Programkereső

E heti vegyes ajánló

Szemrevaló Filmfesztivál

Szeptember 21-30., Művész Mozi, Budapest
4 tematikus blokkban 18 filmet vetítenek, melyek közül több egészen új megvilágításban foglalkozik fontos témákkal. Az idei év egyik szenzációja a legendás rendező, Fritz Lang életének egy szakaszát bemutató thriller, továbbá látható lesz az első interaktív mozifilm, a Late Shift is, melyben a cselekmény alakulásáról a nézők szavazatai döntenek.

Erre a hétre ajánljuk

FIN - Fehérvári Irodalmi Napok

Szeptember 26 - október 1., Székesfehérvár
A FIN - Fehérvári Irodalmi Napok, amely közösségi támogatással szerveződött, 2016-ban jött létre azzal a céllal, hogy a Székesfehérváron évtizedek óta sikerrel zajló irodalmi eseményeket - könyvbemutatókat, felolvasóesteket - összefogja, és egy hatnapos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé.

Turizmus Világnapja

Szeptember 27., Budapest
A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) idén is turisztikai nyílt napot szervez, amelyhez több mint 30 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. Bevásárlóutcák éjszakáját is rendeznek a napon!

Budapest Transzfer Fesztivál

Szeptember 28 - október 1., PIM, Budapest
Az egyszerre titokzatos, félelmetes és reménnyel teli jövő lesz az idei Budapest Transzfer témája. A Petőfi Irodalmi Múzeum nemzetközi fesztiválján írók mellett jövőkutató, politológus, filmrendező, média- és képzőművész is vall arról, milyennek képzeli a jövőt.

Újbuda Jazz Fesztivál

Szeptember 28 - október 1., Budapest
Budapest XI. kerülete két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a MU Színház idén tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Újbuda Jazz Fesztivált.

Szegedi Nagy Sörfesztivál 2017

2017. szeptember 28 - október 1., Dóm tér, Szeged
3 színpadon töménytelen program. Több ezer négyzetméteres Óriás Bajor sörsátor. Élő nagy koncertet ad: Nagy Feró és a Beatrice Király Viktor és Zenekara Freddie és Zenekara 3+2

Jegyajánló

A Hallgatás Napja 2017

2017. október 21.
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

L1danceFest 2017

2017. szeptember 21-27. 16. alkalommal szervezi az L1 Egyesületaz L1danceFest nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválját Budapesten, amely az utóbbi években kiemelkedő szakmai eseménnyé vált. Művészeti vezető és programkurátor: Ladjánszki Márta

Hasznos és érdekes

Jön-jön-jön!

UH Fest

Október 1-8., Budapest
A fesztivál alatt negyven magyar és nemzetközi produkció lép fel, a programot beszélgetések, workshopok és előadások is gazdagítják.

Magdafeszt

Október 2-10., Debrecen
Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából a Csokonai Színház fesztivált szervez, melyen a debreceni írónő műveiből készült vagy általuk inspirált produkciókat láthat a közönség.

Móri Bornapok Népzenei és Néptánc Fesztivál

Október 4-8., Mór
A Móri Borvidék az Ezerjó hazája, ahol az 1934 (!) óta folyamatosan megrendezésre kerülő rendezvény "ezerjó" programmal vár kicsiket és nagyokat. Borkóstolás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok, könnyűzenei koncertek és színes forgatag fogadja Önt is!

Villányi Vörösbor Fesztivál

Október 6-8., Villány
"Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, fellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban."

Budapest Music Expo

Október 6-8., Hungexpo
Bár eddig is gigarendezvénynek számított, az idei lesz az eddigi legnagyobb Budapest Music Expo. A zenei kiállítás immáron 18.000 négyzetméteren várja az érdeklődőket. Több tízezer hangszer kipróbálható lesz.