TOP10 BRAND
1
24 999 532 RU
2
BLIKK 933 028 RU
3
INDEX 881 076 RU
4
IDOKEP 710 940 RU
5
ORIGO 705 636 RU
6
RIPOST 519 928 RU
7
FEMINA 484 772 RU
8
BORSONLINE 463 624 RU
9
TELEX 450 704 RU
10
PROMOTIONS 372 504 RU
1
24 999 532 RU
2
BLIKK 933 028 RU
3
INDEX 881 076 RU
4
IDOKEP 710 940 RU
5
ORIGO 705 636 RU
6
RIPOST 519 928 RU
7
FEMINA 484 772 RU
8
BORSONLINE 463 624 RU
9
TELEX 450 704 RU
10
PROMOTIONS 372 504 RU

Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

eSzínház Fesztivál - online színházi szemle

Online, szeptember 16-25.

18 színház és társulat 19 előadásával érkezik Magyarország egyetlen online színházi szemléje, az ESZINHÁZ FESZTIVÁL, szeptember 16-25-ig! 15 prózai, 4 gyermek- és ifjúsági előadás, 2 élő kerekasztal-beszélgetés, szakmai zsűri, közönségszavazás. A fesztivál zárásaként a zsűri értékelése alapján szakmai díjak is kiosztásra kerülnek. A nézők is szavazhatnak! A legtöbb voksot kapó előadás elnyeri az eSzínház Fesztivál Közönségdíját. Az eredményhirdetést élőben közvetítik! Hogyan és meddig lehet megnézni az eSzínház Fesztivál előadásait?Az egyes előadásokat közvetlenül megvásárolt jeggyel, vagy fesztivál bérlettel tudod megnézni kizárólag 2022. szeptember 16-25-ig. A zsűri tagjai:- Fullajtár Andrea színművész,- Béres Attila igazgató-rendező,- Göttinger Pál rendező,- Kelemen Kristóf dramaturg,- Tóth Barnabás filmrendező.A zsűri munkájában részt vesz továbbá Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője.

Európai Hidak: Budapest-Amszterdam

Müpa, szeptember 16-30.

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezi közös, 2013-ban indult tematikus fesztiválját, amelynek középpontjába a tavalyi megújulás után ismét egy város került. Szeptember 16-tól 30-ig a vibráló, sokszínű és nyitott Amszterdam és Budapest között épül meg a képzeletbeli híd a kultúra segítségével: klasszikus zene, jazz- és popkoncertek, valamint kultikus filmek kísérik a hollandiai „utazást”. Ősszel folytatódik a Müpa és a BFZ közös fesztiválja, az Európai Hidak, ezúttal Amszterdammal a fókuszban; a város egyedi kultúrájába könnyűzenei és klasszikus koncertek mellett kultfilmek vetítései nyújtanak betekintést. Az eseménysorozat keretében Budapesten lép fel többek között az Amszterdami Concertgebouw Zenekara Fischer Iván vezényletével és Kelemen Barnabás hegedűjátékával, a streaming listákat vezető fúziós zenét játszó zongorista, Joep Beving, Fassang László és holland pályatársa, Sietze de Vries pedig orgonapárbajt vívnak. A fesztivált a maga nemében páratlan Metropole Orkest bő hatvantagú formációja nyitja állandó vendégkarmesterük, Miho Hazama vezetésével, a holland roots-rockban utazó Dawn Brothers az idestova húsz éve Magyarországon is élő osztrák dalszerző-előadóval, Ripoff Raskolnikovval ad közös koncertet, és az Európai Hidak kedvéért áll össze a tavaly az Év Európai Jazz-zenészének választott Tineke Postma szaxofonos az Amsterdam–Budapest Underground nemzetközi kvartettet alapító Fenyvesi Márton gitárossal és Tristan Renfrow dobossal. A fesztivál társszervezője, a Budapesti Fesztiválzenekar is Amszterdam nyitott kultúrájához illő hangversennyel készül: a pár éve elhunyt Louis Andriessen különleges darabja mellett Mozart saját maga és testvére számára írt kompozíciója, valamint Beethoven grandiózus „Eroicája” is felcsendül. De Fischer Iván nemcsak a BFZ-vel, hanem az Amszterdami Concertgebouw Zenekarával is fellép, amelynek tiszteletbeli vendégkarmestere. A hangversenyen Bartók Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulójára írt Táncszvitje és – Kelemen Barnabás közreműködésével – Hegedűversenye, végül Beethoven V. (c-moll, „Sors”) szimfóniája hangzik el. A fesztivál keretében a filmművészet holland vonatkozású remekeit is újranézhetjük Réz András filmesztéta kalauzolásával, látható lesz mások mellett a Párizs, Texas és a Leány gyöngy fülbevalóval.

XVI. Ars Sacra Fesztivál

Budapest, szeptember 16-25.

2022-ben is Ars Sacra Fesztivál!„Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!” – ezzel a gondolattal indítják a 2022-es esztendőt és egyben készülünk a XVI. Ars Sacra Fesztiválra, amely ebben az évben újra szeptember harmadik hetében jelentkezik magas színvonalú, műfajilag sokszínű, a történelmi egyházakhoz kapcsolható művészeti alkotásokat és produkciókat bemutató ingyenes programkínálatával.Az idei mottóval arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy "járjuk együtt a szeretet útját! Van, akit könnyű szeretnünk. Aki elfogad és megért bennünket, kedvességével kifejezi gyengéd érzelmeit, aki aggódik és törődik velünk, akivel rokonlelkek vagyunk. Ezek a megtapasztalások óriási erőforrást jelentenek emberi életünkben. Ám a szeretet sokszor önmeghaladásra hív. Arra az elengedésre, amikor saját elképzeléseinket, előítéleteinket kell hátrahagynunk, hogy meg tudjon érkezni hozzánk a másik ember és új dolgokat tanuljunk tőle. Szabaddá tehetjük magunkat a másik ember számára.A művészi élményekbe való bekapcsolódás hasonlít ehhez az elgondoláshoz. A zene, az irodalom, a képzőművészet világában új dimenziókat fedezhetünk fel, nemcsak önmagunkban, de a másikban és a transzcendensben is. Legyünk nyitottak a hit ihlette, szakrális művészeti alkotások felé és engedjük, hogy erőforrássá váljanak életünkben!Kívánják, hogy az idei Ars Sacra Fesztivál látogatói megtapasztalják a művészet pezsdítő, gyógyító, iránymutató szerepét. Mi, az Ars Sacra Alapítvány munkatársai 2022-ben is azon leszünk, hogy minél sokszínűbb programkínálattal segítsük ennek megvalósulását!"

Corvin 100!

Corvin mozi, szeptember 17.-november 21.

100 éve, 1922. november 21-én nyitották meg a Corvin mozgóképszínházat.A szeptembertől novemberig tartó ünnepi programsorozat ennek az évszázadnak a legfontosabb állomásait, legendás bemutatóit idézi fel. A rendezvény maratoni filmnézéssel indul: a Corvin moziéjszaka a közelmúlt egyik legsikeresebb eseménye. Ezt követően visszatér a kezdetekhez: a Névadók mozija sorozatban a nyitástól az ötvenes évekig vetített fontos alkotások láthatók a magyar filmtörténet kiemelkedő alkotóitól. A Best of sorozat a külföldi legendás bemutatókat idézi, olyan filmekkel, amelyekre nem egyszer a „villamosmegállóig állt a sor”, de nem feledkezik meg a magyar kasszasikerekről sem. Meglepetés vendégekkel is találkozhattok, de lesz közönségtalálkozó és mozitörténeti séta is!

Corvin Szezonzáró Sörfesztivál

Corvin Sétány, szeptember 21-25.

Malátarajongók, figyelem! A nyári szezont idén is ötnapos sörömökkel zárják a Corvin sétányon, hogy közösen áldozzatok a minőségi sörök oltárán. Találkozás szeptember 16. 21. és 25. között a belváros szívében, és töltsétek meg korsóitokat és a pillanatot sörömteli élményekkel!Mi vár Rád?30-nál is több kiállító, közel 150 féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról.Találkozz a sörfesztiválon kedvenc IPA-iddal, EPA-iddal, APA-iddal, különleges fűszerezésű gyümölcsös sörökkel, a szűretlen búzákról és precíz lágerekről nem is beszélve. Lesz cseh ??, belga ??, angol ??, német ?? és magyar ?? választék, valamint a habzó italok mellé finomabbnál finomabb sörkorcsolyákkal is készülnek kiállítóik.

French Food Festival • Vive la France

Botellón Terasz, szeptember 22-24.

Szeptember 22-24. között beköltözik a Kazinczy utcába a francia elegancia és a kifinomult ízek. Bor, pezsgő, isteni falatok... "Szinte látukk a lelki szemeink előtt, ahogy a bajszos francia monsieur hetykén pózol csinos sapkájában és csíkos pólójában, kezében jópár baguette-tel és egy minőségi vörösborral..."A francia gasztronómia nem véletlenül virít az UNESCO szellemi kulturális örökségének listáján - kóstoljatok bele ti is a legjavába három napon keresztül a Botellón Teraszon.

Eleven Ősz 2022 a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyedben

Bartók Béla Boulevard, szeptember 23-24.

Megújult programözönnel várja a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az Eleven Ősz nyárzáró fesztivál.

Hegyvidéki Ősz - Gesztenyenap

XII., kerület, több helyszínen, szeptember 25.

