Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

The Grand Budapest Film Festival

Január 17-18., Budapest, Puskin mozi

Január 17-en indul az első “The Grand Budapest Film Festival”, egy kétnapos rendezvény, amelynek célja, hogy teret adjon azoknak a filmeknek, melyeknek bár kisebb a költségvetése, mégis egy fontos történetet mondanak el. A programban műfajilag, stílusban és témában is változatos filmeket ismerhetünk meg, a világ különböző pontjairól.  A Grand Budapest Filmfesztivál január 17-18-ika között lesz látogatható, 20:00-23:00 óra között, a Puskin moziban. A pénteki nap végén egy rövid ceremónia keretein belül bejelentik majd a fesztivál díjazottjait, majd egy networking eseménnyel zárják az estet és a rendezvényt. A fesztivál ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A filmeket angol nyelven, vagy angol felirattal vetítik.     

Winterfest Budapest - Téli Sörfesztivál

Január 18-19., Budapest, Duna Palota

Az év legnagyobb téli sörünnepe januárban érkezik Budapestre, az V. kerületi Zrinyi utcába, a Duna Palotába. Hatalmas, kényelmes vendégtér, több mint 30 hazai és nemzetközi sörfőzde, szakmai előadások, workshopok az otthoni sörfőzésről, koncertek, neves éttermek sör-étel párosításai és még rengeteg meglepetés!

Téli Etyeki Piknik

Január 19., Etyek

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Január 19-én gyere ki Etyekre és élvezd a téli időszak hangulatát gőzölgő italokkal, toros ételekkel és jó hangulattal - kóstolj bele a vidék ízébe! 1. Gingalló Csokoládéműhely (Káposztáskert utca 23.) - Nyitott műhely – csokoládé készítés bemutató 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30 órakor - Különleges kézműves csokoládék kóstolója egész nap a forró italtól a csokinyalókáig!

IX. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap

Január 19., Miskolc-Görömböly

IX. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap Miskolc-Görömbölyön a Szolártsik téren, 2019. január 19-én. A forralt bor - főző versenyt kulturális, zenés, humoros programok kísérik a nap folyamán. A rendezvényre kilátogatók különleges forralt borokat kóstolhatnak, disznótoros hideg és meleg ételeket fogyaszthatnak a nap folyamán, legfőképpen tepertő különlegességeket.  

Debreceni Horgász-Vadász Expo

Január 19-20., Debrecen, Debrecen Plaza

2019 legjobban várt debreceni rendezvénye: Debreceni Horgász-Vadász Expo, január 19-20. között. A belépés ingyenes. Amivel találkozhatsz: horgászbotok, orsók, kiegészítők, horgász felszerelések, vadász felszerelések, kiegészítők és technikai újdonságok a horgászat világából, kedvezményes vásárlási lehetőség a rendezvényen megtalálható termékekre, és még számos érdekesség várja a kilátogató vendégeket!   

JÖN-JÖN-JÖN!

TudKult 2019

Január 22., Budapest, Csodák Palotája

Ünnepeljétek együtt a magyar kultúra napját Óbudán, a Csodák Palotájában január 22-én 9-től 13 óráig! A szakmai partnerek interaktív standjain, előadásain, műhelyfoglalkozásain keresik közösen a kapcsolatot az irodalom, a zene, a tánc, a fotózás, a filmezés, a fesztiválok, a színház, a népművészet, a hagyományok és a természettudományok között!

Winelovers All Stars

Január 24., Budapest, Danubius Hotel Gellért

Melyek voltak 2018 legkülönlegesebb borai? Kíváncsi vagy, melyek a profik kedvenc tételei? 2019 első Winelovers Afterwork-jén felidézzük az óév csúcsborait! A Winelovers Nagykóstolókat rendszerint bortesztek előzik meg, ahol nemzetközi borakadémikusokból álló csapat keresi az adott tematikához illő legkiválóbb tételeket.

STARTfeszt

Január 24-27., Budapest, Itt és Most Színház és Közösségi Tér

Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban! A Itt és Most Színház és Közösségi Tér fő profilja a színházi improvizáció, de emellett tréningek, színházi és irodalmi programok, környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, társasjáték-est, családi mesedélelőtt és filmvetítések is várhatók. A fesztivál összes programja ingyenes.

Fishmonger Cooking Show

Január 27., Budaörs, Budaörsi Halpiac - The Fishmonger

Különleges gasztronómiai kalandra invitálnak mindenkit! Januárban a norvég halászok pirkadattól késő éjjelig kint vannak a jeges tengeren és az elemekkel megküzdve vadásznak a skrei rajokra. A skrei a norvégok nemzeti büszkesége, az egyik legjobb minőségű tőkehal. Tischler Petra, a halak koronázatlan királynője ebből a fehér és tiszta ízű, gyakorlatilag szálkamentesre filézhető halból hozza ki a legtöbbet a Cooking show vendégei számára.

Jegyajánló

Tavaszi Horgász Show 2019

2019. március 1-3.

A kiállítás ahol személyesen találkozhatsz a legnagyobb sztárokkal, első kézből ismerheted meg az újdonságokat és akár vásárolhatod is meg azokat.

Zorán

2019. október 19., 20:00

Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep.

Budapest Tavaszi Fesztivál

2019. április 5-22.

A fesztivál változatos összművészeti műsorral vár. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok tűnnek fel az eseménysorozatban.

Nyári Fesztiválok 2019.

2019. május - október között

Összegyűjtöttük a következő év május - október közötti fesztiváleseményeit az országban. Ha kimaradt vmi írj nekünk.

Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Eddig talán észre sem vetted, pedig foglalkoznod kellene vele.

Az úszógumi és a hordóhas – a célunktól függ, melyiket támadjuk

Másra reagál a bőr alatti zsírszövet, megint másra a zsigeri zsír.

Nincs 3000 forint a tökéletes szendvicssütő

De mi van, ha grillezni is szeretnél vele, vagy gofrit sütnél?