Fesztivál ajánló

Programkereső

Pénteki programok

Programok az utolsó tavaszi péntekre

Sok zene és sok színház lesz a mai napon. Kattintsatok és válasszatok!

Teljes a Szigeten Ticketswap Party Aréna programja

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Nézzük sorban!

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Héttorony Fesztivál 2022

Országos, május 18-28.

Idén két szakaszban rendezik meg a Makovecz Imre emlékét és szellemi hagyatékát ápoló Héttorony Fesztivált. Továbbra is nagy becsben tartva és megidézve a Kárpát-medence paraszti kultúráját és kollektív emlékezetét, valamint azoknak az elődöknek a munkásságát, akik a legtöbbet tettek a századok során ezek továbbéltetéséért.

BPBW 2022 - Budapest Beer Week

Budapest, május 23-29.

A BPBW Budapest Beer Week-et 2022. május 23 és 29. között rendezik meg, vagyis a főeseménynek számító kóstolónapok maradnak pénteken és szombaton (május 27 és 28.) a budapesti (az új) Dürer Kertben. Minden 2020-ra megváltott jegy automatikusan érvényessé válik 2022-re.  

Zsidó Művészeti Napok 2022

Budaörs, május 19-június 9.

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly-, és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban, a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott, és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. A minőségre garancia a mindenkor felkért művészek névsora.

Sétafesztivál 2022 Tavasz

Budapest, május 26-29.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 2018 óta évente megrendezi Sétafesztivál című rendezvényt, ahol különféle tematikára épülő, nappali és esti városismereti sétákra várják az érdeklődőket. A vezetett sétákon többek közt a metró művészetét, Zugló szecessziós épületeit, a fővárosi temetők kincseit, illetve kávéházak történetét lehetett megismerni.

VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál és Filmszemle

Gödöllő, május 27-29.

Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, melynek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont 2022. május 27-e és 29-e között. A háromnapos esemény ingyen látogatható, és unatkozni biztosan senki sem fog, mert a szervezők rengeteg mindennel készülnek a résztvevők számára!

A XIII. kerület születésnapja

Budapest, május 28-29.

Kerület születésnapi programok május utolsó hétvégéjén! A sátrakban és az előttük lévő szabadterületen bemutatkoznak a szervezetek workshop, bemutató, flasmob formájában. De helyet kapnak az egészségmegőrzéssel és az egészséges életmóddal foglalkozó szervezetek is. A Kerület Születésnapja szombatjának megkoronázásaként este 19.00-tól pedig a Nagyszínpad sztárvendége a HOOLIGANS zenekar, akik egy igazán pörgős pop/rock koncertet adnak majd.  A Születésnapi hétvége második napján szintén várja a gyermekeket a Gyermeknapi forgatag!

Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben

Budapest, május 26-29.

30 hazai és külföldi sörfőzdével, illetve a legfontosabb hazai sörszaküzletek különlegességeivel május 26-29. között, 4 napon át ismét KRAFT Sörfesztivál a megújult Dürer Kertben!

Szeláví! Fesztivál

Pilisborosjenő, május 27-29.

A természet és művészet szeretetét hirdető Szeláví! Fesztivál ebben az évben a gyereknapi hétvégén várja az érdeklődőket Pilisborosjenő határában. A tavaly útnak indult kisfesztivál ezúttal az Egri vár másolatának környékén rendezkedik be, s az élet apró örömeinek élvezetére invitál mindenkit

14. Belvárosi Fesztivál

Budapest, május 27-29.

2022-ben is ingyenes koncertekkel, hazai sztárokkal és a megszokott bulihangulattal hódítja meg Budapestet a Belvárosi Fesztivál. A 14. alkalommal megrendezett Belfeszt május 27-29. között kínál felhőtlen szórakozást a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig. 

OTP Bank Gourmet Fesztivál 2022

Budapest, május 27-29.

Visszatér a Gourmet Fesztivál! 2022. május 27-29. között ismét az ország legjobb éttermeit, cukrászdáit és borászatait ismerhetitek meg a Millenárison!

Műtárgyak Éjszakája 2022.

Budapest, május 26-28.

Ez már a hatodik Műtárgyak Éjszakája Fesztivál! A műtárgy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia, valamint a Magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2022-ben hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású közönségprogramját.  A május 26-28. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget. A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, a betonszobrászatot, a sokszorosított grafikai eljárásokat maguk is kipróbálhatják. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi témáról hallhatnak a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatnak kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőség nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várják. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók 12 féle programtípus közül szemezgethetnek. A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!

E/ Fesztivál - Eperfesztivál Tahitótfaluban

Tahitótfalu, május 27-29.

A Dunakanyar egyik legszebb falujában, Tahitótfaluban megrendezik az idén E/FESZTIVÁL-nak nevezett programot május 27. és május 29. között, amelynek középpontjában a sokak által kedvelt, mindenféle formájában megtalálható eper áll. Ismert fellépők - Beatrice, Tóth Gabi, Abaházi Csaba - szórakoztatják a közönséget, továbbá játszóház, kivló zene, állatsimogató, vidámpark és kézműves vásár is színesíti az eseményt, ahol kürtős kalácsot, sparhelten sült lepényt is kóstolhatnak a résztvevők. A népszerű eseményt ebben az évben az 1989 óta a településen élő, háziorvos, gazdálkodó, Dr. Magyar Gábor szervezi. Korábbi tapasztalatait is hasznosítani tudja, lévén, hogy az önkormányzat kulturális  bizottságának korábbi elnökeként két évig vett részt Tahitótfalu nagy  népszerűségnek örvendő fesztiváljának rendezésében.A jó hangulatú rendezvényen mindenki megtalálja a számára megfelelő program lehetőséget és gasztronómiai kínálatot, az epres méztől az eperpálinkáig. De van itt más is, kürtőskalács, sparhelten sült lepény, játszóház, jó muzsika és  ördögszekeres kézműves vásár, minden ami egy jóízű és jókedvű tavaszi családi  fesztiválhoz kell. Festői helyszínen nem utolsó sorban, a Dunakanyarban.    

Szentiváni Fesztivál 2022

Győrszentiván, május 27-29.

A Tavasz legnagyobb győri fesztiválja minden idők legjobb programjával készül 2022-ben!  

III. Kalandra Fül Fesztivál

Budapest, május 28-29.

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Immár harmadik alkalommal gyűjtik egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény, a Danubia tagjainak azonban rengeteg  tapasztalata van abban, hogyan szólíthatók meg az óvodás, iskolás korosztályok tagjai. A Fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt az célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos  szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében.A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, akik innovatív  előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni.