Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál

január 16-18., Budapest, MU Színház

Az Orkesztika Alapítvány szervezésében  SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál (21. évad) rövid koreográfiák nyitott és nemzetközi szakmai fóruma. A fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató, és már tapasztalt koreográfusok at és táncosokat egyaránt bátorítsa, elősegítse szakmai fejlődésüket, legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

január 17-19., Budapest, BOK Csarnok (SYMA)

A Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás szakértőinek és kiállítóinak segítségével gazdagodjon tudással, élje át, tapasztalja meg, próbálja ki, amire szüksége lehet a tökéletes fürdőszobához! Ha szeretne jó döntést hozni fürdőszobájával kapcsolatban, ha ötcsillagos wellness-élményre vágyik otthonában, 2020. január 17-19. között látogasson ki a budapesti BOK (SYMA) Csarnokba!

Téli Etyeki Piknik

január 18., Etyek Gasztrosétány

„Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor!” Rendszerint ezzel a hívogató felütéssel invitálják a szervezők a gasztronómia és a borok szerelmeseit Budapest szőlőskertjébe, Etyekre, ott is az Újhegyi pincesorra, azaz a Gasztrosétányra. Itt rendezik meg ugyanis évente négy alkalommal, évszakonként az Etyeki Pikniket, mégpedig mindig az adott időszak kulturális és szezonális jellegzetességeihez igazodva.

Debreceni Horgász-Vadász Expo

január 18-19., Debrecen, Debrecen Plaza

A legjobban várt debreceni rendezvény! Amivel találkozhatsz: horgászbotok, orsók, kiegészítők, horgász felszerelések, vadász felszerelések, kiegészítők és technikai újdonságok a horgászat világából, KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG A RENDEZVÉNYEN MEGTALÁLHATÓ TERMÉKEKRE és még számos érdekesség várja kilátogató vendégeinket!

Jégpályák Éjszakája 2020

január 18-19., Országos rendezvény

Január 18-án, szombaton országszerte több helyszínen, jön a negyedik Jégpályák Éjszakája. A Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban döntött úgy, hogy a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan országos rendezvényt indít, amelyen mindenki korcsolyát húzhat. Idén először több helyen ki lehet próbálni a jégkorongot is, emiatt is érdemes lesz korcsolyát ragadni január 18-án. Az eseményen részt vevő jégpályák listája a következő oldalon folyamatosan bővül: https://www.jegkorongszovetseg.hu/jegpalyak-ejszakaja

ZENEI FESZTIVÁLOK

A világ legjobbjai a Soundon: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Kygo és sokan mások

Az idén csúcsra járatott Balaton Soundot – a most bejelentett fellépőket nézve - kínálatban akár felül is múlhatja jövőre a nyár legnagyobb európai vízparti bulija. Több mint húsz név már biztos, köztük olyan headlinereké, mint a DJ Mag éllovasai, a Dimitri Vegas & Like Mike duó, a Sound kívánságlistájának állandó vezetője, Martin Garrix, vagy Kygo, aki legutóbb is teltházas koncertet adott a fesztiválon. A Sound 2020 az eredeti időben és helyszínen lesz: július 8-12 között, Zamárdiban.

Átlátszó Hang 2020 Újzenei Fesztivál

január 7-20., Budapest, Zeneakadémia, Műcsarnok, Három Holló Színpad, Trafó, Francia Intézet, FUGA, BMC, Koncertterem Vakok Iskolája - MVGYOSZ Székháza, Fészek Művészklub, Várkert Bazár

Létezik női vagy férfi zene? Ezek női és férfi hangokból állnak? Másként hallgatnak férfiak női zeneszerzőket, mint férfiakat és fordítva? Lehet rovarhangokból kíséretet komponálni egy versenyműhöz? Vagy kézjelekkel vezetni egy elektronikus eszközökön játszó szólistát? Lehet beatbox hangokkal történetet mesélni?

Jegyajánló

MINDENMÁS

Operavizsga Fesztivál 2020

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem), január 13- 26.

A Zeneakadémia 2020-ban hetedik alkalommal rendezi meg az Operavizsga Fesztivált. Több zenei felsőoktatási intézmény érkezik külföldről Budapestre, hogy rendhagyó „operavizsgákat” adjanak elő. A Zeneakadémia és külföldi egyetemek énekes hallgatói tehetségüket és színpadi rátermettségüket.

SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál

MU Színház, január 16-18.

Az Orkesztika Alapítvány szervezésében  SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál (21. évad) rövid koreográfiák nyitott és nemzetközi szakmai fóruma. A fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató, és már tapasztalt koreográfusok at és táncosokat egyaránt bátorítsa, elősegítse szakmai fejlődésüket, legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2020 januárjában, huszonegyedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált.

Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

BOK Csarnok (SYMA), január 17-19.

A Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás szakértőinek és kiállítóinak segítségével gazdagodjon tudással, élje át, tapasztalja meg, próbálja ki, amire szüksége lehet a tökéletes fürdőszobához! Ha szeretne jó döntést hozni fürdőszobájával kapcsolatban, ha ötcsillagos wellness-élményre vágyik otthonában, 2020. január 17-19. között látogasson ki a budapesti BOK (SYMA) Csarnokba!

Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál - BIDF

Budapest, Cinema City Aréna, 2020.január 27-február 2.

2020. január 27 és február 2 között 6. alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.   

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás