Programkereső

#maradjotthon!

Szerdán online

Zenés színház, vagy zene és színház az egész online világ, ahogy a költő mondja. Van mellette némi mese és gondolkodás is, teszem hozzá halkan, de nem erőszakosan. E mindből is válogathatunk december második napján, ki a számítógépen, ki telefonos online appján.

FILMFESZTIVÁLOK

9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Budapesti Távmozi, november 24-december 6.

November utolsó és december első napjaiban mintegy húsz filmmel éskísérőprogrammal érkezik a „Zsifi”. Az idei évben a vetítéseket és  kísérőprogramokat kizárólag online tartják meg.A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetetbemutató filmjei láthatók; az idei válogatásban.

UH FEST 2020 Online

ONLINE, november 26-december 1.

Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye. 2001 óta számos fesztivál és egyszeri koncert alkalmával több mint ötven ország sok száz zenészét, valamint több tucat hazai tehetséget léptettek fel.

A sok „nem” mérhető elváltozást okoz az agyban

A negatív töltetű szavakkal az agyműködésedet is negatív irányba befolyásolod, nem véletlen a pozitív pszichológia térhódítása.

Neve is van a hátfájásodnak: felső keresztezett szindróma, az ülőmunkások réme

Lassan kiderül, hogy az ülőmunka az egyik legdurvább fizikai megterhelés, ami érheti az embert.

Miért volt a budai Várban palotája a luxusórák párizsi királyának?

A dolog Almásy Jacqueline grófnőnek köszönhető, aki nemcsak szépségével, hanem házasságával is emelte a tétet a két háború közötti arisztokrata körökben.