Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál

Május 23-26., Budapest, Art+ Cinema

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarország egyetlen roma tematikájú filmeket bemutató fesztiválja. A fesztivált Kalla Éva 2009-ben szervezte meg először, amikor mintegy negyven romákkal foglalkozó filmet vetítettek le az eseményen. ​A fesztivál programja általában történelmi események évfordulójához kötődik. Így emlékeztünk meg tavaly az 1848-as forradalomról, azt megelőzően pedig az 1956-os forradalom volt a központi téma. 2019-ben a fesztivál ahhoz a 75 évvel korábbi eseményhez kapcsolódik, amikor az auschwitzi cigány családi táborban a romák fellázadtak az őket likvidálni akaró nácikkal szemben 1944-ben. Nem adták olcsón az életüket, ellenállásuk sikeres volt. Erre emlékezve több olyan filmet tűztünk műsorra, amelyben a küzdő szellemé a főszerep, ám közvetlenül a roma holokausztról szóló filmeket is vetítünk.

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Május 23-26., Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára a régió, sőt az ország egyik legnagyobb filmes, természet-, környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett. A Fesztivál és annak kísérő rendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amelyben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Idén már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn május 24-26. között, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, amelynek mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével.

BelFeszt - 13. Belvárosi Fesztivál

Május 24-26., Budapest belváros, Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, Vigadó tér, Belvárosi Piac

2007 óta nagy sikerrel tartja meg az V. Kerületi Önkormányzat a Belvárosi Fesztivált, mely Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja. A Belváros szívében, három helyszínen, igazi nyárindító ingyenes programok, különböző zenei stílusú koncertek várják a látogatókat! A hazai városi rendezvények legnagyobbika, a BelFeszt 2019-ben sem hagyja buli nélkül a fővárost, és május 24. és május 26. között ismét fesztiválhelyszínné változtatja Budapest szívét!

Örvényeshegy Piknik 2019

Május 24-26., Örvényeshegy - Zalacsány

Zala megye egyik eldugott kis részén, Zalacsány-Örvényeshegyen 2018-ban először rendezték meg az Örvényeshegy Pikniket. Az összművészeti fesztivál célja, hogy a hazai kulturális élet legjobbjainak segítségével egy új oldalát is megmutassa ennek a csodálatos helynek.Három napon át koncertekkel, színházzal, irodalmi előadásokkal, gyerekprogramokkal várják a látogatókat és a helyi gasztronómia is jelentős szerepet kap.

29. Városligeti gyermeknap

Május 25-26., Budapest, Városliget

Idén huszonkilencedik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 25-26-án kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, hiszen sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalmuk.

JÖN-JÖN-JÖN!

26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Május 28., Budapest, Akvárium Klub

Idén május 28-án rendezzük meg az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált Budapesten, az Akvárium Klubban, az év legnagyobb diákmédiásoknak szóló rendezvényét. Sztárkavalkád, vloggertalálkozó, díjátadók és színes programok várnak rád egész nap. Számos közismert színész, művész és sportoló is ott lesz a Sajtófesztiválon, hogy a kérdéseidre válaszoljon. Sőt, elhozzuk neked a legnépszerűbb hazai vloggereket is! A média képviselői mellett változatos szakmai és tematikus programok, ifjúsági sajtótájékoztatók, diákújságíró workshopok, személyes tanácsadások, kvízjátékok és tombola vár.  

Gozsdu Jazz Fesztivál

Május 28-29., Budapest, Gozsdu Udvar

Május 28-29-én, kedden és szerdán különleges késő délutáni és esti programmal készül a Gozsdu udvar. A Gozsdu Jazz Fesztiválon a hazai jazz élet legkiválóbb szereplői lépnek fel. A Gozsdu Jazz Fesztivál mindkét napján délután 17 órától egészen 21:30-ig a magyar jazz élet neves szereplői szórakoztatják a közönséget. A rendezvény szervezője, Jáger Bandi zongorista-zeneszerző a jazz szakma legjobbjait nyerte meg a kétnapos eseményre. A fesztivál egyik főszereplője a Malek Andi Soulistic, Malek Andrea és Jáger Bandi formációja. A Soulistic különlegessége, hogy a Jazz és az R&B stílust ötvözik a magyar népzenével. Koncertjükön új, saját szerzeményeket tartalmazó albumukat és a 2017-ben megjelent Madárka népdal feldolgozás dalait mutatják be.

III. Gárdonyi Piknik

Május 30.-június 13., Budapest, Gárdonyi tér

Zenei-összművészeti fesztivál a Gárdonyi téren 2019-ben is!  A Gárdonyi pikniken koncertekkel, kézműves ékszerekkel, közösségi piknikezéssel várják az érdeklődőket. A rendezvény célja a közösségépítés és a környék népszerűsítése. A fesztivál minden napján közösségi piknik limonádéval, design vásár és Társasjáték placc a Játszóházzal 22h-ig. (Eső esetén a B32 Galéria és Kultúrtér-be költözik a rendezvény.) A programok ingyenesek.  

