Programkereső

programválogatás

VasárNapozó

A meteorológia jó időt jósolt mára. Ami nagy szerencse, mert jobbára szabadtéri programokra kell készülnötök augusztus első napján.

fesztiválozzunk!

Follow The Flow, ByeAlex és a Slepp koncertekkel és Burak Yeterrel vár a Beachattack Festival ezen a hétvégén a Plázson!

A „Balaton tengerpartján” július legvégén igazi fesztiválhangulat várható: ezen a hétvégén a Beachattack Festival három napon keresztül felel a nyár legjobb vízparti bulijáért, ahol a hazai kedvencek mellett egy külföldi DJ, Burak Yeter is vendégeskedik.

Alba Regia Feszt – a jazz legyen veled!

Augusztus 9-11-ig ismét Alba Regia Feszt Székesfehérváron. 3 napon keresztül nincs megállás, hazánk legigényesebb zenekarai rázzák fel a várost ingyenesen látogatható koncertekkel.

KERTEM - A nyitó hétvége

KERTEM, július 30-augusztus 1.

Az elmaradt találkozások, beszélgetések, kutyás és biciklis találkozók, kimaradt körök és balkán burgerek július 30-án, pénteken visszatérnek.Újra kinyitják a Kertem kapuját méghozzá egy nagyon izgalmas helyszínen: az új Közlekedési Múzeum ligetes kertjében a Könyves Kálmán körút és a Kőbányai út kereszteződésénél, a felújított Eiffel Műhelyház mellett.

30. Művészetek Völgye Fesztivál 2021

Kapolcs, július 23-augusztus 1.

2021. július 23. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválját, a jubileumi 30. Művészetek Völgye Fesztivált Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.

East Fest Mezőtúr 2021

Mezőtúr, július 27-augusztus 1.

Az igen kedvelt a városi strand és fedett uszoda az East Fest helyszíne.

Óbudai KultÉj 2021

Óbuda, július 31-augusztus 01.

Idén július 31-jén egy kora délutántól késő éjszakáig tartó kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat.A 3. kerületi kulturális helyszínek - amelyek között múzeumok, galériák, kávézó, sörkert és könyvtár is található - összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai kulturális rendezvényt hívjanak életre.

Tisza-tavi Fesztivál

Tiszafüred, július 30-augusztus 1.

Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözik, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek. Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez.

Gyulai Végvári Napok 2021

Gyula, július 30-augusztus 1.

Auer Fesztivál

Veszprém, augusztus 3-8.

IV. GÓLEM Fesztivál

Dunaújváros, augusztus 5-7.

XV. PanyolaFeszt

Panyola, augusztus 6-8.

XIV. Kőszegi Ostromnapok

Kőszeg, augusztus 6-8.

Az 1532. évi török ostromra emlékezve a program színes történelmi kalandra hívja a látogatókat. Évente kerül megrendezésre augusztus elején Kőszegen a Félhold és Telihold – Kőszegi Ostromnapok rendezvénysorozatot, mellyel az 1532. évi közel egy hónapos török ostromra emlékszik a Vas megyei város. A városi civil szervezetek tagjainak nagyszámú jelmezes részvételével zajló, történelmi időket idéző fesztivál mára Kőszeg egyik legismertebb nagyrendezvénye, 2007 óta a „Nyugat-dunántúli régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye”.

Deja Vu Fesztivál 2021

2021-ben sem marad el az ország legnagyobb nosztalgiabulija, a Deja Vu Fesztivál!   Deja Vu Fesztivál 20212021. augusztus 5-6-7Újszegedi Partfürdő  

Keresztury Tibor: Ha érdekel ez a pokoljárás, végig kell velem jönnöd a könyvben

Hűlt helyem című regényéről beszélgettünk a József Attila-díjas íróval.

Iskolakerülés, zaklatás és preparált állatok: híres ifjúsági írók hírhedt ifjúsága

A világirodalom rendkívüli írói már kisgyerekként is rendkívüliek voltak.

Kőnig, Piton, Keating professzor: tudod, melyik regényben szerepelnek ezek a tanárok?

Tanáros kvízünkben ismert regények ismert tanárairól kérdezünk. Rémlik, melyik műben szerepeltek?