Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Cseh Filmkarnevál 2019

Március 21-éig, Budapest, Blinken OSA Archívum

Az idei Cseh Filmkarnevál az új arcoké, a filmes debütálásoké és a műfaji kísérletezésé. A 2018-as év gazdag csehországi filmterméséből nem volt könnyű válogatniuk a szervezőknek, de remélik, hogy a kínált menü örömöt szerez a klasszikus cseh humor és a formailag igényesebb filmek kedvelőinek is.  A hatodik alkalommal megrendezett Cseh Filmkarnevál elhozza Budapestre a legfrissebb, a 2018-as év legjobb cseh filmjeit. A Filmkarnevál fő támogatója immár hagyományosan a Staropramen. Új arcok éve! Míg a fesztivál elmúlt évfolyamaiban többször is a múltba tett utazást, és a retrospektív programokkal neves cseh alkotókra fókuszál, az idei az új arcok, a filmes debütálások és műfaji kísérletezés éve.

Csokoládéünnep Szeged 2019 - Csokifesztivál

Február 15-17., Szeged, Árkád Szeged

Árkád Szeged Csokifesztivál lesz 2019. február 15-17. között. Gombóc Artúrok, bevetés indul! Jön Szeged és a régió legnagyobb csokoládés őrülete, az ÁRKÁD Szeged Csokifesztivál! Magyarország legjobb kézműves csokoládé- és édességmanufaktúrái, extravagáns programok, extrém csokiszobrász show, nonstop csokoládékészítő workshop és minőségi, istenien finom csokoládék és édességek minden mennyiségben.  

VIII. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál

Február 15-17., Székesfehérvár, Alba Plaza

2019-ben nyolcadik alkalommal ad otthont Székesfehérvár központi része, a Palotai kapu tér a Toros Pálinkafesztiválnak. Az eseményre tavaly is majd száz kiállító akkreditálta magát: A hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava lesz jelen a fesztiválon. Valamikor a fesztivál születésének idején robbant ki a hazai gasztroforradalom.

VII. Budapesti Halfesztivál

Február 16-17., Budapest, Pázmány Péter sétány

A VII. Budapesti Halfesztivál végre a Dunaparthoz közel költözik! Éveken át keresték a legoptimálisabb helyszínt és végre megtalálták! Fontos volt, hogy könnyen megközelíthető legyen, pár lépésre lesz a Petőfi Híd budai hídfőjétől, azaz a 4-6- os megállójától, és a az 1- es villamostól sem lesz messzebb 5 perc sétánál. Fontos szempont volt, hogy végre elég nagy területe legyen, és ne kelljen senkinek sárban lépkednie. Az Elte Lágymányosi Campusának több ezer négyzetméteres parkolója több, mint tökéletes helyszín lesz.

Corvin Moziéjszaka 2019

Február 16-17., Budapest, Corvin mozi

Február 16-án este ismét a Corvin mozi mind a hat termében útjára indul a népszerű filmes maraton, s hajnalignézhettek új, még újabb, sőt premier előtti filmeket. A legjobb dolgok idén is változatlanok, vagyis a megvásárolt belépővel korlátlanul látogathatók a termek, illetve filmek, s ez alatt természetesen a büfé is szolgálatra készen várja a látogatókat. A karszalagok ára egységesen 3600 Ft. Külön öröm, hogy a moziéjszaka nézőit már új ülések és friss látványelemek fogadják majd!

JÖN-JÖN-JÖN!

Cziffra György Fesztivál 2019

Február 17-25., Budapest, több helyszínen

“A művészet az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása”. Az idézet Liszt Ferenctől származik, akinek Cziffra György volt bizonyos értelemben a leghitelesebb tolmácsolója. Azon alkotó és előadóművészek, akik képesek egyedülállót, maradandót és időtállót alkotni egyértelműen több részt vállaltak az egyetemes kultúrának az ápolásában. Magyarország mindig is élen járt a művészetek, tudományok legmagasabb fokú művelésében. Büszkeséggel tölt el, hogy a hazánkból induló Cziffra György Fesztivál mára nemzetközileg is ismertté és elismerté vált.

Becherovka Miskolci Farsang

Február 22-24., Miskolc, Erzsébet tér

A Becherovka Miskolci Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes . Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található.

Fantasy EXPO - Cosplay Farsang és AnimePiac

Február 23., Budapest, Ferencvárosi Művelődési Központ

A Ferencvárosi Művelődési Központban ismét egy hatalmas bulival búcsúznak a téltől! Természetesen most is lesz cosplayverseny, vetítések, előadások, bemutatók, klubok, workshopok, AnimePiac, na, és persze a megszokott konzolos részleg, meg még sok minden más meglepetés! 2019-ben sem érdemes kihagyni a Fantasy Expo-t!

Mentes Feszt - A glutén-, laktóz- és cukormentes, egészségtudatos termékek és szolgáltatások fesztiválja

Február 23-24., Budapest, ELTE Lágymányosi Campus

Egy olyan könnyed 2 napos, színes de egyben szakmai fesztivál életrehívása volt a cél, ahol minden egészségtudatos ember megtalálhatja a számára legideálisabb étrendet.

Jegyajánló

Mineshow Tavasz 2019

2019. március 2., 10:00 - 19:00

Március másodikán vár a Mineshow! Változatos programok, látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb videósai várnak.

Zsidó Művészeti Napok 2019

2019. május 25.- június 2.

A Zsidó Művészeti Napok egy olyan rendezvénysorozat, amelyben a zsidó kultúrát nemcsak mint egyedi és unikális örökséget, hanem mint a magyar, az európai és a világkultúra élő, szerves részét ismerheti meg a közönség.

Hey, June!

2019. június 17-25.

A Müpa nyárindító fesztiválja az előző évekhez hasonlóan, több generációból vonultatja fel a hazai könnyűzene képviselőinek legjavát.

Nyári Fesztiválok 2019.

2019. május - október között

Összegyűjtöttük 2019. május - október közötti fesztiváleseményeit az országban. Ha kimaradt vmi írj nekünk.

Nyári fesztiválok

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig,

Újabb Sziget nevek: Post Malone, Franz Ferdinand és sokan mások…

Harminc új név dúsítja az idei Sziget fellépőinek változatos listáját, köztük ott van Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake vagy a Years&Years is. Aki még szeretne olcsóbban jegyeket venni, március 7-ig megteheti. Nézzük a részleteket!

6+1 trükk, amivel a legmakacsabb befőtteket is kinyithatod

Többet ésszel, mint erővel, szokták mondani...

10 védőoltás, amit felnőttként is érdemes beadatni

Az NNK szerint nem csak gyerekkorban kell erre gondolni.

Óriási kamu a vécén lehúzható guriga

Értelmetlen pazarlás, amivel a környezetnek is ártasz.