Programkereső

Online programok

Hétfőn programonline!

Direkt rendet raktam az íróasztalon, hogy be tudjam mutatni, bizomy, még este is dolgozom, és nézem, amit majd elmondok, hogy lehet majd nézni. Több könyvem is van, de a színeseket akartam megmutatni. A kompjúteren meg éppen az megy, hogy bizony hétfőn is jócskán lesz mit nézni, hallgatni, én például a vályogházakra leszek majd kíváncsi. És igen, répákat termesztek.

Online történik, vagy később :)

41. Budapesti Tavaszi Fesztivál - BTF

Online, április 9-18.

Európa egyik legkomolyabb múltra visszatekintő összművészeti fesztiválját április 9-18. között rendezi meg a Budapest Brand nZrt. Az idei online programsorozat felidézi a négy évtizedes hagyomány egy-egy emlékezetes pillanatát, és bemutatkozási lehetőséget ad korunk jelentős alkotóinak – műfaji megkötések nélkül. A tíznapos virtuális fesztiválon egyaránt megjelenik színház és kortárs tánc, komoly- és könnyűzene, néptánc és képzőművészet, hűen követve a korábbi fesztiválok összművészeti törekvéseit.

2022-ben tér vissza a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztivál

Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában. A nyár végi fesztiválok szervezői közül vannak még, akik bíznak abban, hogy a tervezett rendezvények egy része valamilyen formában megvalósulhat, az azonban mára biztossá vált, hogy a VOLT és a Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják.

Cziffra 100 - Fesztivál Cziffra György emlékére - CZF

ONLINE, február 9-től

2021-ben Magyarországon hivatalosan Emlékév keretében ünneplik Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját, amit az UNESCO nemzetközi szervezete is felvett a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével, hazánk és a nemzetközi zenei élet legjelentősebb városaiban – Párizs, Genf, Moszkva, London, Bécs, New York – emlékeznek meg a zongorazseniről.

Budapest Fotofesztivál 2021

Budapest, március 27-május 21.

Az ötödik éve megrendezett Budapest Fotófesztivál 2021. március 27. és május 21. között ismét izgalmas programsorozatot állított össze bevonva Budapest múzeumait, galériáit és a nemzetközi kultúrintézeteket. Budapest nemzetközi hírű, idén több, mint 50 kiállítást és szakmai programot felvonultató eseménysorozata a hagyományokhoz híven a Műcsarnokban nyitja meg programsorozatát.

Cseh Filmkarnevál 2021

Online, április 14-18

A budapesti Cseh Centrum idén 2021. április 14 – 18. között rendezi meg a mára már hagyományossá vált Cseh Filmkarnevált, amelyre ezúttal az online térben várják a minőségi cseh filmek szerelmeseit. Az érdeklődők a jegyvásárlást követően a Toldi TÁVmozi oldalán 20.00 órai kezdettel tekinthetik meg az aznapi filmet, amely az egész ország területén elérhető.

Budapest Ritmo

Online, május 10-12.

Zenével kelnek életre a város különleges atmoszférájú helyszínei – május 10–12-én jön a Budapest Ritmo!Az Akváriumból élőben közvetített koncertek és a különleges, budapesti helyszíneken, hazai rendezők által forgatott koncertfilmek a nappalidba hozzák a világzenét, az Akvárium bulijait, vagy az Epreskert hangulatát – a valódi találkozások élményét.  

9. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Toldi mozi, május 27-június 2.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál állandó eleme a budapesti filmes életnek: a fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket.

Kolorádó Fesztivál 2021

Nagykovácsi, június 23-26.

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között. Új-új dátummal jelentkezik a fesztivál: a legújabb tervek szerint 2021. 06. 23-26. között rendezik meg a fesztivált. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag nem tarthatják meg a fesztivált, mindenki kárpótlásáról gondoskodnak. Minden egyéb, a jegyekkel és a dátumváltozással kapcsolatos, jelenleg rendelkezésre álló információt itt megtaláltok.    

5 dolog, ami miatt nem működik a kapcsolat, hiába szeretitek egymást

A szerelem szuper, de ennél többre van szükség.

5 házi praktika, ami segít tisztán tartani a hűtőt, ha nem akarsz sikálni

Ha kipróbálod ezeket a trükköket, nem is lesz szükség a sikálásra.

Jobb kint, mint bent – ezért ne tartsd vissza a szellentést

Társaságban elég kínos mások orra alá durrantani. De vajon származhat belőle baj, ha visszatartod?