Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

The Grand Budapest Film Festival

Január 17-18., Budapest, Puskin mozi

Január 17-en indul az első “The Grand Budapest Film Festival”, egy kétnapos rendezvény, amelynek célja, hogy teret adjon azoknak a filmeknek, melyeknek bár kisebb a költségvetése, mégis egy fontos történetet mondanak el. A programban műfajilag, stílusban és témában is változatos filmeket ismerhetünk meg, a világ különböző pontjairól.  A Grand Budapest Filmfesztivál január 17-18-ika között lesz látogatható, 20:00-23:00 óra között, a Puskin moziban. A pénteki nap végén egy rövid ceremónia keretein belül bejelentik majd a fesztivál díjazottjait, majd egy networking eseménnyel zárják az estet és a rendezvényt. A fesztivál ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A filmeket angol nyelven, vagy angol felirattal vetítik.     

Winterfest Budapest - Téli Sörfesztivál

Január 18., Budapest, Duna Palota

Az év legnagyobb téli sörünnepe januárban érkezik Budapestre, az V. kerületi Zrinyi utcába, a Duna Palotába. Hatalmas, kényelmes vendégtér, több mint 30 hazai és nemzetközi sörfőzde, szakmai előadások, workshopok az otthoni sörfőzésről, koncertek, neves éttermek sör-étel párosításai és még rengeteg meglepetés!

Téli Etyeki Piknik

Január 19., Etyek

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Január 19-én gyere ki Etyekre és élvezd a téli időszak hangulatát gőzölgő italokkal, toros ételekkel és jó hangulattal - kóstolj bele a vidék ízébe! 1. Gingalló Csokoládéműhely (Káposztáskert utca 23.) - Nyitott műhely – csokoládé készítés bemutató 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30 órakor - Különleges kézműves csokoládék kóstolója egész nap a forró italtól a csokinyalókáig!

VI. Újévi Disznóságok

Január 19., Zalaegerszeg, Reininghaus Söröző és Pizzéria Zalaegerszeg

VI. ÚJÉVI DISZNÓSÁGOK 2019. január 19. 8.00-22.00 óra REININGHAUS SÖRÖZŐ-Disznóvágás, pörzsölés, feldolgozás-Töpörtyű készítés-Hurka és kolbásztöltés-Forralt borok...9.00: REGGELI: Sült hagymás vér-Resztelt máj-Kemencében sült házikenyér 13.00: EBÉD: Paradicsomos Káposzta (elvitelre is) - Sült Húsok 19.00: VACSORA: Sült hurka és kolbász, párolt káposzta (elvitelre is) - Töpörtyű

Átlátszó Hang 2019 Újzenei Fesztivál

Január 20-áig, Budapest, Zeneakadémia, Műcsarnok, FUGA, Trafó

A fesztivál célja új módszerekkel bemutatni, és ezáltal, a közönséghez közelebb hozni az újzenét. Ősbemutatók mellett olyan régebbi műveket eljuttatni a magyar közönséghez, amelyek a mai szerzők számára referenciaként szolgálnak, de Magyarországon a szélesebb közönség számára kevésbé ismertek.

JÖN-JÖN-JÖN!

VII. Vendégváró Fesztivál

Január 25-27., Budapest, Bethlen Téri Színház

Határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat. Vendég: Székelyudvarhely A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, valamint az Udvarhely Néptáncműhely.

IV. Taktamenti Böllérviadal Prügyön

Január 26., Prügy

Negyedik alkalommal rendezik meg a Taktamenti Böllérviadalt 2019. január 26-án Prügyön, amelynek a szórakozás, kikapcsolódás mellett közösségépítő szerepe is van. Ha valaki szeretne jót enni, miközben koncertekben sem szenved hiányt, annak érdemes kilátogatnia a fesztiválra!  

Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Január 26-27., Jászberény, Bercsényi úti Sportcsarnok

Tradíció - Mulatás - Pálinka. Hangulatfelelős a PEZSGŐ ZENEKAR (8-16óra között) Programbeosztás: 8:00 - csapatok érkezése 10:00 - megnyitó és a töltés kezdete 15:00 - eredményhirdetés 16:00 - Retró buli - Wedding Disco és Petró 22:30 - DUPLA KÁVÉ koncert 23:30 - Kőnig remember - Dj Dragon S Belépő: 2000 Ft  

II. Farsangi Toros Party

Január 26-27., Siófok, Hajóállomás

Minden kedves toroskodni vágyót szeretettel várnak január végén a siófoki hajóállomásra, a jégkikötőhöz. A jó hangulat biztosított, érkeznek a busók is valamint jelmezes futam és asszonyfarsang is vár benneteket! Gyertek és érezzétek jól magatokat!!   

Jegyajánló

Zorán

2019. október 19., 20:00

Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep.

Szarka Tamás & Ghymes

2019. március 24., 19:00

Két különálló produkció összevonásával, Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával egy megújult csapat várja a közönséget Budapesti Kongresszusi Központba.

Budapest Tavaszi Fesztivál

2019. április 5-22.

A fesztivál változatos összművészeti műsorral vár. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok tűnnek fel az eseménysorozatban.

Nyári Fesztiválok 2019.

2019. május - október között

Összegyűjtöttük a következő év május - október közötti fesztiváleseményeit az országban. Ha kimaradt vmi írj nekünk.

Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Eddig talán észre sem vetted, pedig foglalkoznod kellene vele.

Az úszógumi és a hordóhas – a célunktól függ, melyiket támadjuk

Másra reagál a bőr alatti zsírszövet, megint másra a zsigeri zsír.

Nincs 3000 forint a tökéletes szendvicssütő

De mi van, ha grillezni is szeretnél vele, vagy gofrit sütnél?