Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

VI. Óbudai Blues Fesztivál a Kobuci Kertben

Július 23-27., Kobuci Kert, Esernyős

Évről évre világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze az óbudai Zichy-kastély kertjében, hogy az élő blues örömébe invitálják a közönséget. Ez a találkozás mára a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepévé nőtte ki magát: ennek is köszönhető, hogy a kelet-európai blues ma nemcsak egy tradicionális műfaj, hanem eleven, kortárs művészi erő is!

LB27 Reggae Camp Fesztivál

Július 24-28., Cegléd Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

5 nap Jamaica ismét közeleg! Legutóbbi helyszínükön, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont mögötti területünkön szól majd 5 napon keresztül a reggae 2018. július 24-29. között! Jelezzék a munkahelyeken, írják be a naptárjukba, hogy július utolsó teljes hete a kihagyhatatlan REGGAE CAMP! 

East Fest 2018

Július 24-28., Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda

STRAND, BULI, NYARALÁS 2018-BAN IS! Az elmúlt év nagy sikere után, idén ismét már kedden elindul az őrület, és akár öt napon keresztül, egészen vasárnap délig tarthat a mezőtúri nyaralás. Idén is a jól megszokott helyszínen, a Mezőtúri Városi Strandon és a mellette lévő hatalmas ligetben, gyönyörű, parkos környezetben találkozhatnak a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival.

Tusványos

Július 24-29., Tusnádfürdő

A szenvedéllyel többnyire az értelmet szokás szembeállítani, mint ami megzabolázza, keretet szab, esetleg irányt ad neki. Lehetséges, hogy a világ többi részén ez így van, de nem Tusványoson. Tusványoson idegenül érzi magát a hideg ráció, még a matematikának is lelke van, Tusványoson 1+1 az nem 2, hanem egy pár, 1+1+1 már közösség.

FEZEN Fesztivál

Július 25-28., Székesfehérvár

 A nyárestéket koncertrengeteggel forrósítja a FEZEN 2018-ban is. Pitbull, Helloween, The Prodigy, Mr. Big, Enter: Shikari, Boban Markovic, Ákos, Ministry, Tankcsapda, Rúzsa Magdi, Quimby – csak néhány név az idén 21 éves fesztivál kínálatából. Természetesen a zenéé a főszerep, de a kortárs színház, a mozi vagy a regeneráló, átmozgató programok sem maradnak ki a kínálatból.  

Jegyajánló

11. Ördögkatlan Fesztivál

2018. július 31 - augusztus 8.

Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak.

Benczúr Kerti Esték

2018. június 23. - augusztus 8.

Budapesten, a Benczúr utcai patinás épület kertjében második alkalommal nyílik meg a megújított szabadtéri színpad, ahol különleges nyári koncertekkel, színházi előadásokkal, klasszikus magyar filmekkel és sörterasszal várják  a látogatókat.

Vidéki Színházak Fesztiválja

2018. szeptember 3-9., Pesti Magyar Színház

A Pesti Magyar Színház fogadja a fesztivált, melynek keretében a hét nap alatt nyolc előadás  várja majd a színházkedvelő közönséget.

32. Mesterségek Ünnepe

2018. augusztus 17-20., Budai Vár

Családi fesztivál, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak halbőr varróval, íjkészítővel, kalligráfussal, miniatűr készítővel és sok más, különleges mesterség képviselőjével.

Fesztiválhíradó

Júliusban ismét Magyarországon lép fel a Scooter

Hivatalosan is bejelentette a Campus Fesztivál, hogy július 20-án Debrecenben is fellép a negyedszázados jubileumát ünneplő technobanda.

Különleges Borfesztiválra készülnek Tolcsván!

Idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre a nyár egyik legborosabb és (talán) legbulisabb fesztiválja, Tolcsvai Borfesztivál.

Hasznos és érdekes

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

Megjelent a Balaton Sound Himnusza

Lotfi Begi, Jumodaddy és Myra Monoka nevét fémjelzi az idei Balaton Soundhimnusza, A Parton Várlak!

Jön-jön-jön!

Alba Regia Feszt - Jazz Fesztivál

Július 30.-augusztus 1., Székesfehérvár, Belváros

Dzsessz, szving, blues, ragtime, dixieland, bepop, cool, fusion – nagyvilági dallamok a legnagyobbaktól. A fesztivál különlegessége, hogy Székesfehérvár történelmi belvárosának izgalmas helyszínein, impozáns terein szólalnak meg a koncertek, így a művészi élmény és hangulat megsokszorozódik.

Ozora Fesztivál

Július 30.-augusztus 5., Dádpuszta

Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.

11. Ördögkatlan Fesztivál

Július 31.-augusztus 8., Kisharsány, Palkonya, Nagyharsány, Villánykövesd, Beremend

A Bárka Kikötő baranyai horgonyzása az Ördögkatlan Fesztivál lassan hagyományosan a térség egyik legfontosabb kulturális eseménye.

KolorCity Fesztivál

Augusztus 1-20., Kazincbarcika

Kazincbarcikából Kolorcity lesz, ahol egyedülálló képzőművészeti és kommunikációs projektek, illetve egy különleges összművészeti fesztivál, a Kolorfeszt várja a művészetbarátokat.

TRAILER

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser. Nézd meg az előzetesd, amelyből az is kiderül, mit kezdtek a film alkotói a Queen frontemberének szexuális orientációjával.

A bőröd megmondja, igyál-e még vizet

A nagy melegben muszáj többet inni, mert baj lesz. Sebaj, gyorsan ellenőrizeheted, szükséged van-e egy kis plusz folyadékra.

Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Nem hiszed el, de a legegyszerűbb a legjobb a coleslaw esetében is.

Így lehetsz a gyereked bizalmasa

Előfordult már, hogy a gyereked hozzád sem akart szólni? Mutatjuk, hogyan bírhatod szóra ilyenkor is.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás