Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

HR Fest 2018

Október 18., Akvárium Klub

HR szakmai fesztivál - 2018 brainstormingja a munka új világáról, best of nemzetközi és hazai gondolkodók a munkaerőpiacot érintő technológiai, társadalmi változásokról.A robotok kiléptek a spájzból és minden erejükkel azon vannak, hogy jobbá tegyék a munkahelyeinket. Segítünk nekik vagy még mindig félünk tőlük? Hogyan teszi agilissá a gig talent a cégeket? Hogyan néz ki a jövő irodája? Lesznek-e egyáltalán irodák vagy a colony protokoll uralja majd a munka világát?A HR fest egy olyan platform, ahol az ország 800 meghatározó HR- és cégvezetője együtt szedik szét a legújabb trendeket, hogy aztán meglepő helyekről érkező inspirációkkal, sokat tapasztalt szakmai segítséggel újraszabják azokat cégükre, saját magukra.

XVII. Gödöllői Liszt Fesztivál

Október 18-22., Gödöllői Királyi Kastély

Az elmúlt években a hazai zenei élet kiemelkedő eseményévé vált a gödöllői Liszt Fesztivál, amelyet minden esztendőben a kiváló zeneszerző születésnapjához kapcsolódva rendeznek meg októberben.  

Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál

Október 20., Budai hegyek

Futás és természetjárás egyben! Mi sem ötvözhetné jobban a két szabadidősportot, mit az erdő, a természet adta környezet! Két legnépszerűbb rendezvényünk a futás és a természetjárás köré épül fel. Sokan az őszi események közül is hiányolták mindkettőt. Most a kettőt ötvözték, helyszínnek a Budai-hegyek Panoráma futókörét választják.

X. Temofeszt - Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál

Október 20-22., Magyar Vasúttörténeti Park

A TEMOFESZT Közép- és Kelet-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása, amely immár tízedik éve ötvözi a szakmaiságot a vasútmodellezés szórakoztató oldalával. Az elmúlt évek során a vasútmodellek mellett az RC járművek is megjelentek a kiállításon, hogy ezzel is egyre többet mutathassunk ebből a részletgazdag a világból – kicsiben.

Felnőtt Birkózó Világbajnokság

Október 20-28., Papp László Budapest Sportaréna

A Nemzetközi Birkózó Szövetség 2016 szeptemberi döntése értelmében 2013 után ismét Budapesten rendezik mindhárom szakág - szabadfogás, kötöttfogás, női birkózás - világbajnokságát.

Jegyajánló

Budapest Bár a Müpában

2018. október 22., 15:30

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

Free Food Expo és Konferencia 2018

2018. november 3., 9:00, Lurdy-ház, Budapest

A fesztivál célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsenek a mentes élelmiszerek gyártói, az étel-érzékenyekre és allergiásokra külön figyelmet fordító szolgáltatók valamint maguk az érintettek, azaz az ételallergiával, ételintoleranciával küzdő fogyasztók között.

PlayIT Show Budapest

2018. november 17-18.

2018 novemberében, kétnapos rendezvénnyel érkezik a 15. budapesti PlayIT Show! A legmenőbb játékok, a legismertebb videósok, a legújabb technológiák várnak rád.

A kékszakállú herceg vára - sétáló színház

2018. október - december

A száz éve bemutatott Bartók opera prózai változatának különlegessége, hogy a nézők szobáról szobára vándorolnak a színészekkel a kínzókamrától a hetedik ajtón át a végkifejletig, a budavári Mikve különleges tereiben.

Fesztiválhíradó

A legnagyobb sörünnep

A müncheni hagyományokat folytatva, ahol minden évben a bajor miniszterelnök és polgármester veri csapra az első hordót, ezzel megnyitva a rendezvényt, az Oktoberfest Budapest hivatalos megnyitójára szintén illusztris személyeket kértek fel. A tematikusan felépített forgatókönyv szerint, a programok jellegével a fesztivál valamennyi napja két részre bontható, így sokkal színesebb programlehetőséget kínál.

A Városmajori Színházi Szemle díjátadója

Kiosztották a 2018. évi Városmajori Színházi Szemle díjait, ahol a szakmai zsűri 7 kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott A vád tanúja, Illatszertár, Cabaret, A képzelt beteg, Volpone és a Furcsa pár című előadásokat. A

Hasznos és érdekes

Bréking: Ed Sheeran a Szigeten
Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

Jön-jön-jön!

Primanima 2018

Október 24-27., Budaörs, több helyszínen

Október 24. és 27. között hetedszer jön a Primanima, ahol ismét a fiataloké a főszerep! A négynapos fesztiválon hazai és nemzetközi diákok, elsőfilmes fiatal alkotók rövidfilmjeit vetítik, emellett egész estés filmek (Ruben Brandt, a gyűjtő, A kenyérkereső, Kutyák szigete, This Magnificent Cake!), workshopok (kísérleti filmes, kritikaíró, animációsfilm-készítő), mesterkurzusok, kiállítások és koncertek (Zuboly, Dzsinnkaladzsi, Csángálló) is színesítik a programot.

Országos Rajzfilmünnep

Október 26-28., Budapest, több helyszínen

2018. október 26-28. között immár hatodik alkalommal rendezi meg a KEDD Animációs Stúdió az Országos Rajzfilmünnepet. A rendezvény keretében országszerte több mint 100 helyszínen − mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban − ünneplik ingyenes vetítésekkel az Animáció Világnapját. Különleges alkalom az ünneplésre, hogy 40 éve láthattuk először a televízióban A kockásfülű nyulat. Az évforduló kapcsán Richly Zsolt filmrendező egyéb filmjei is láthatóak lesznek, köztük a tavaly bemutatott Luther rajzfilmsorozat.

Limmud Mozgókép fesztivál

Október 26-28., European Youth Centre Budapest

Töltsd a Limmud Fesztiválon a hétvégét! Az Európa Tanács Budapesti Ifjúsági Centrumának csodálatos panorámája és rendkívüli programok várják! A film a korszellemre fürgén reagáló művészet. A zsidó témájú mozi új európai reneszánsza talán épp annak köszönhető, hogy a filmvilág hamar válaszolt arra a nemzedékek közti párbeszédre, amely a zsidó világot új lendületbe hozta.

Zöldgömb Fesztivál 2018

Október 28., Akvárium Klub

Immár második alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál. Töltsed velük a napot és tudj meg többet arról, hogyan óvhatod bolygónkat! Játék és sok-sok nyeremény mellett, az egész család számára lesznek hasznos, érdekes és szórakoztató programok, ismeretterjesztő előadások. A részletekért látogass el honlapjukra, vagy kövesd a fesztivál Facebook eseményét. A belépés díjtalan!  

Ők a magyarok 10 kedvenc kutyája

A top 10-be két magyar fajta is belefért, míg más, világszerte nagy népszerűségnek örvendő fajták kimaradtak a listából.

20 érdekesség, amit nem tudtál Karl Lagerfeldről

Magyarországon is kaphatóak lesznek a Chanel vezető tervezőjének kreációi, össze is gyűjtöttünk pár izgalmas tényt róla.

Ezek a leghülyébb indokok, amik miatt repülők visszafordultak

Elfajult a jógázás, kukacok hullottak az égből, vagy összebalhéztak a stewardessek.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22. 15:30, MÜPA

Jegyvásárlás