Kreatív, különféle műfajokat ötvöző, szabadtéri családi programok, koncertek és műsorok, különleges gasztroélmények a Hegyvidéken. Három helyszínen! MOMKULT – Belső kert I Csörsz u. 18. 10:00-16:00Rolando bűvészműsoraiModern, humoros bűvészműsor, amiben a sokoldalú mágus igazolja a világhírű Houdini mondását: “A bűvészet művészete végső soron nem más, mint szórakoztatás céljából történő csalás.” Játszóház ProjektA Játszóházban újonnan kiadott társasjátékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lehetsz gyerekkel vagy felnőttekkel, lehettek 2-en, de akár 8-an is, a Játszóházban találtok nektek való játékot a három percestől a háromórásig, a partijátéktól az elmélyülősig, a szusistól a Marsosig. A játékmesterek szívesen ajánlanak játékokat és segítenek megérteni a játékszabályokat. ZenebatyuÖkohangszer bemutató Sőnfeld Mátyás pedagógus, pszichopedagógus, zeneterapeuta saját készítésű hangszereivel, zenei rezgéskísérletekkel, vidám mesés zenefoglalkozásán. Paradicsom ProjektA Paradicsom Projekt kreatív foglalkozásai egyfajta szemléletközvetítés, mely arról szól, hogyan tehetjük szebbé, jobbá, egészségesebbé és örömtelibbé mindennapjainkat úgy, hogy közben figyelünk magunkra és a körülöttünk lévő tágabb és szűkebb környezetünkre. Titkos kert foglalkozásukon bárhol elültethető, nagy tűrőképességű sziklakerti növénykét helyeznek a gyerekekkel földdel teli, saját készítésű papírtölcsérbe. Képek, dekorációk a kertből! c. foglalkozásukon pedig növényes papírképeket, só-liszt gyurma növényes nyomatokat készítenek a gyerekek az adott évszak virágaival, terméseivel. Plüssmacivarró workshop a Maciművek jóvoltábólVarrd meg saját, kedves, tenyérbe simuló plüssmackódat, aki titkos kívánságaid őrzője lesz egy életen át! Az új barát megálmodásában Monzák-Simon Krisztina, a Maciművek megálmodója lesz a segítségedre, akinek több mint 20 év tapasztalat van az ujjaiban. Helen Doron English HegyvidékA Helen Doron English egyedülálló módszer és intézményhálózat, ahol több mint 35 éve tanulnak sikerrel angolul a gyermekek 3 hónapos kortól 19 éves korig, világszerte. Kis csoportokban, lépésről-lépésre felépített tananyagokkal, sok játékkal és ismétléssel, professzionális tanárokkal zajlanak a foglalkozások. A Hegyvidéken már több mint 15 éve működik nagy sikerrel nyelvcentrumuk, számos diák nyelvvizsga-felkészítésében vettek részt. Vitéz László Bábjáték-automataInteraktív bábautomata kicsiknek és nagyoknak. A folyamatos működését a Kolibri Színház 2-3 színészművésze biztosítja. Időről-időre újabb bábokkal és jelenetekkel bővül a kínálata, nem véletlen, ha órákra ott ragadnak a gyerekek és persze szüleik is. Kosaras körhinta Népi játszótér – Regélő meselabirintusEgésznapos közösségi játszótér meserengeteggel kicsiknek és nagyoknak.Aki részt vesz a kalandokban, csodálatos barangolásnak lehet részese a mesék és a csillagos ég között. Hűst adó „csillagsátor” alatt a vándorok útra kelnek, magból lisztet őrölgetnek, lisztből cipót sütögetnek, s tarisznyával útra kelnek… Óriások és törpék birodalmában barangolhatnak, tündérek és boszorkányok földjén utazgathatnak, s végül kiszabadíthatják a sárkány birodalmában raboskodó csillagokat. Királyok, pásztorok legendáit hallgathatják, s közben a varázslatos kézművességgel benépesíthetik a tetejetlen fát, amely összeköti a három világot – az alsót, a felsőt s a középsőt -, s ágai között ott bújik a Nap és a Hold. Hét játékmester irányítja a próbákat. A játékot a magyar jeles naphoz kapcsolódó mesék rítusa, kézműves mesterségek, játszóház és műhelytitkok kísérik. Sültü Zenekar: gyermektáncház, hangszerbemutatóA Sültü Zenekar nem feldolgozásokat, hanem idős csángó mesterektől tanult hagyományos moldvai csángó és gyimesi népzenét játszik. Szeretnéd meghallgatni zenéjüket, megismerni a moldvai táncokat, megtanulni aszép, régi csángó énekeket? Tarts velük! 17:00 Söndörgő – Szabadtéri színpadA Söndörgő nem egy átlagos balkáni banda. A rézfúvósok vagy hegedűk használata helyett ez a magyar együttes a tambura köré épült – igazi tambura zenekar. A tambura egy kis pengetős hangszer, amely a mandolinra emlékeztet. Ehhez hozzáadunk fúvós hangszereket, harmonikát, dobokat, és máris megvan a Söndörgő hangzás. Zenéjük a szerbek és horvátok, a magyarországi délszlávok hagyományaiból származik. Az együttes ezt a kevéssé ismert balkáni hagyományt kutatja, feldolgozásokat és saját alkotásokat hoz létre, amit a koncerteken ad elő. A Söndörgő repertoárjának hagyományos része Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által összegyűjtött dallamokból, valamint közvetlenül mestereiktől tanult darabokból áll össze.Amit a Söndörgő ragyogóan ötvöz, az a hagyományok tisztelete, az innováció iránti vágy és a tüzes megállíthatatlan virtuozitás. Dénes Ábel – Nagybőgő, TapanEredics Áron – Prím tambura, cselló tambura, Derbuka, SazEredics Benjamin – Brácstambura, trombitaEredics Dávid – Prím tambura, basszprím tambura, klarinét, alt szaxofon, KavalEredics Salamon – Basszprím tambura, harmonika, Hulusi, pásztorfurulya, cselló tambura

