Programkereső

FESZTIVÁLAJÁNLÓ

CoolTour KultÚr - Back to Floyd

Zengő Bár, október 15-23.

CoolTour KultÚr - Bor, Gasztró & Kultúra! Budapesten első alkalommal kerül megrendezésre egy borkóstolóval egybekötött #PinkFloyd est a Cult in Glass és a Cult of Wine Villány szervezésében. Az est folyamán három borászat, illetve a Back To Floyd zenekar szórakoztatja majd az igényes borok és zene rajongóit.

Fotóhónap 2020

Budapest, október 13-tól

Az országos fotófesztivál minden évben arra is törekszik, hogy a kortárs szcéna legismertebb magyar alkotóit állítsa reflektorfénybe a nemzetközi alkotókkal párhuzamosan.  2020-ban rekordszámú, mintegy 55 esemény került a Fotóhónap sokszínű programjába: a kiállítások mellett tárlatvezetések és szakmai előadások töltik ki az október közepétől november végéig tartó időszakot.

Budapest Art Week 2020 - BAW20

Budapest, október 16-25.

2020. október 16 – 25. között ötödik alkalommal érkezik az ország egyedülálló képzőművészeti eseménysorozata, a Budapest Art Week. Ezen tíz nap alatt Budapest nélkülözhetetlen vizuális terei nyílnak meg különböző programokkal és kiállításokkal azzal céllal, hogy a lehető legváltozatosabb módon mutathassák be a haza vizuális művészet színe-javát.

Piknik és naplemente (a Nehru parton) ★ Experience Balkan találkozó

Nehru-part, október 20.

Folytatva a nagy sikerű sorozatot, 2020. október 20-án (kedden) 17:30-tól budapesti naplemente nézéssel egybekötött pikniket és Balkán találkozót szerveznek a Nehru parton.A programra mindenkit szeretettel várnak, aki érdeklődik az Experience Balkan csapata iránt, aki szereti a Balkánt.

WOMEX 20 - Worldwide Music Expo

Budapest, október 21-25.

A WOMEX, a világzene legnagyobb showcase-fesztiválja ismét Budapesten!Több ezer zenei szakembert és zenészt láthat vendégül ősszel Budapesten a WOMEX, a World Music Expo. Az idén 26. alkalommal megrendezett WOMEX-et Budapest immár másodszor látja vendégül a Hangvető csapatának szervezésében 2020. október 21. és 25. között.

Roma hősök - IV. Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál

ONLINE, október 21-december 9.

A Független Színház Magyarország október 21 - december 9. között, negyedikalkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi találkozóját – ezúttal az online térben. A fesztiválon évről-évre mutatkoznak be roma társulatok eddig hazánkban még nem látott előadásokkal. Céljuk, hogy minél több roma hőstörténetet és a roma színház sokszínű értékeit bemutassák.

XIX. Liszt Fesztivál

Gödöllői Királyi Kastély, október 22-25.

Magyarország leghosszabb ideje működő Liszt Ferenc nevét viselő zenei fesztiválja, amely mindig megújuló és tartalmas feltöltődést kínáló programjaival a környékbeli és budapesti vendégei mellet távolabbról is vonzza a zeneszerető közönséget.  

Velence Korzó Kolbász és Lecsó Fesztivál

Velence Korzó, október 23-25.

A lecsót mindenhol ismerik, még ha nem is mindenhol ezen a néven. Nem csak hazánkban népszerű étel, hanem világszerte. Ahány ország, annyiféle lecsó, az egyik helyen cukkini is kerül bele, máshol padlizsán vagy tojás. A klasszikus magyar lecsó hagyma, paprika és paradicsom egyvelege.A magyar kolbász mai lényegét a magyar étel kultúra és hagyomány alakította ki.

FILMFESZTIVÁLOK

7. Skandináv Filmfesztivál

Art+ Cinema, október 22-28.

Idén sem kell nélkülöznötök a friss skandináv filmek legjavát! Október 22-28. között 7. alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált az Art+ Cinemában. A fesztivál keretein belül egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra az Art+ Cinema két mozitermében. A programot premier előtti vetítések, hazai forgalmazásba nem kerülő játék- és dokumentumfilmek és  közönségtalálkozók színesítik.

Faludi Ferenc Akadémia őszi filmklubja

Párbeszéd Háza, szeptember 30-december 16.

Azért hozták létre 2004-ben az Uránia Nemzeti Filmszínházban a dokumentumfilm-klubot (váltakozva a játékfilmes klubbal), hogy fórumot teremtsenek a dokumentumfilm műfajának, jelentős filmjeinek és alkotóinak, és kapcsolatokat építsen a szakma és a közönség között, másrészt azért, hogy minőségi alternatívát kínáljanak, harmadrészt a közösségi élet fejlesztéséért.

Puskin Kuckó 2020 ősz-tél

Puskin mozi, október 3-december 27.

Immáron hagyományosan, az iskola- és óvodakezdéssel egyidőben indul a Budapest Film családi programsorozata a fővárosi Puskin moziban, minden szombat és vasárnap, filmvetítésekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel. A Legkisebbek mozija című sorozattal a filmszínházzal ismerkedő gyereknek szeretnének a kedvében járni, a 2020/21-es szezonban is olyan alkotásokat vetítenek nekik, melyek az ovisokat és a kisiskolásokat célozzák.

17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

ONLINE, november 10-22.

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm fesztiválja. Célja, hogy kreatív platformot biztosítson a különböző emberi jogi ügyekről folyó párbeszédnek, valamint hozzájáruljon a médiatudatosság és a kritikai gondolkodás fejlődéséhez. Egyedülálló filmkínálat és elismert filmesek által vezetett szakmai programok teszik lehetővé, hogy a hazai dokumentumfilmesek nemzetközi kontextusban mutatkozzanak be.

Képzeletben lehet ordítani az év legmozgalmasabb könyvében

Nyolcszáz utca gyalog című első kötetéről kérdeztük Bakos Gyöngyit.

A pohár alakján is múlik, mennyit iszunk

Pezsgős- vagy martinispohárból csúszik jobban az ital? Kutatók utánajártak.

Így ettük ki a vagyonából a Cinema Cityt – teszteltük a VIP-moziélményt

Kipróbáltuk a mozihálózat új VIP-termeit a Mammut I.-ben, azok minden előnyével és kényelmével.