Eleven tavasz

Május 31-június 2., Budapest, Bartók Béla út

ELEVEN tavasz SZÍNEK ÉS FORMÁK jegyében a Bartók Béla Boulevardon! Újraértelmezik, és életre keltik a Bartók Béla úton a kihasználatlan helyszíneket, arra számítva, hogy kezdeményezés másokat is megszólít majd. A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak: vállalkozók, intézmények, magánszemélyek, és a munka gőzerővel beindult, mint erős gyökerű fa, növekszik, egyre több ötletet, eseményt, érdeklődőt, segítőt és barátot tömörítve.

Jegyajánló

Nyári fesztiválok
ÖSSZES NYÁRI FESZTIVÁL

Indul a 7. MOL Nagyon Balaton

Egymilliónál is több fesztiválturistát várnak a Balatonra. Hetedszer indul el a színvonalas produkciók védjegyeként ismertté vált MOL Nagyon Balaton, a régió 40 eseményét átfogó programsorozat. Új és patinás fesztiválok, kulturális programok, különleges gasztro-események, számtalan hazai- és világsztár várja a vendégeket májustól novemberig a Balaton partján.

Újabb sztárok a SZIN-en

Négy új nemzetközi sztárral bővül a Szegedi Ifjúsági Napok felhozatala. Az idén 300 éves Napfény Városában - a korábban bejelentett nevek mellett – fellép Afrojack, Nakadia, Salvatore Ganacci és a fergeteges bulikat jegyző Dubioza Kolektiv. A fesztivál szervezői “ünnepi” jegyakciót is indítanak. Szeged, SZIN, 2019. Augusztus 28-31.

KONCERT MELLÉ: SPORT!

Rubint Réka Bárány Attilával karöltve készíti fel az EFOTT látogatóit, de amerikai sportok is megjelennek a kínálatban. A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak.

Világzene, jazz és pszichedelikus pop az Evernessen

Sokszínű zenei hangzásvilággal várja közönségét az Everness Fesztivál! Prem Joshua és a Dresch Quartet, Óperentzia, Barabás Lőrinc és Pangani. Az Everness Fesztivál idei zenei kínálatában az ősi ritmusok keverednek majd a modern zenei hangzásokkal. A Balaton parti színpadokon a jazz produkcióktól a hangfürdőkig számtalan feltöltődést és elmélyülést támogató koncerttel találkozhat a közönség.

Színházzal, slammel, inspiráló beszélgetésekkel erősít a Telekom VOLT

A Telekom VOLTon - a zene mellett - mindig fontos szerepet kaptak az olyan nappali programok is, melyek során a fesztiválozók „lejjebb áshattak a lelkük bugyraiban”, részesei lehettek ismert zenészekkel való beszélgetéseknek vagy éppen ismereteket szerezhettek a környezetvédelemről.

ERŐS LESZ A KEZDÉS AZ IDEI EFOTT-ON!

A szervezők bejelentése szerint az állandóan megújuló fesztivál -1. és 0. napja olyan bulikkal várja a látogatókat, amelyekre korábban még nem volt példa. A tóparti strandolással dúsított fesztiválélmény mellett a bemelegítő első két napon egyszerre érezhetjük magunkat karneválon, házibuliban és táborban, összességében pedig egy szürreális nyaraláson. A giccses cuccokat kéretik nem otthon hagyni!

DJ fronton is erősít a Sziget

A Sziget szervezői bejelentették az idei Samsung Colosseum teljes zenei felhozatalát, a sorban olyanokat, mint például Avalon Emerson, Courtesy, Red Axes, Butch vagy Margaret Dygas.

Underground sztár dj-kkel erősít a Sound

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon. Ismét jelentkezik a népszerű ELROW és új helyszíne lesz a szcéna zenészeinek a The Club.

Hip-hop fronton erősít a SOUND

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry. A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják

Majd’ 20 újabb fellépő jelentkezett a Szigetre

Ismét egy nagy csokor fellépőt jelentett be a Sziget, köztük a tavalyi “Legjobb alternatív album” Grammy nyertese, a The National, az idei Grammyn a legjobb remixnek járó díjat bezsebelő Mura Masa, a brit alternatív rockzenei élet kiemelkedő gitárosa Johnny Marr vagy a tavaly év végén új nagylemezzel előrukkoló Tom Odell. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy már csak alig két napig, azaz március 7-én délig lehet olcsóbban Sziget jegyet vásárolni.

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig,

Kész a Telekom VOLT Fesztivál négy színpadának a programja!

Majd' 100 hazai és számos nemzetközi világsztár, köztük a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash vagy épp Parov Stelar is érkezik idén Sopronba. A szervezők most négy zenei színpad teljes programbontását tették elérhetővé.

Újabb Sziget nevek: Post Malone, Franz Ferdinand és sokan mások…

Harminc új név dúsítja az idei Sziget fellépőinek változatos listáját, köztük ott van Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake vagy a Years&Years is. Aki még szeretne olcsóbban jegyeket venni, március 7-ig megteheti. Nézzük a részleteket!

Tudjuk, mit fogsz csinálni a Zemplénben: csodálkozni, mennyi lehetőség vár rád!

Gasztronómiai élvezetek Boldogkőváralján vagy extrém kalandok a természet lágy ölén?

Tényleg van valami undorító a gumicukorban?

Talán meglepő, de nem mindben van állati eredetű összetevő. Elmondjuk, hogyan készül

Ez lehet a megoldás az életközépi válságra?

Nem véletlen, hogy az ultrafutók többsége elmúlt negyven.