Puskin Kuckó 2022 ősz-tél

Puskin Kuckó, szeptember 10.-december 18.

Néhány hét és vége a nyárnak: ahogy minden ősszel, most is újraindul a Budapest Film családi programsorozata a fővárosi Puskin moziban, minden szombaton és vasárnap filmvetítésekkel, bábelőadásokkal, koncertekkel, visszatérő és új vendégekkel, és még a szokásosnál is több kuckós mozizással várnak benneteket!  

PesText

Budapest, több helyszínen, szeptember 23.-október 1.

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált 2019-ben alapította a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület). 2022-ben immár negyedik alkalommal szervezik meg a programsorozatot, melyen ismét a világirodalom kerül a fókuszba.A PesTexten nemcsak felolvasások és beszélgetések, hanem szakmai workshopok, koncertek, kiállítások, összművészeti- és gyerekprogramok, valamint sok egyéb izgalmas intellektuális kaland várja a látogatókat.

Őszi Széll - Nyárzáró Utcabál

Széll Kálmán tér, szeptember 25.

Itt van az ősz, itt van újra, épp ezért össze is fújja a tér napos oldalán a legeket a Széll.Szeptember 25-én utcabált hirdet a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba étterem és az Easy AS. Úgy láttuk tetszett a tavaszi kiadás, szeretnék veletek méltó módon elbúcsúztatni a nyarat, ezért rengeteg zenei programmal és utcai ételkülönlegességekkel készülnek erre a szép őszi vasárnapra. Programok: PingrumbaGyereksarok a KidSpirit jóvoltából 12:00 és 17:00 óra között:kézműves foglalkozásokkal, óriás buborékfújással, aszfaltrajzolással és arcfestéssel várjuk a legkisebbeket aPingrumbában. Sárkány bár 12:00-tólRuhavásárral is készülünk a Sárkány neonnal övezett pincéjében, ahol Ping csapat tagjainak portékái közül válogathattatok majd, lesznek ruhák, cipellők, csecsebecsék, kincsek és minden más is.Az utcai fronton pedig natúrborokkal készülünk a Sárkány szelekciójából, keressétek a standunkat! Easy Art SpaceA nyárzáró nem maradhat tánc nélkül!Ismét izgalmas line-uppal és kicsattanó kedvvel lépegetünk bele a vasárnapba.Reggel 10-től este 10-ig a teraszon utaztatnak minket kedvenc lemezlovasaink:10:00 Mazsola és Tádé13:00 Kele14:00 Sobek15:00 tb-3rio16:00 Sabani17:00 Switch Nollie18:00 Adis is OK19:00 Gilberto Pomelo20:00 Tom Ato21:00 Krudy Cocktail ClubMindeközben bent a házban a fenntarthatóságot támogatva vásárolhattok 11 különböző kiállítótól kerámiákat, vintage, second hand, upcycled ruhák és ékszereket a DUNNOWATTOWEAR vásáron. Nemdebár zenei programok:11:00 A TITOKZOKNIK ÁRULÁSA - DJ MOSOGATÓ14:00 ŐSZI SANZON - BAHAMA KÁOSZ, DJ MY.KEY18:00 ŐSZI KOPÁCS - DUEL, PETER BERNATH22.00 DJ HÁZASPÁR - MARCEL, DALMA Színház:17:00 FIGURINA BÁBSZÍNHÁZ: GRIM/M/ASZOK Gasztro A Pingruma különleges Ping menüje a megszokott ételeken kívül 12:00-tól, amíg a készlet tart:Gomba / tépett bárány shawarma lepénykenyéren, tahinivel és ambával.