 órától lehet élményt szüretelni: nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit a Gasztrosétány.A szüret zárásaként a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.

23. Csabai Kolbászfesztivál

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, október 24-27.

Idén 23. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Csabai Kolbászfesztivál 2019. október 24-27. között Békéscsabán! A négynapos rendezvény lehetőséget ad rá, hogy vendégeink belekóstoljanak abba, milyen is a vidéki élet, hogyan élnek errefelé az emberek, mit esznek, hogyan mulatnak, milyen zenészeik vannak? Az első Csabai Kolbászfesztivál (1996) igazi népünnepéllyé vált, és első alkalomra magáénak érezte az egész város. Jó volt a fogadtatása szakmai körökben is: a turizmus érzékelte, hogy ebből idegenforgalmi attrakció lehet, a húsos szakma pedig azt tartotta fontosnak, hogy egy tradicionális magyar termék kapott hatékony marketinglehetőséget. A sikertörténet azóta is tart.    

Jegyajánló

FILMFESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

12. Koreai Filmfesztivál - 헝가리 한국영화제

Budapest, Koreai Kulturális Központ, október 25-31.

2019. október 25. és 31. között Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden összesen 25 filmet vetít a Koreai Kulturális Központ.

26. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, Francia Intézet, október 21-27.

A program hamarosan érkezik.

Taiwan Dox - Tajvani Dokumentumfilm Napok

Budapest, Toldi mozi, Kino Cafe mozi, október 31.-november 2.

5. Taiwan Dox: ismét fantasztikus témák várják a mozinézőt egy csodálatos világból, az óceán közepén virágzó Tajvan szigetéről!Családi titkok, sorskérdések, rendkívüli teljesítmények, átalakuló törzsi világ, tajvani új hullám - a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány ötödször rendezi meg a Tajvani Dokumentumfilm Napokat. A vetítések ingyenesek. Minden filmet eredeti nyelven angol és magyar felirattal vetítenek. Minden vetítés után magyar nyelvű pódium beszélgetés következik.  

16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Budapest, Toldi mozi, november 12-17.

A Verzió Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál a filmek segítségével igyekszik előmozdítani a népek és kultúrák egymás kölcsönös megértését, illetve ráirányítani a nyilvánosság figyelmét az emberi jogi problémákra. A Verzió legfőbb célja, hogy olyan dokumentumfilmeket hozzon el az érdeklődőknek, melyek a nyitott társadalom, a demokrácia, a jogállamiság, tolerancia, a politikai és a kulturális pluralizmus eszméit képviselik.

ZENEI FESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 2019.

Budapest, Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem), november 8-10.

A klasszikus gitár nagyjai, három Grammy-díjas legenda lesz a vendég az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon november 8-10. között a Zeneakadémián. A Zeneakadémia tanszékvezető tanára által hat éve életre hívott rangos fesztivál a klasszikus gitárzenét helyezi el a hazai zenei életben a megfelelő helyre, bemutatva a hangszer és irodalmának sokoldalúságát és kiemelkedő művészeit.

Szegedi Jazz Napok 2019.

Szeged, IH Rendezvényközpont (volt Szegedi Ifjúsági Ház), november 8-9.

A SZEGEDI JAZZ NAPOK Magyarország elsőként indult jazzfesztiválja, története 1971-ig nyúlik vissza. Kezdeményezői Vági László és Molnár Gyula helyi muzsikusok voltak, a szervezést 1978- tól a Szeged Jazz Club vezetője, Drienyovszki András végezte. A fesztivál és a város jazzélete 1979-85 között ért el nemzetközi rangot, amikor a rendszeres klubkoncertek mellett világnagyságok léptek fel Szegeden.

Az Akik maradtak az egymásba kapaszkodás filmje

Interjú F. Várkonyi Zsuzsával, az Oscar-díjra nevezett film alapjául szolgáló regény szerzőjével.

Minden, amire figyelned kell, ha futócipőt vásárolsz

Szűcs Csaba maratoni csúcstartót kérdeztük arról, milyen szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra tökéletes futócipőt.

7 technika, hogy egy veszekedésben is konstruktív tudj lenni

Csak akkor tudod megérteni a másikat, ha van érzelmi kapacitásod végighallgatni.

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás