Programkereső

online programok

Szombati aktuális

Programkínálat tekintetében ez a nap a sokszínűség jegyében telik. Válogass hát te is kedvedre a gyerekprogramok, koncertek, színházi előadások közül.

Online történik, vagy később :)

Nyilvános a BIDF 2021 versenyprogramja

Online, BIDF, március 1-10.

Idén, immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapest International Documentary Festival-t. 2021 március 1 - 7. között zajló esemény egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. A fesztivál mottója: Az igazság művészete.

Cziffra 100 - Fesztivál Cziffra György emlékére - CZF

ONLINE, február 9-től

2021-ben Magyarországon hivatalosan Emlékév keretében ünneplik Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját, amit az UNESCO nemzetközi szervezete is felvett a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével, hazánk és a nemzetközi zenei élet legjelentősebb városaiban – Párizs, Genf, Moszkva, London, Bécs, New York – emlékeznek meg a zongorazseniről.

Nők a kamera mögött

Online, 2021. február 24-március 10.

A közeledő nemzetközi nőnap jó apropóval szolgál, hogy női rendezők kevésbé ismert alkotásait ismerje meg a magyar közönség. A Francia Intézet válogatásában három játékfilm és egy dokumentumfilm érhető el február 24. és március 10. között. A játékfilmekhez magyar felirat is választható, minden alkotás ingyenesen, regisztráció nélkül tekinthető meg.

Online Japán Filmfesztivál

Online, február 26-március 7.

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda minden évben nagy sikerrel mutatja be a japán filmtermés legjavát, ám idén először online formában hozza el a nappalikba a mozizás élményét. Az eddigi legnagyobb repertoárt kínálva 2021. február 26. és március 7. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal ingyenesen nézhetik meg a 30 japán alkotást, melyek között a közönség találhat a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és mainstream szórakoztató filmeket egyaránt.

7. Budapest International Documentary Festival - BIDF

Online, március 1-10.

Miután várhatóan a mozik nem nyitják meg kapuikat a fesztivál kezdetéig, így a szervezők amellett döntöttek, hogy online tartják meg az idei, hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Budapest International Documentary  Festival-t. 2021. március 1. és 10 között – azaz meghosszabbított időben – zajlik majd aBIDF filmfesztivál, ahol az esemény 10 napja alatt 30 versenyfilm leszmegtekinthető online.

13. Budapesti Építészeti Filmnapok

ONLINE, március 4-13.

Az elmúlt évek fesztiváljain pontos képet mutattak az építészet és a város átalakulásának legfontosabb problémáiról és lehetőségeiről. A 13. BÉF mottója: RECONNECT. Fő témái az újrakezdés és újrakapcsolódás: az egyén és a közösség újra egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony, a környezetszennyezés nélküli utazás, fenntartható fejlődés víziója.

9. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Toldi mozi, május 27-június 2.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál állandó eleme a budapesti filmes életnek: a fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket.

Made in Pécs 2021

Pécs, március 6.

Optimistán tekintenek a jövőbe a szervezők, ezért most ünnepélyesen bejelentik: a 2021-es Made in Pécs Fesztivált március 6-án, szombaton rendezik meg! Ők mostantól így készülnek, javítsátok a naptáratokban Ti is a dátumot, hogy legalább márciusban együtt lehessetek. De ha a helyzet úgy hozza, hogy márciusban sem tudtok találkozni, nincs  para, tovább tolnak a dátumon, és felkészül április 3-a a fesztiválozásra. Egy dolog biztos: 2021-ben is lesz Made in Pécs Fesztivál, nem engedik, hogy e nélkül teljen el az év!    

Kolorádó Fesztivál 2021

Nagykovácsi, június 23-26.

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között. Új-új dátummal jelentkezik a fesztivál: a legújabb tervek szerint 2021. 06. 23-26. között rendezik meg a fesztivált. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag nem tarthatják meg a fesztivált, mindenki kárpótlásáról gondoskodnak. Minden egyéb, a jegyekkel és a dátumváltozással kapcsolatos, jelenleg rendelkezésre álló információt itt megtaláltok.    

Szégyen és gyalázat, de a rendszert csak a nevelőszülők embersége tartja egyben

Illúziók, sallang és masni nélkül, saját tapasztalatai alapján írt könyvet a nevelőszülőségről Stájn Emma szociális szakember.

Így lettem tudatosan táplálkozó húszévesből Mentes Anyu

Amikor valaki a szükségből erényt kovácsol, és receptjei nemcsak az ételérzékenységre adnak megoldást, hanem a válogatós ízlés próbáját is kiállják.

Mészáros Lőrincről neveztek el teret Budapesten, a nyolcadik kerületben

Az aprócska tér csak 70 éve viseli Dózsa György alvezérének nevét, aki a felkelésben betöltött szerepe miatt máglyán végezte.