Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Rockfesztivál a Madách Színházban

Szeptember 24.-október 17., Madách Színház

A Madách Színház újabb rendkívüli eseménysorozatra készül.2018 szeptemberében, a Rocksuli című rockmusical bemutatójához kapcsolódóan Rockfesztivált rendez a Madách Színházban! A programsorozatban nagyszínpadi koncertek és koncertszínházi előadások kapnak helyet az Anna And The Barbies-tól Müller Péter Sziámi AndFriends-ig, klubkoncertek a Stúdió színpadon Hangácsi Mártontól a Run Over Dogs-ig, és rocklegendákat faggatunk zenés beszélgetéseken a Tankcsapdától Bródy Jánosig.

Paulaner Oktoberfest Budapest

Szeptember 27-30., Kincsem Park

A legnagyobb sörünnep… Az Oktoberfest első ízben 1810 októberében került megrendezésre a müncheni Terezia mezőn. A hagyományt Lajos trónörökös herceg és Terézia hercegnő esküvője teremtette meg, ahová München egész lakossága hivatalos volt. Az ünnepet a későbbiekben lóversenyekkel, mezőgazdasági vásárokkal színesítették.

14. Újbuda Jazz Fesztivál

Szeptember 27-30., A38 Hajó, MU Színház

Idén tizennegyedik alkalommal kerül sor Újbuda és túlzás nélkül Magyarország egyik legrangosabb zenei eseménysorozatára, az Újbuda Jazz Fesztiválra, ami alapítása óta komoly nemzetközi fellépőgárdával vonultatja fel a kortárs szabad improvizációs zene és hagyományos jazz legfontosabb előadóit és irányzatait.

Szentendrei Borfesztivál

Szeptember 28-30., Szentendre, Dumtsa Jenő utca

Szeptember utolsó hétvégéjén a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és a jazz zenéé a főszerep. A rendezvény emellett számos kulturális programmal, két színpadon koncertekkel és tematikus sétákkal nyújt teljes feltöltődést vendégei számára. Így mutatkozik be Szentendre a maga kisvárosias, mediterrán jellegével, és a szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos történelmi hagyományaival.

Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérvár

Szeptember 29-30., Székesfehérvár, Csónakázó tó

Bátor legénységek kavarják fel a Csónakázó-tó vizét Székesfehérvárott, hogy elnyerjék a legjobbaknak járó érmeket, serlegeket és a legfontosabbat, a közönség elismerő tapsát. Open Kupa, Marathon, Házisárkányok Kupája több dimenzióban, és az eredményhirdetés után Sárkányhajó Party! A sikeres világbajnokság után minden évben a székesfehérvári Csónakázó-tavon zárják a fesztiválévadot a sárkányhajósok.

Jegyajánló

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

2018. október 5. és 21. között

Az eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs komolyzenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig.

Budapest Bár a Müpában - RÁADÁS koncert

2018. október 22., 15:30 és 20:00

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

David Bowie arcai - VÁRkert Mozi

2018. ősz

A „David Bowie is” című tárlat a londoni Victoria and Albert Musem történetének egyik legsikeresebb kiállítása volt, közel 200.000-en váltottak rá jegyet.

Budapest Ritmo

2018. október 5-7.

A Hangvető és a CAFe Budapest idén harmadszor mutatja be a térség legnagyobb világzenei fesztiváját.

Fesztiválhíradó

A legnagyobb sörünnep

A müncheni hagyományokat folytatva, ahol minden évben a bajor miniszterelnök és polgármester veri csapra az első hordót, ezzel megnyitva a rendezvényt, az Oktoberfest Budapest hivatalos megnyitójára szintén illusztris személyeket kértek fel. A tematikusan felépített forgatókönyv szerint, a programok jellegével a fesztivál valamennyi napja két részre bontható, így sokkal színesebb programlehetőséget kínál.

A Városmajori Színházi Szemle díjátadója

Kiosztották a 2018. évi Városmajori Színházi Szemle díjait, ahol a szakmai zsűri 7 kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott A vád tanúja, Illatszertár, Cabaret, A képzelt beteg, Volpone és a Furcsa pár című előadásokat. A

Hasznos és érdekes

Bréking: Ed Sheeran a Szigeten
Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

Jön-jön-jön!

Magyarországi Bábszínházak Találkozója

Október 3-6., Kecskemét, több helyszínen

A Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozója 2018. október 3-6-ig kerül megrendezésre, a Nemzeti Kulturális Alap fennállásának 25. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként. Folyamatos programok 10-18 óráig:Bartha Tóni csúzlizdája, Tekergőtér-ügyességi játékok, Kádár Ferkó Fotószínháza, Bábjáték automata, Bálnasimogató, Ládafia Bábszínház fa körhintája.

Budapest Ritmo

Október 5-7., Akvárium Klub

A Budapest Ritmo 2018-ban is a különleges együttműködések, egyszeri csodák és találkozások fesztiválja. Három napon át a haza- és nemzetközi világzene legizgalmasabb produkcióit hallhatják, és betekinthetnek a kulisszák mögé. A Hangvető és a CAFe Budapest idén harmadszor mutatja be a térség legnagyobb világzenei fesztiválját, a Budapest Ritmo-t.

Jazzy Fesztivál 2018

Október 5-7., MOM Kulturális Központ

A 90.9 Jazzy Rádió idén 8. alkalommal rendezi meg a népszerű Jazzy Fesztivált a MOM Kultban, azoknak, akik tudják, hogy a jazz élőben az igazi. A két napos fesztivál idén is a jazz hazai és külföldi nagyjaival hozza össze a közönséget.

Design Hét Budapest 2018

Október 5-19., Budapest, több helyszínen

15 év - 15 nap design. Folytatva az elmúlt évek hagyományait, a Design Hét Budapest szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a Design Hét Budapest programsorozatban való részvételre az alábbi kategóriákban és határidőkkel. 

Broadway

Öngyilkos tinisztori-musical az elmúlt Broadway-évad legnagyobb szenzációja

Igazi fiatal zsenipáros áll a Dear Evan Hansen című musical mögött, akik két éven belül nyerték el az Oscart, a Tonyt és a Grammyt is. A musicalban komplex, ellentmondásos karakterekkel mutatnak be kemény és fontos témákat.

A kései gyermekvállalás egyre gyakoribb. De mégis meddig várhatsz?

Sokat segít a technológia, de nem old meg mindent. Tények a termékenységről.

Őszi vártúrák Magyarországon: még 5 vár, amit látni kell!

További kirándulós tippeket hoztunk nektek őszre várakkal, kirándulással, gyönyörű kilátással!

5 hasznos tipp futópados edzéshez

A helyes technikával a futáskor jelentkező panaszok is elmúlhatnak.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22. 15:30, MÜPA

Jegyvásárlás