Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

7. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Március 25-31., Budapest, Toldi mozi

2019 márciusában hetedik alkalommal lesz Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot. A kiegészítő kulturális eseményeken, kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon az elmúlt években több száz filmkedvelő vett részt.

Szlovén Filmnapok

Március 25-27., Szombathely, AGORA - Savaria Filmszínház

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Szlovén Filmnapokat az AGORA-Savaria Filmszínházban; három estén különböző stílusú, díjnyertes szlovén filmeket vetítenek. A rendezvény a Szlovén Nyelv és Irodalom Tanszék mellett a Szlovén Filmközpont, a Szlovén Mint Idegennyelv Központ, a Szentgotthárdi Szlovén Főkonzulátus és az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ közös szervezésében valósul meg. A vetítések ingyenesek, a filmek feliratozva lesznek, az első est végén pedig kulináris élvezetekben is részesülhetnek az érdeklődők.  

JELEN/LÉT Nemzetiségi Színházi Fesztivál

Március 25-30., Budapest, Nemzeti Színház

A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség szakmai támogatásával 2019. március 25-30. között rendezik meg a hazai nemzetiségi színjátszás seregszemléjét, az V. Jelen/Lét Fesztivált. A Fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek és megmutatkozhassanak a nagyközönség, a szakma előtt.

Irodalom Éjszakája 2019|Budapest, Debrecen

Március 28., Budapest, Debrecen, Radnóti Színház, Csokonai Nemzeti Színház

A különleges irodalmi happening idén március 28-án hozza közelebb a kortárs világirodalmat a budapesti közönséghez. Az Irodalom Éjszakáján a Radnóti Színház  és a Csokonai Színház színművészei izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket 22 ország 23 kortárs szerzőjének regényeiből.

XIII. DESZKA Fesztivál 2019

Március 29.-április 6., Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház

Debrecenbe visszatér a DESZKA fesztivál március végétől! A kortárs magyar dráma seregszemléje arra törekszik, hogy bemutassa a legfrissebb és leginspirálóbb színházi előadásokat, s igazi fesztiválhangulatot teremtsen a városban. A Csokonai Színház nemcsak hazai, hanem határon túli és külföldi produkciókat is vendégül lát.

JÖN-JÖN-JÖN!

Oldtimer Show 2019

Április 5-7., Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

2019. április 5-7-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp. Tatai u. 95) kerül megrendezésre a nemzetközi veteránjármű rendezvény, mely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása. A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. (te is jelentkezhetsz kiállítónak, ha szép veterán járművel rendelkezel!)

VII. Fehérvári Halünnep

Április 6., Székesfehérvár, Palotavárosi tavak

A tavasz első virágai a szabadba csábítanak mindenkit, ha pedig a friss tavaszi levegőbe ínycsiklandó halételek illata is vegyül, csak fokozza az élményt. 2019-ben hetedik alkalommal rendezzük meg a Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. Az eseményen nincs megkötés, bármilyen halétel elkészíthető. A rendezvényen a kulináris élvezet mellett színpadi programokkal, bemutatókkal, gyermekfoglalkoztatóval is találkozhatnak a látogatók.  

XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Április 6-7., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, Fonó Budai Zeneház

Harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2019. április 5-7. között, közel 2600 közreműködővel, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként.

Eger I.Csokoládé Fesztivál

Április 6-7., Eger, Agria Park

Üdvözlünk Mindenkit az I.Egri Csokoládé Fesztivál eseményén! Ízelítő: Itt a Húsvét, jön a nyúl! Csokoládé Bika rodeó! Chili-csoki evő verseny! Mézeskalács készítés, workshop. Csokoládé gyurmázás, gyermek programok és felnőtt élmények. Interaktív beszélgetés sztárvendégünkkel, koncert, jótékonyság! A belépés DÍJTALAN!    

Jegyajánló

Nyári fesztiválok
ÖSSZES NYÁRI FESZTIVÁL

Underground sztár dj-kkel erősít a Sound

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon. Ismét jelentkezik a népszerű ELROW és új helyszíne lesz a szcéna zenészeinek a The Club.

Hip-hop fronton erősít a SOUND

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry. A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják

Majd’ 20 újabb fellépő jelentkezett a Szigetre

Ismét egy nagy csokor fellépőt jelentett be a Sziget, köztük a tavalyi “Legjobb alternatív album” Grammy nyertese, a The National, az idei Grammyn a legjobb remixnek járó díjat bezsebelő Mura Masa, a brit alternatív rockzenei élet kiemelkedő gitárosa Johnny Marr vagy a tavaly év végén új nagylemezzel előrukkoló Tom Odell. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy már csak alig két napig, azaz március 7-én délig lehet olcsóbban Sziget jegyet vásárolni.

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig,

Kész a Telekom VOLT Fesztivál négy színpadának a programja!

Majd' 100 hazai és számos nemzetközi világsztár, köztük a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash vagy épp Parov Stelar is érkezik idén Sopronba. A szervezők most négy zenei színpad teljes programbontását tették elérhetővé.

Újabb Sziget nevek: Post Malone, Franz Ferdinand és sokan mások…

Harminc új név dúsítja az idei Sziget fellépőinek változatos listáját, köztük ott van Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake vagy a Years&Years is. Aki még szeretne olcsóbban jegyeket venni, március 7-ig megteheti. Nézzük a részleteket!

Melyik a legfinomabb tejcsoki? Teszt!

Volt, ahol beigazolódott a papírforma, de azért egy olcsó, saját márkás termék is felfért a dobogóra.

Az 50 az új 40, már ami a gyermekvállalást illeti

Plusz tíz évünk van nem kifutni az időből.

Feltöltődtem a dzsungelben, aztán jött a sürgősségi

A pihentető önkéntes munkámat egy kellemetlen baleset zárta.

KULTÚRKEDD április 2.
KULTÚRKEDD április 2.

Kezdjétek április 2-án kedden a PORT.hu-n a napot!