Programkereső

online programok

Lazítós vasárnapot!

Unod a telet? Ezekkel a programokkal átvészelheted. Összeszedtük a legjobb programokat mára, hogy ki se kelljen mozdulnotok.

Online történik, vagy később :)

A 120 éves magyar filmet programsorozattal ünnepli az NFI

Jubileumi év: 2021. április 30-án ünnepelhetjük a 120. évfordulóját annak, hogy elkészült az első megrendezett magyar film, A TÁNCZ. Azóta minden időszakban sok kiemelkedő tehetség alkotott, akik hazai vagy nemzetközi pályájuk során világhírűvé tették a magyar filmet. Az alkotók és a filmek tiszteletére a Nemzeti Filmintézet színes programsorozatot indít.

Nyilvános a BIDF 2021 versenyprogramja

BIDF, március 1-7.

Idén, immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapest International Documentary Festival-t. 2021 március 1 - 7. között zajló esemény egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. A fesztivál mottója: Az igazság művészete.

MUTASD MAGAD! Farsangi készülődés és nyereményjáték a Bondoró Fesztivállal

ONLINE, február 1-éig

Itt a Farsang, az önfeledt kacagások, a jókedv és természetesen a jelmezes forgatagok időszaka! Mi sem lehet alkalmasabb idő egy kis álarcos bolondozásra! A Bondoró Fesztivál számára ez egy hazai terep, hiszen a vidám utcaszínházi eseményt most már harmadik éve varázsoljuk közétek nyaranta a fesztiválon. Így arra gondoltunk, hogy idén mi is csatlakozunk a farsangi álarcos mulatozások forgatagához! Hiszen az előző évet követően már mindenkire ráfér egy kis móka. Induljon hát vidáman az új év, és bolondozzunk együtt egy kicsit a Farsang örömére!

Költözik az Alpárfeszt!

Lakitelek, június 30-július 3.

Az ország legzöldebb és legundergroundabb fesztiválja - a szervezőkön kívülálló okokból - elhagyja névadó törzshelyét Tiszaalpárt és idén nyáron már a lakiteleki autós kempingben várja az antimainstream rajongókat.

MyFrenchFilmFestival 2021

Online, 2021. január 15.-február 17.

Január 15-től egy hónapon át, egészen február 15-ig a MyFrenchFilmFestival.com, a UniFrance és a Francia Intézet szervezésében tekinthető meg a  MyFrenchFilmFestival, a Cinegón is! A válogatásba összesen 10 film került be, amelyek egyenként 650 Ft-ért tekinthetők meg, illetve kedvezményes bérlet is váltható mind a tíz filmre 1500 Ft-ért. A filmek francia nyelvűek, legtöbbhöz társul magyar és angol felirat, egy részük pedig angol felirattal érhető el. A játékfilmeken kívül még ingyenesen elérhető el 20 rövid- és animációs film a www.MyFrenchFilmFestival.com oldalán.

10. Finn Filmnapok

ONLINE, február 3-10.

A 10. Finn Filmnapok a Budapest Távmoziban kerül megrendezésre 2021. február 3. és 10. között. A Finn Filmnapokon a finn filmművészet kiemelkedő alkotóinak izgalmas műveit mutatják be.

A Magyar Kultúra Online Hete a KMO-val

ONLINE, január 18-23.

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár az idén rendhagyó módon készül megünnepelni a Magyar Kultúra Napját az ismert okok miatt. Január 22.-ét egyébként 1989 óta ünneplik annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban, ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

LinguaFest 2021 – Online nyelvtanári konferencia

ONLINE, február 27.

Újragondolt módszertani ötletek nyelvtanároknak.Az oktatás színterén és a magánéletünkben is vékony határvonal húzódik a megszokott, biztos és a kiszámíthatatlan, bizonytalan világ között.Ennek az állapotnak az elfogadása, továbbá a mentális és a szakmai felkészültség segít a változó folyamatok megértésében és megélésében.

Made in Pécs 2021

Pécs, március 6.

Optimistán tekintenek a jövőbe a szervezők, ezért most ünnepélyesen bejelentik: a 2021-es Made in Pécs Fesztivált március 6-án, szombaton rendezik meg! Ők mostantól így készülnek, javítsátok a naptáratokban Ti is a dátumot, hogy legalább márciusban együtt lehessetek. De ha a helyzet úgy hozza, hogy márciusban sem tudtok találkozni, nincs  para, tovább tolnak a dátumon, és felkészül április 3-a a fesztiválozásra. Egy dolog biztos: 2021-ben is lesz Made in Pécs Fesztivál, nem engedik, hogy e nélkül teljen el az év!    

Kolorádó Fesztivál 2021

Nagykovácsi, június 23-26.

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között. Új-új dátummal jelentkezik a fesztivál: a legújabb tervek szerint 2021. 06. 23-26. között rendezik meg a fesztivált. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag nem tarthatják meg a fesztivált, mindenki kárpótlásáról gondoskodnak. Minden egyéb, a jegyekkel és a dátumváltozással kapcsolatos, jelenleg rendelkezésre álló információt itt megtaláltok.    

Tévedsz, ha azt hiszed, a gyerekvállalástól garantáltan boldog leszel

Rózsaszín vagy halványkék felhőn lebegve úsztok el a naplementébe, ha gyereketek lesz? Nem árt felkészülni arra sem, ha nem így lesz!

Te rá mernéd bízni magad az ismeretlen ügyeletes orvosra szülés közben?

Fogadott orvossal szülni vagy ügyeletessel? Cikkünkben öt anyuka meséli el, hogyan döntött ebben a megosztó kérdésben, és miért úgy döntött.

Te képes vagy elalvás előtt bárányokat számolgatni? Ez fontos képességre utal

Az emberiség 2–5 százaléka képtelen tudatosan képekben gondolkodni – ők az afantáziások.